Hver iMessage-bruker bør endre disse innstillingene nå

Forbedre iMessage-opplevelsen din med enkle innstillinger: tilpass profil, aktiver videresending, slett gamle meldinger, meld sensitivt innhold, og sett opp automatisk deling.

Apples innebygde meldingsapp er det åpenbare valget for tekstmeldinger som iPhone-bruker, spesielt hvis du allerede er dypt inne i Apple-økosystemet. Det er imidlertid noen endringer du kan gjøre for at samtalene dine skal føles smidigere. Hvis du er en ny bruker av Meldinger eller ønsker å forbedre tekstmeldingsopplevelsen din i appen, bør du sørge for å aktivere disse innstillingene nå.

Sett opp din tilpassede profil

For å sette opp din tilpassede profil, gå til Meldinger-appen, og trykk på "Rediger"-knappen øverst til venstre. Gå til "Sett opp navn og bilde," og velg en avatar eller plakat (du kan bruke emojier, memeojis, monogrammer eller bilder fra galleriet ditt). Etter dette kan du angi fornavn og etternavn som skal vises til kontaktene dine, og velge om du vil vise denne profilen til kontaktene automatisk. Trykk "Ferdig" for å fullføre.

Alternativt kan du gå til Innstillinger-appen på iPhone og trykke på Apper > Meldinger > Del navn og bilde for å sette opp profilen og delingsrettighetene.

Aktiver videresending av tekstmeldinger

Kontinuitet mellom Apple-enhetene dine er en flott måte å hoppe mellom to (eller flere) enheter i økosystemet ditt. Enten det er webkamera-kontinuitet, kopiering og liming av innhold, eller til og med samtaler og meldinger, finnes det noen innstillinger du kan justere for å gjøre kontinuiteten sømløs og uavbrutt. En av disse er videresending av tekstmeldinger, som gjør det praktisk å sende meldinger på tvers av enheter.

Gå til Innstillinger > Apper > Meldinger > Videresending av tekstmeldinger, og aktiver de enhetene du har koblet til iPhone. Når dette er aktivert, kan SMS, MMS eller RCS-meldinger som du sender og mottar på iPhone, også vises på Mac, iPad og Apple Vision Pro, slik at du kan starte en samtale på én enhet og plukke den opp på en annen.

Slett eldre meldinger etter 30 dager

Hvis du får mye søppelpost eller reklame-meldinger i Meldinger-appen, kan du unngå å slette dem manuelt ved å aktivere denne funksjonen som sletter meldinger automatisk etter 30 dager. Dette er også en god måte å fjerne gamle samtaler for å frigjøre litt plass på enheten din, så du kan ta Meldinger fra tankene i tilfelle lagringsproblemer.

Gå til Innstillinger > Apper > Meldinger > Meldingshistorikk > Oppbevar meldinger. Du kan deretter velge å oppbevare meldinger i 30 dager, ett år eller for alltid. Hvis du bytter fra "For alltid," vil du motta en bekreftelse på sletting. Vær oppmerksom på at å oppbevare meldingene dine i bare 30 dager eller ett år vil slette dem permanent, inkludert gamle samtaler (vedlegg fra appen inkludert) med lagrede kontakter også.

Aktiver advarsel om sensitivt innhold

Sikkerhet og personvern er avgjørende når du sender meldinger, spesielt når du innleder en samtale med en fremmed. Apple-enhetene dine har en innstilling som sikrer at meldinger, samtaler og vedlegg du mottar er trygge å se, ved å hjelpe deg med å unngå uønskede nakenbilder eller videoer.

Denne funksjonen kan aktiveres på iPhone, Mac, iPad, Apple Watch, og Vision Pro, som slører sensitive vedlegg som inneholder nakenhet.

For Meldinger er det enkelt å aktivere denne innstillingen for å sikre at du ikke mottar urettmessige vedlegg, og det er nyttig for eventuelle barn som måtte bruke enheten din eller som er en del av din Familiedeling-plan.

Gå til Innstillinger > Apper > Meldinger > Tillat Meldinger å få tilgang > Advarsel om sensitivt innhold, og aktiver det. Du kan deretter velge hvilke apper og tjenester som kan få tilgang til denne funksjonen (inkludert AirDrop, Kontakter og FaceTime) og unngå å aktivere det manuelt for hver app.

Advarsel om sensitivt innhold krever iOS 17 eller nyere, iPadOS 17 eller nyere, watchOS 10 eller nyere, macOS Sonoma eller nyere, eller visionOS 2 eller nyere.

Sett opp automatisk deling for tilpassede apper

Når det kommer til delt innhold i Meldinger-appen, er det noen ting du kan gjøre med det, inkludert å feste det, dele det med andre, og til og med finne det i "Delt med deg"-seksjonen på andre apper. Innhold delt med deg via Meldinger (på hvilken som helst Apple-enhet) vil automatisk vises i appene du velger.

For å aktivere denne funksjonen, gå til Innstillinger > Apper > Meldinger > Delt med deg, og aktiver "Automatisk deling." Nå kan du velge hvilke apper du vil se delt innhold i. Apper som støtter Delt med deg inkluderer Bilder, Musikk, Safari, Nyheter, og andre Apple-apper, sammen med noen tredjepartsapper som Netflix, Amazon, Airbnb, etc.

Selv når denne funksjonen ikke er aktivert, vil festet innhold vises i spesifikke apper. For å feste delte innhold...

Gå til Meldinger-appen på iPhone din og naviger til en samtale. Finn meldingen du vil feste, hold den inne, og trykk deretter på "Fest". Bilder kan ikke festes, men kan lagres i Bildeforvaltning-appen.

Du kan ytterligere tilpasse utseendet på samtalene dine i Meldinger-appen og gjøre chattene dine mer personlige. iOS 26 brakte også mange nye endringer i måten du sender meldinger på Apple-enheter, som du kan sørge for er aktivert.

Hvis du vil lese flere artikler som Hver iMessage-bruker bør endre disse innstillingene nå, kan du besøke kategorien Applikasjoner.

Index
  1. Sett opp din tilpassede profil
  2. Aktiver videresending av tekstmeldinger
  3. Slett eldre meldinger etter 30 dager
  4. Aktiver advarsel om sensitivt innhold
  5. Sett opp automatisk deling for tilpassede apper

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up