Hva forårsaker dpc Watchdog-brudd?

Hvis du opplever dpc_watchdog_violation på datamaskinen din, er det forskjellige løsninger tilgjengelig for deg for å rette opp situasjonen. En effektiv tilnærming ville være å oppdatere operativsystemet.

En effektiv løsning er å kjøre en systemfilsjekk (SFC). SFC kan identifisere og reparere ødelagte filer på PC-en din, noe som tar litt tid, men til slutt avsluttes med suksess – bare start på nytt etter at den er fullført.

Random Access Memory (RAM)

Feilen dpc_watchdog_violation er en av de vanligste blåskjermfeilene på Windows-datamaskiner, og ber den ofte om å starte seg selv på nytt og låse brukere ute til den kan løses.

Feil 1025 oppstår når Windows bug checker (WATCHDOG) tar lengre tid enn 100 mikrosekunder å finne et svar, og viser en blå skjerm. Dette kan være forårsaket av maskinvare- eller driverproblemer; programvarekonflikter eller korrupte systemfiler kan imidlertid også spille en rolle.

For å løse problemet er det nødvendig å sørge for at alle lagringsdrivere er oppdaterte – inkludert oppdatering av SATA AHCI-kontrolleren.

Som en annen måte å feilsøke dette problemet på, prøv å kjøre en Windows Chkdsk-skanning på alle SSD-er og stasjoner som kan inneholde SSD-er for å oppdage driver- eller fastvareproblemer som forårsaker DPC Watchdog Violation-feil. Dette kan bidra til å identifisere grunnårsaken til dem.

Ved å bruke disse metodene kan du raskt identifisere hva som utløser dpc_watchdog_violation og løse det for godt. Sørg for å følge alle trinn nøye slik at du raskt kan komme tilbake til jobb!

Maskinvarekonflikter

Maskinvarekonflikter oppstår når enheter som deler felles ressurser som IRQ-er (intellektuelle eiendomsnumre), I/O-adresser eller DMA-kanaler installeres sammen – for eksempel et lydkort – uten nok klaring mellom deres IRQ-er, adresser og kanaler. De kan oppstå på grunn av installasjon av ny maskinvare som lydkort eller endring av minnekonfigurasjonsinnstillingene på datamaskinen.

Vanlige skyldige bak dette problemet inkluderer en utdatert, skadet eller feilinstallert enhetsdriver som fører til Windows 10 DPC Watchdog Violation-feil og kan føre til tap av data.

Programvareinkompatibilitet er også mulig; for å identifisere hvilken enhet eller komponent som kan forårsake problemer, tilbyr Windows Systeminformasjon-vinduet som en ressurs.

Prøv å oppdatere driveren for den berørte lagringsenheten for raskt å løse en dpc_watchdog_violation-feil; oppdater også fastvaren. Hvis dette ikke fungerer, prøv å sette systemet tilbake til et tidligere gjenopprettingspunkt; ellers fjern og installer Windows på nytt for å fikse dette problemet.

Programvarekonflikter

Oftest forårsaker maskinvareinkompatibilitet brudd på dpc_watchdog, inkludert utdaterte enhetsdrivere som svekker ytelsen. Men programvarekonflikter mellom ulike apper kan også bidra til det.

Bugs i arkitekturen i stedet for dårlig koding fra applikasjonsprogrammerere gjør det ofte vanskelig for to antivirus å sameksistere med suksess, og hver søker tjenester de ikke kan tilby fra hverandre.

Sikkerhetskopier for eksempel datamaskinen regelmessig eller lag en systemsikkerhetskopiplan på forhånd og kjør disksjekker for å sikre at det ikke er noen problemer med harddiskpartisjoner.

Hvis metodene ovenfor ikke passer deg, bør du vurdere å laste ned et tredjepartsverktøy for å skanne etter potensielle programvarekonflikter på systemet ditt. Slike programvareverktøy gir detaljert informasjon om alle motstridende programmer for raskt å identifisere og løse dem raskt; i tillegg bidrar de til å forhindre at lignende programvarekonflikter oppstår i fremtiden.

Minnekontroller

En dpc_watchdog_violation oppstår når minnekontrolleren ikke mottar et øyeblikkelig svar fra minneenhet(er) eller andre komponenter på datasystemet, noe som fører til en Blue Screen of Death-feilmelding.

Feil 768 oppstår fordi DPC-vakthund-timeren oppdager når en eller flere DPC-rutiner kjører for lenge; når den kjører i mer enn 100 mikrosekunder, aktiveres en feilsjekk.

Når dette skjer, kan kontrollenheten 106 sende ut signaler 180 (slik som strobering av RAS og opprettelse av en radadresse) for å signalisere minneinnretningen 150 for å stenge for øyeblikket åpne sider. Videre kan konfliktprediksjonsregisteret 108 initialiseres med en standardverdi som indikerer hvor sannsynlig det er at etterfølgende minnetilgangsforespørsler vil forårsake sidekonflikter.

Konfliktprediksjonsregistre kan også inneholde en maksimumsverdi som indikerer den høyeste sannsynligheten for at neste minnetilgangsforespørsel vil forårsake sidekonflikter, noe som gir forsikringer om at alle sider knyttet til den minnetilgangsforespørselen må lukkes så snart den er fullført.

Innleggsvisninger: 41

Index
  1. Random Access Memory (RAM)
  2. Maskinvarekonflikter
  3. Programvarekonflikter
  4. Minnekontroller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up