iPhone-feil som gjør at du foretrekker Android

Index
  1. 1) Lavt nivå av tilpasning
  2. 2) Høye kostnader for tilbehør
  3. 3) Lukket kildekode
  4. 4) "Programmert" fall i ytelse
  5. 5) Flere (og dyre) betalte apper
  6. 6) Dyp tilkobling med systemapper
  7. 7) Lite plass i iCloud
    1. Konklusjoner

7 grunner til at en Android-smarttelefon er enklere å bruke og bedre enn en iPhone, og hva er de verste feilene til iOS

Fortsatt på temaet rivalisering i mobilsektoren, mange brukere liker ikke iPhones i det hele tatt og kjøper bare Android, om mulig velge modeller med et høyt kvalitet/prisforhold (som modellene sett i vår guide til smarttelefoner som ligner mer på iPhone).

For de som ennå ikke er overbevist om den påståtte overlegenheten til Android over iPhone, vil vi vise deg i følgende guide hva er defektene på iPhone som gjør Android-smarttelefoner å foretrekkespesielt for nerdebrukere eller brukere som foretrekker å tilpasse alt på telefonen.

LES OGSÅ -> Feil på Android-smarttelefoner som gjør iPhone å foretrekke

1) Lavt nivå av tilpasning

En av de mest iøynefallende feilene til iPhones er mangelen på tilpasning, selv i de nyeste versjonene av iOS situasjonen er mye bedre sammenlignet med for noen år siden. Med iOS 14 og nyere versjoner er det mulig å legge til widgets på de ulike startskjermene, skjule appene vi ikke bruker i en sideskuff (og kun vise appene vi bruker oftest i Home) og utnytte en skjerm for nyheter, værinformasjon eller for å få tilgang til hurtigfunksjonene (lik den som tilbys av Google Discover).

Selv om ikke en iPhone ikke er like tilpassbar som en Android, er situasjonen mye bedre nå, med en lavt tilpasningsnivå (i forhold til før som var nesten null!). I alle fall er det ikke mulig å installere nye operativsystemer eller låse opp nye manglende funksjoner, med mindre du bruker Jailbreak.

2) Høye kostnader for tilbehør

En annen feil å ta hensyn til når vi kjøper en iPhone er den høye prisen på tilbehør. Hver gang vi må kjøpe en USB-kabel, en original Apple-lader, en et par Apple-øretelefoneret beskyttende deksel eller en motstandsdyktig film, stiger prisene ubønnhørlig, både hvis vi kjøper i en fysisk Apple Store og hvis vi kjøper originalt Apple-tilbehør på nettet (som i Apples offisielle butikk på Amazon).

Heldigvis er det mange uoriginale kabler og tilbehør til salgs på nettet som delvis kompenserer for denne utgiften, men de fungerer ikke alltid riktig på alle Apple-enheter eller mangler noen essensielle funksjoner. Når du er i tvil, kjøp alltid originale Apple-produktermed en gang å vite at utgiften uansett blir høy.

3) Lukket kildekode

Dette problemet knytter seg tilbake til når det sees i punkt én: iOS-operativsystemet som tilbys av Apple på alle iPhones er det raskt og veldig praktisk, men distribueres i lukket kildekode. Dette hindrer til tredjepartsutviklere for å kunne forbedre programvaren e å skape et utviklingsfellesskap i stand til å gi tilbakemelding på funksjonene som brukerne etterspør.

Hvis du vil ha en ny funksjon på Android, kan du ofte få den ved å bytte til en egendefinert ROM (som f.eks Lineage OS); på iPhone er det ikke mulig å legge til eller personlig be om noen tilleggsfunksjoner og utviklere kan bare lage fellesskap på apper og ikke på kildekoden til operativsystemet.

4) "Programmert" fall i ytelse

En annen defekt (alltid avvist av Apple) som brukere kan se på iPhone-ene sine, er fallet i ytelse hver gang en ny versjon av iOS slippes og/eller en ny iPhone-modell kommer på markedet. Selv om Apple støtter gamle telefoner i svært lang tid (til og med 5 eller 6 år)modeller som kom ut ganske nylig (utgitt for bare 2 år siden) lider uunngåelig av en systemomfattende ytelsesforringelsemerkbar når vi åpner de tyngste appene eller på dagtid (på grunn av kortere batterilevetid).

Som nevnt innledningsvis har Apple alltid avvist denne typen «triks», men tidligere har det vært dokumentert tilfeller av svært raske telefoner frem til den «reduktive» oppdateringen. Mange brukere skylder på batteriet: Apple-programvaren er designet for å alltid opprettholde et godt nivå av autonomi, og når den innser at batteriet nesten er ødelagt, reduserer CPU-ytelsen for å opprettholde akseptabel autonomi.

På dette emnet anbefaler vi deg å se Apple Explained-videoer og å også lese kommentarene som følger med videoen.

5) Flere (og dyre) betalte apper

En av de virkelig åpenbare feilene til en iPhone er tilstedeværelsen av en rekke betalte apper i Apple App Store. Ofte på Apple Store er det også betalte apper som er tilgjengelig gratis på Android! Dette er fordi Apple oppfordrer utviklere til å lage apper som er veldig jevne og fulle av funksjoner og foretrekker å gi sine kunder betalte apper som er gratisapper, men fulle av reklame eller kjøp i appen (uansett tilstede).

Hvis vi skal kjøpe en iPhone så la oss også vurdere muligheten for må kjøpe appene vi trenger å jobbe eller studere, umiddelbart legge til en gyldig betalingsmetode i Apple Store.

6) Dyp tilkobling med systemapper

Noen brukere klager på den dype bindingen av systemapper innenfor enkle og trivielle operasjoner, som for eksempel åpne et enkelt e-postvedlegg. I de fleste tilfeller vil iOS anbefale å åpne vedlegg kun med systemapper, noe som kan forårsake problemer hvis vi ofte mottar PEC-er eller e-postmeldinger med spesielle vedlegg.

Å endre tilknytningen til en app til en bestemt utvidelse er ikke lett på iPhone (det er ofte umulig), og tvinger deg til å gå gjennom absurde stier (last ned filen til minnet og åpne filen inne i appen som passer for formålet). En vanskelighet som merkes spesielt når vi jobber med en iPhone.

7) Lite plass i iCloud

Den siste iPhone-feilen som gjør at vi foretrekker Android-smarttelefoner er utvilsomt plassen som er tilgjengelig gjennom Apple iCloud. Bruke Apple-kontoen vi kan bare lagre 5 GB data gratis på nettet (bilder, dokumenter og videoer); overskredet denne terskelen er det nødvendig å slette overflødige filer eller kjøpe en iCloud+ abonnement).

Nå er 5 GB akkurat nok til å lagre noen få dokumenter, mens svært lite er nok til å mette den med fotografier og bilder lastet ned fra sosiale nettverk og meldingsapper. I dette tilfellet vi kan fikse det ved å installere andre mer romslige skytjenester på iPhone som Google Disk (15 GB) eller MEGA (20 GB).

Konklusjoner

Selv en iPhone kan ha feil, til tross for at Apple selges som perfekt og superkraftig (den klassiske historien om "å spørre gjestgiveren om vinen er god"). Noen av disse feilene kan "holdes ut" og kan til og med "delvis" fikses, mens for noen feil (spesielt lukket kildekode og dyp binding til systemapper) er det veldig lite vi kan gjøre.

For å lære mer kan vi lese guidene våre til mest nedlastede apper noensinne for iPhone og iPad og kl alternative iPhone-applikasjoner for å erstatte de forhåndsinstallerte appene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up