Hvordan ha Internett uten TIM og telefonlinje

Løsninger for å ha internettforbindelse selv om huset ikke er koblet til fasttelefonlinje og uten TIM-forbindelse

Selv nå mange italienske byer og nabolag ikke har tilgang til en rask Internett-tilkoblingspesielt for de som bor i utkanten av store byer eller i byer på grensen til provinsene (hvor oppdatering av kabler og sentraler aldri er praktisk for TIM og andre operatører).

Dette er ikke den vanlige "populistiske" eller instrumentelle kontroversen, men et faktum, et alvorlig problem som mange mennesker har: det er ingen mulighet for å ha en fasttelefonlinje for å koble til høyhastighetsinternettfår derfor kun gamle ADSL-linjer med hastigheter lavere enn 10 Mega per sekund ved nedlasting eller til og med ingen fasttelefondekning.

I denne guiden vil vi forklare hvordan surfe på Internett uten fasttelefon, dra nytte av de mest moderne trådløse tilkoblingene og koble til alle enhetene i hjemmet. Denne typen tilkoblinger er det eneste valget hvis vi ikke har fiberoptisk dekning (FTTH eller FTTC) i nabolaget vårt, og presenterer seg som gyldige alternativer til den ultra-trege ADSL-tilkoblingen.

LES OGSÅ: Internett uten telefon og fasttelefon: Tilbud og mulige løsninger

Index
  1. 1) Bruk et LTE-modem
    1. Beste datatilbud for LTE-modemer
  2. 2) Bruk et satellittmodem
  3. 3) Trådløse tilkoblingstjenester
    1. Konklusjoner

1) Bruk et LTE-modem

For å ha Internett uten en fasttelefonlinje kan vi umiddelbart stole på LTE-modemer, dvs. modemer som støtter tilkoblinger på et mobildatanettverk (samme linje som brukes av våre smarttelefoner). Inne i disse modemene er det mulig å sette inn Data SIMog bruker dermed datatilbudet til en mobiloperatør for å tilby tilkobling til en hvilken som helst Wi-Fi-enhet inne i hjemmet.

De beste LTE-modemene vi kan kjøpe er i listen nedenfor:

Ved å bruke disse modemene vil vi kunne overvinne grensene for ADSL-linjer og surfe opp til 150 Mbit per sekundbasert på LTE-signalstyrke til stede i vårt område.

Beste datatilbud for LTE-modemer

For å kunne navigere med LTE-modem må vi nødvendigvis velge en mobiloperatør som tilbyr en SIM med høy mengde datatrafikkgitt at enhetene koblet til modemet vil forbruke betydelig mer data enn den enkelte mobiltelefonen.

De beste tilbudene å bruke med LTE-modemet er som følger:

Det billigste tilbudet er det fra Fastweb, som for €12 per måned lar deg få 150 GB datatrafikk for alle enheter i hjemmet; hvis vi trenger mer Gigabyte kan vi velge Iliads 300 GB-tilbud; hvis vi i stedet ser etter internett uten trafikkbegrensninger, stiger prisene med tilbudene til Vodafone og WindTre.

2) Bruk et satellittmodem

Satellittløsningen har alltid vært en av de mest hyggelige løsningene for å overvinne den fysiske grensen til kabelen: det er ikke nødvendig å utføre noen dekningskontroller siden satellitten fungerer overalt, selv i fjellet, så lenge antennen "ser" himmelen.

Med denne teknologien bare installer modemantennen (egentlig en slags lignelse) på terrassen til huset eller på taket, ved hjelp av spesielle satellitter plassert i bane til dette formålet: antennen lar deg motta nedlasting og opplasting av pakker med relativt gode hastigheter sammenlignet med ADSL (med dagens teknologi når den 150 Mega per sekund under de beste forhold).

For øyeblikket er det beste selskapet vi kan bruke for satellittforbindelse Starlinkselskapet som drives av Elon Musk.
Med Starlink kan vi reise med maksimal hastighet på 150 megabit per sekund (lik en god FTTC), uten tids- og datatrafikkgrenser, til en kostnad på €70 per måned og en engangskostnad på €410 for installasjonssettet.

Alternativt kan vi ta en titt på tilbudene til følgende satellittoperatører:

  • skyDSL: gyldig satellittforbindelsestjeneste som gir faste priser for hjem og raske forbindelser for bedrifter;
  • Koble til: en annen gyldig operatør som tilbyr tilpassede planer for hjem og bedrifter;

Hvis vi bor på fjellet eller i et ganske øde område, kan det å koble til Internett via en parabol være den eneste måten å surfe jevnt og trutt på Internett uten en fasttelefonlinje.

3) Trådløse tilkoblingstjenester

Den siste metoden som er foreslått er den mest balanserte, både når det gjelder kostnader og når det gjelder installasjon og tilkoblingshastighet: for de som ikke har fasttelefon eller bare kan aktivere ADSL alternativet er trådløse tilkoblingstjenester.

Disse selskapene de bruker WiMAX-antenner og LTE-antenner å kunne tilby nettverksdekningen deres, med mer enn gode resultater (selv om ikke alle områder av Italia var dekket med et kraftig nok signal).

Selskapene som for tiden tilbyr trådløs Internett-tilkobling er:

Dekningen kan verifiseres på de ulike nettstedene til disse selskapene ved å oppgi naboens telefonnummer eller adresse. For priser, alternativer og alle detaljer, se de offisielle nettsidene.

Konklusjoner

Med metodene foreslått ovenfor vil vi endelig kunne overvinne digitalt skille og koble til Internett med høy hastighet, uten å måtte vente på høyhastighets kabeltilkobling.

Hvis vi bor på virkelig avsidesliggende steder og uten rask nettverksdekning (dermed ekskluderer ADSL, som nå er for utdatert), vi anbefaler deg å fokusere på Starlink du hater bruke LTE-modemer å ha Internett via mobildatanettverket; alternativt kan vi alltid fokusere på en av de trådløse operatørene som er tilgjengelige i Italia, blant dem skiller de seg absolutt ut Linkem og EOLO.

For å finne ut hvilken hastighet vi kan nå med vår nye aktiverte linje, anbefaler vi at du utfører en test, som beskrevet i vår guide på Hvordan måler du internetthastighet?

Hvis vi derimot ønsker en fast internettforbindelse for enhver pris (kanskje for å spille online), anbefaler vi at du leser artikkelen vår om Beste fiberoptikk: sjekk dekning og tilbud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up