Hvordan installere Ubuntu på VMware Player[Windows].

Index
 1. Ting du trenger å laste ned
 2. Installer Ubuntu i VMware Player

Så du har fulgt Linux-fellesskapet en stund og ønsket å installere et Linux-basert operativsystem som Ubuntu, samtidig som du har det kjente miljøet og bekvemmeligheten til Windows. Det er mange måter å prøve ut Ubuntu uten å gjøre noen permanente endringer på datamaskinen. Å kjøre Ubuntu fra USB-stasjoner eller CD/DVD er en av måtene. Her er en annen måte å prøve Ubuntu gjennom VMWare Player.

Tidligere har vi vist deg hvordan installer Ubuntu i en Virtualbox. VMWare Player er en annen virtualiseringsprogramvare som lar deg kjøre et virtualisert operativsystem på ditt nåværende system.

Merk Merk: Denne opplæringen viser deg hvordan du installerer Ubuntu, men den vil også fungere på de fleste Linux-distribusjoner.

Ting du trenger å laste ned

 • (gratis) – Når du har lastet ned programvaren, installer den som all annen programvare.

 • Ubuntu ISO – last den ned fra det offisielle Ubuntu-nettstedet. Personlig anbefaler jeg at du laster ned 32-bitsversjonen av Ubuntu med mindre du har tonnevis med minne til overs. Jeg legger virkelig vekt på dette fordi 32-biters versjonen av Ubuntu har en tendens til å kjøre jevnere med mindre minne (mindre enn 2 GB), noe som er flott for virtuelle maskiner.

Installer Ubuntu i VMware Player

1. Når du har lastet ned VMware Player, installer den på din Windows-datamaskin. Start den via snarveien på skrivebordet eller ved å gå til Start-menyen. For å opprette en ny virtuell maskin, klikk på koblingen "Opprett en ny virtuell maskin".

2. Handlingen ovenfor åpner veiviseren for den virtuelle maskinen. Velg alternativknappen "Installer diskbilde (iso)-fil", og klikk på "Bla gjennom"-knappen og pek den til Ubuntu ISO-filen. Som du kan se på bildet nedenfor, oppdager VMware automatisk operativsystemet og gjør alle forberedelser for en enkel installasjon. Klikk på "Neste"-knappen for å fortsette.

3. På den neste skjermen fyller du inn alle detaljene som ditt fulle navn, brukernavn og et godt passord. Etter å ha fylt ut alle nødvendige detaljer, klikk på "Neste"-knappen for å fortsette.

4. Nå må du gi den virtuelle maskinen navnet Ubuntu. Som du kan se har jeg kalt det "UbuntuMTE" og også endret standardplasseringen til en mappe kalt "UbuntuMTE" på stasjon G fordi de fleste av oss ikke vil ha nok ledig plass på C-stasjonen (OS-installasjonsstasjonen). Du trenger selvfølgelig ikke endre standardplasseringen hvis du har nok plass.

5. På denne skjermen lar du standardinnstillingene stå, for eksempel "20 gigabyte" med virtuell harddiskplass og "del virtuell disk i flere filer". Standardinstallasjonen av Ubuntu tar mellom 4,5 og 5 GB, og den resterende ledige plassen kan brukes til å installere programvare, oppdateringer osv. Klikk på "Neste"-knappen for å fortsette.

6. Dette er den beste delen av VMware fordi den automatisk justerer alle nødvendige maskinvarespesifikasjoner. Hvis du vil tilpasse ting som hvor mye RAM (minne) du vil dedikere eller antall prosessorkjerner du vil bruke, klikker du bare på "Tilpass maskinvare"-knappen for å tilpasse en haug med virtuelle maskinvareinnstillinger.

7.Når du klikker på "Tilpass maskinvare"-knappen, åpnes et vindu der du kan justere forskjellige maskinvarespesifikasjoner som….

 • RAM (minne) : Mengden minne du vil dedikere til den virtuelle maskinen. Som du kan se, er 1 GB RAM nok for 32-biters versjonen av Ubuntu.
 • prosessorer – Her kan du velge hvor mange prosessorkjerner du vil dedikere til den virtuelle maskinen. Når det er sagt, er standardinnstillingen helt fin og ikke rør den med mindre du vet hva du gjør.
 • CD/DVD – Her kan du velge en annen ISO eller til og med peke på din fysiske CD/DVD-stasjon. Selvfølgelig har vi allerede hatt som mål å bruke Ubuntu ISO som vi nettopp lastet ned, så det er ikke behov for noen endringer.
 • NAT : Her kan du endre nettverksinnstillingene til din virtuelle maskin. Som standard bruker VMware NAT (Network Address Translation), men hvis du vil bytte nettverkstilkoblingen til Bridgedor Host-Only, er dette stedet å gjøre det.
 • USB-driver – Her kan du endre USB-kompatibilitetsmodus fra 2.0 til 3.0 eller omvendt. Du kan til og med tilpasse ting som om du vil koble til nye USB-stasjoner automatisk, eller dele Bluetooth-enheten din (hvis du har en på din fysiske maskin) med den virtuelle maskinen, etc.
 • Lydkort : Som standard bruker VMware standard vertslydkort, men hvis du vil endre det til et annet lydkort, kan du gjøre det her.
 • Skriver – Hvis du har en skriver koblet til den fysiske maskinen din, kan VMware bruke den til å skrive ut tingene dine.
 • Å vise : Som standard bruker VMware skjerminnstillingene til verten. Du kan imidlertid endre skjerminnstillingene i henhold til dine behov i denne delen.

Merk: Hvis du prøver å installere 64-bit versjonen av Ubuntu, vil jeg anbefale at du dedikerer minst 2 GB RAM, ellers kan det hende du ikke får en god opplevelse.

8. Når du er ferdig med å konfigurere alle de virtuelle maskinvarespesifikasjonene, sørg for at boksen "Slå på denne virtuelle maskinen etter at den er opprettet" er merket og klikker på "Fullfør"-knappen for å starte Ubuntu-installasjonen på datamaskinen din.vmware player.

9. Som du kan se på bildet nedenfor, installerer VMware automatisk Ubuntu-operativsystemet. Installasjonen vil ta en stund, så bare len deg tilbake og slapp av mens VMware gjør jobben for deg.

Når installasjonen er fullført, starter den virtuelle maskinen automatisk på nytt, og du vil bli møtt med en nydelig Ubuntu-påloggingsskjerm.

Skriv inn kontopassordet ditt (det du brukte i trinn 3) og trykk på Enter-knappen for å begynne å bruke og teste Ubuntu.

Så sist men ikke minst – Velkommen til Ubuntu-skrivebordet. Håper det hjelper og kommenter nedenfor hvis du har problemer med å installere Ubuntu i VMware-spilleren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up