Slik fikser du DPC Watchdog Violation-feilen

DPC-vakthund-bruddsfeil kan være forårsaket av ulike faktorer, for eksempel utdaterte enhetsdrivere, programvarekonflikter og SSD-fastvare som ikke støttes. Fortsett å lese for å få mer innsikt i hvorfor denne feilen oppstår og hvordan du kan løse den.

En CPU tildeler en viss tid for å fullføre en oppgave, og når den tiden utløper uten å produsere en utgang, viser den en klokke-vakthund-tidsavbrudd-feilmelding.

1. Ødelagte systemfiler

Ødelagte systemfiler er et alvorlig problem som kan føre til at Windows krasjer eller til og med slår seg helt av. Dette kan skje på grunn av ulike årsaker, for eksempel dårlige enhetsdrivere eller programvarekonflikter.

Datamaskinens filer er elektroniske data med en bestemt struktur og innhold. Når disse dataene er skrevet riktig, kjører maskinen din jevnt og effektivt med enkel tilgang og bruk.

Dessverre, hvis feil informasjon er skrevet til en fil eller den riktige informasjonen er skrevet på et upassende sted, kan dataene bli forvansket og kryptert, noe som kan føre til korrupsjon av den aktuelle filen.

Ofte er ødelagte filer utilgjengelige eller vil vise en feilmelding når de åpnes. I mange tilfeller kan en enkel omstart løse problemet og gjenopprette datamaskinens funksjonalitet.

2. Utdaterte enhetsdrivere

Drivere er avgjørende for å koble datamaskinens maskinvare til operativsystemet. De oppdateres også etter hvert som nye versjoner av operativsystemet slippes, og hjelper til med å rette feil og sikkerhetssårbarheter i dem.

Utdaterte enhetsdrivere kan føre til en rekke problemer, for eksempel datamaskinfrysing, Blue Screen of Death-feil (BSODs), problemer med skjerm og andre maskinvarekomponenter og mer. Dessuten kan de redusere ytelsen til PC-en betraktelig.

Heldigvis kan Windows bidra til å holde enhetsdriverne oppdatert uten mye manuell innsats fra deg. Du kan oppdatere dem manuelt gjennom Enhetsbehandling eller bruke et automatisert driveroppdateringsprogram for ekstra bekvemmelighet.

Prosessen er relativt grei hvis du vet hva du gjør, men kan være kjedelig hvis ikke. For å starte, naviger til enhetsbehandlingen og velg en maskinvare du ønsker å oppdatere driveren for.

3. Programvarekonflikter

Programvarekonflikter kan føre til krasjer, fryser, feil og treg ytelse når flere programmer kjemper om de samme ressursene.

Windows 8 er utstyrt med et innebygd programvarekonfliktdeteksjonssystem som varsler deg om programvare som potensielt kan forårsake problemer.

Dessverre kan det hende at denne tjenesten ikke oppdager alle problemer. Hvis du trenger en rask måte å finne ut hvilke programmer som forårsaker datamaskinens problemer, bør du vurdere å bruke et tredjepartsverktøy for å skanne potensielle problemer på PC-en.

For eksempel kan Microsoft Action Center være i stand til å indikere hvilke programmer som forårsaker datamaskinens nyeste programvarefeil og foreslå noen av de beste programmene å installere for forbedret ytelse. Det er lurt å se etter oppdateringer regelmessig for å unngå fremtidige feil. Jo oftere du gjør dette, desto færre problemer vil dukke opp over tid.

4. Utdatert SSD-fastvare

Det er mange grunner til at SSD-er kan koble fra og forsvinne tilfeldig, men en av de vanligste er utdatert SSD-fastvare. For å løse dette problemet, oppgrader ganske enkelt SSD-fastvaren til den nyeste versjonen.

Dette er en enkel prosess; alt som må gjøres er å laste ned firmwareoppdateringsfilen fra SSD-produsentens nettsted og kjøre den. Etter at dette er gjort, skal stasjonen din fungere akkurat som før.

Hvis oppdateringen mislykkes, kan det være fordi enten stasjonen ikke støtter denne bestemte firmwareoppdateringskommandoen eller dens inkompatibilitet med den nye mekanismen (versjonsfeil, korrupt bilde). Derfor anbefales det sterkt å teste alle fastvareoppgraderinger i en laboratorieinnstilling før de brukes på produksjonsmaskinvare.

Denne løsningen er ganske enkel, men sørg for å sikkerhetskopiere dataene dine før du begynner. Husk også at feil utførelse av denne reparasjonen kan vise seg å være katastrofal; søk derfor ekspertveiledning og les alle instruksjonene grundig før du begynner.

Visninger av innlegg: 37

Index
  1. 1. Ødelagte systemfiler
  2. 2. Utdaterte enhetsdrivere
  3. 3. Programvarekonflikter
  4. 4. Utdatert SSD-fastvare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up