Hva er bildefrekvens og hvordan påvirker den deg?

Framerate er en veldig misforstått mediespesifikasjon, men den er faktisk veldig viktig. Bildefrekvensen til et innhold bestemmer en rekke faktorer for hvordan innholdet lages og hvordan det konsumeres, så vi skal ta deg tid til å forklare dette for deg.

Index
  1. Hva er bildefrekvens?
  2. Animasjon (12FPS)
  3. Film (24 FPS, noen ganger vedtar 48 FPS)
  4. TV (24 FPS i de fleste tilfeller, 60 FPS i noen)
  5. Spill (30+ FPS, 60+ foretrukket)
  6. Virtual Reality (90+ FPS)
  7. lukkende tanker

Hva er bildefrekvens?

Framerate, også kjent som FPS (frames per second), er et begrep som brukes for å beskrive antall «frames» (enkeltbilder) som en film, video eller spill viser på skjermen i løpet av et enkelt sekund. Den tradisjonelle visdommen er at jo høyere rammene er, jo jevnere blir animasjonen, og selv om dette er sant, er det fortsatt en rekke forskjellige standarder for bildefrekvens i spill.

Hopp over

Faktisk kan noen av dem til og med betraktes som ganske lave, spesielt sammenlignet med spillstandarder for framerates. La oss bryte ned forskjellene mellom standarder for bildefrekvens og hvorfor de er som de er.

Animasjon (12FPS)

Animasjon har minst antall bilder fordi hver frame er tegnet individuelt, spesielt når det gjelder old school-animasjoner.

Rammene i animasjonen kalles "keyframes", og en egenskap ved god animasjon er å få animasjonen til å virke jevn til tross for lavt antall bilder. Hvis ditt eget syn var begrenset til 12 FPS, ville refleksene dine blitt kraftig falt og sporing av bevegelige objekter ville være utrolig vanskelig. Det faktum at animasjon kan se så jevnt ut som det er, er et bevis på talentet til folk i den bransjen.

Film (24 FPS, noen ganger vedtar 48 FPS)

Filmen starter med denne bildefrekvensen fordi den var standarden for ekte filmer for fysiske projektorer.

Men alle som har prøvd å spille et spill med 24 FPS kan fortelle deg at denne bildefrekvensen er morsom, så hvorfor gjøres det på denne måten?

I et nøtteskall: det fungerer. Kino har tilgang til en lang rekke teknikker som først nylig har kommet til videospill, for eksempel høykvalitets bevegelsesuskarphet som lar seerens hjerne fylle hullene. Persepsjon betyr i dette tilfellet at filmen sjelden virker gal for seeren.

Merk : Du må se videoen ovenfor i minst 720p for å se forskjellen mellom de to sidene.

Nylig har imidlertid filmskapere som Peter Jackson og Ang Lee vært ute etter å løfte standardene for filmrealisme ved å filme i 48 FPS. Mottakelsen har vært noe blandet, men i teorien skulle 48 FPS gjort riktig bare legge til fordypet, ikke forringe det.

TV (24 FPS i de fleste tilfeller, 60 FPS i noen)

Mens TV-en ofte er kompatibel med bildefrekvens, tas noe innhold opp med 60 FPS. Dette kalles ofte «såpeopera-effekten» (fordi lavbudsjett-TV skyter direkte fra video og ikke fungerer med ekte filmkameraer), og den har en blandet mottakelse i TV-verdenen.

Fordi folk er vant til lave bildefrekvenser i videoinnhold, kan det føles "for jevnt" eller "unaturlig å sette det til 60 FPS".

Spill (30+ FPS, 60+ foretrukket)

Bildefrekvens i spill er et veldig kontroversielt tema. I gamle dager med spill var 60 FPS den aksepterte standarden. Ikke bare samsvarte den med den maksimale oppdateringsfrekvensen til TV-apparater i hjemmet, men 60 FPS er også det laveste punktet der sinnet vårt oppfatter bildet som jevnt og uten "haker".

Lengden på siste generasjon konsoller og fallet i utviklingsstandarder forårsaket imidlertid noen problemer. Nemlig, for å presse mer grafikkytelse ut av maskiner som PS3 og 360, sank standarden for bildefrekvens sakte men jevnt til 30 FPS på konsoller.

Dette er problematisk fordi spillet krever høy reaksjonstid og oppfatning av jevn bevegelse. Spill, i motsetning til filmer, er interaktive, og teknikker som bevegelsesuskarphet kan ikke utføres med et sofistikert nivå som ligner på det du ser på skjermen, noe som kan være skadelig for opplevelsen.

Mens målretting mot lavere bildehastigheter lar utviklere få mer godteri ut av maskiner, påvirker det også spillingen til spill, spesielt fartsfylte, actionorienterte titler.

I PC-kretser anses lav framerate som mye mindre akseptabelt, spesielt hvis et spill er "begrenset" til den framerate, noe som betyr at systemet ditt ikke kan presse mer ytelse ut av det uansett hvor enkelt spillet spilles for å bli utført.

For å se hvordan høye bildehastigheter kan påvirke spillopplevelsen din, anbefaler jeg at du sjekker ut videoen over fra Super Bunnyhop.

For å eksperimentere med det selv i nettleseren din, prøv denne siden og prøv å spore UFOer med øynene dine.

Virtual Reality (90+ FPS)

Sist men ikke minst, VRs standard bildefrekvens starter for øyeblikket på 90. Dette er fordi alt lavere enn dette vil resultere i reisesyke, en uheldig bivirkning av den for tiden begrensede VR-teknologien.

Imidlertid mener både VR- og spillindustriens ledere at enda høyere mounts kan og bør være målet. For øyeblikket er den mest utbredte HFR-standarden (høy framerate) i spill 144HZ, men de teoretiske fordelene strekker seg mye lenger.

lukkende tanker

Det er tidens rådende standarder. Jeg håper denne artikkelen forklarer deg hvorfor ting er slik de er i underholdningsindustrien og hvordan de kan fremme VR og spill i fremtiden.

Bildekreditt: bildefrekvens, keyframe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up