DPC Watchdog Violation 133 - TechQuack

Index
  1. Fører til
  2. Løsning 1: Start på nytt
  3. Løsning 2: Deaktiver FreeSync
  4. Løsning 3: Installer på nytt

DPC Watchdog Violation 133 er en stoppfeil som kan vises på Windows Server 2012- eller 2012 R2-servere når det brukes for mye tid i DPC-rutiner.

Den vanligste årsaken til denne feilen er korrupte eller utdaterte drivere. Men det kan også skyldes inkompatible maskinvareenheter eller konfliktskapende programmer.

Fører til

DPC Watchdog-timeren er en Microsoft-funksjon som gjør at systemet slutter å kjøre for å identifisere defekte drivere. Hvis den oppdager at for mye tid har blitt brukt i DPC-rutiner, vil den generere en feil (dpc_watchdog_violation 133). Dette kan være forårsaket av enten en utilstrekkelig driver, inkompatibel maskinvare eller programvarekonflikt.

Den vanligste årsaken til blåskjermfeil er utdaterte enhetsdrivere eller feil installasjon. For å løse problemet, last ned de mest oppdaterte versjonene av alle enhetsdriverne og sørg for at de er fullstendig kompatible med Windows 10. Hvis du gjør det, vil du garantere at datamaskinen din kjører optimalt. Alternativt kan det å koble fra eksterne enheter bidra til å identifisere hvor problemet ligger. i så fall kan oppdatering av enhetsdrivere eller utskifting av enheten løse det permanent.

Løsning 1: Start på nytt

En av de raskeste og mest pålitelige løsningene for å løse denne feilen er ganske enkelt å starte datamaskinen på nytt. Dette kan oppnås enten ved å starte opp i sikkermodus eller ved å slå den av og starte den på nytt. Sørg for å gjøre det i riktig rekkefølge; hvis det er noen andre programmer eller programvare installert, må de kanskje avinstalleres først for å unngå konflikter under denne prosessen.

Et annet alternativ for å fikse dette problemet er å kjøre en disksjekk ved hjelp av Windows Diskopprydding-programmet. Dette vil identifisere eventuelle dårlige sektorer på harddisken og tillate deg å gjenvinne dem. Vær imidlertid oppmerksom på at denne løsningen kan ta litt tid, spesielt for enkelte brukere. Hvis feilen vedvarer etter å ha kjørt denne løsningen, kan det skyldes driverproblemer.

Løsning 2: Deaktiver FreeSync

DPC Watchdog-timeren er en Windows-funksjon som automatisk slår av systemet hvis det bruker for lang tid på å kjøre DPC-rutiner. I tillegg hjelper dette med å identifisere drivere som ikke oppfører seg eller sitter fast i blindlås-scenarier. Microsoft la til denne funksjonen til både Windows Server 2012 og 2012.

Denne stoppfeilen kan skyldes FreeSync, men den kan også være relatert til en utdatert driver eller problemer i andre programmer. Som et første trinn, prøv å deaktivere FreeSync i AMD-grafikkkortdriveren og se om det hjelper å løse problemet.

For å løse problemet, åpne datamaskinens kontrollpanel og åpne AMDs kontrollsenter. Under Skjerminnstillinger klikker du på Grafikkinnstillinger. Velg nå AMD-grafikkpreferanse og lagre. Dette burde løse problemet ditt; hvis ikke, prøv neste løsning.

Løsning 3: Installer på nytt

dpc_watchdog_mizzurd ntkrnlmp.exe blue screen of death (BSOD) kan være ganske frustrerende. Heldigvis er det flere løsninger som ikke krever å gjøre PC-en om til en zombie: noen enkle nok for alle å implementere mens andre krever mer spesialisert kunnskap og utstyr. For eksempel kan installering av en Microsoft hurtigreparasjon løse BSOD-feilmeldingen knyttet til den; å utføre en disksjekk på harddisken kan også gi nyttig innsikt i alle drivere som trenger oppdatering; ved å bruke denne informasjonen kan du også identifisere utdaterte drivere!

Alternativt kan du prøve å koble fra og installere alle eksterne enheter på nytt for å se om det løser problemet. Dette er vanligvis den beste metoden for å identifisere hvilken driver eller enhet som forårsaker en BSOD.

Innleggsvisninger: 36

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up