Hvordan lese Windows kommandolinjesyntaks

Hvis du bruker en Windows-PC, har du sannsynligvis sett eller brukt en kommandolinje for å gjøre noe på din Windows-PC. Hvis du noen gang trenger hjelp med en kommando, er det mange nettsteder som hjelper deg med kommandosyntaks og bruk. Men med mindre du vet hvordan du leser kommandolinjesyntaksen, er den hjelpen bare en streng med tull.

Hvis du for eksempel sjekker den offisielle kommandolinjereferansen for kommando-attributtet, vil du se kommandolinjesyntaksen som følger.

ATTRIB[{+R|-R}][{+A|-A}][{+S|-S}][{+H|-H}] [[drive:][path] filename][/S[/D]]

].

Som du kan se, inneholder kommandolinjesyntaksen ovenfor alle slags varianter som store og små bokstaver, og spesialtegn som mellomrom, parenteser («[ ]»), seler («({})»), og rør (» | «). Kommandolinjen ovenfor gir ingen mening for det utrente øyet, men den forteller deg om de forskjellige parameterne du kan bruke med kommandoen attrib.

Hvordan lese kommandosyntaks

En kommandosyntaks er ikke annet enn reglene som styrer hvordan en kommando kan brukes eller utføres. Med mindre du vet hvordan du leser kommandolinjesyntaks, kan du ikke bruke eller forstå kommandoer riktig eller til deres fulle potensial. Så i denne grunnleggende opplæringen, la oss gå opp og lære litt grunnleggende om hvordan du leser kommandolinjesyntaks. Basert på eksemplet kan du ta kommandoen "attrib" ovenfor og bruke informasjonen nedenfor for å tolke kommandoen.

Spesialtegn "+": Når du bruker spesialtegnet + foran et element eller en parameter, betyr det at du setter den parameteren for oppgaven du utfører.

For eksempel, i attrib-kommandoen, når du bruker +R-parameteren i kommandoen, angir du skrivebeskyttet modus for en valgt fil eller mappe.

Spesiell karakter "-": Når du bruker spesialtegnet – foran et element eller en parameter, betyr det at du sletter denne parameteren for oppgaven du utfører.

For eksempel, i kommandoen attrib, når du bruker parameteren -R i kommandoen, fjerner du skrivebeskyttet modus for en valgt fil eller mappe.

Store bokstaver: I kommandolinjesyntaks er tegnene representert med store bokstaver de nøyaktige som brukere må skrive. Når jeg sier tegn, inkluderer det alle tall, spesialtegn og bokstaver.

For eksempel, i attrib-kommandoen ovenfor, skal basis-ATTRIB-kommandoen og bryterne -R, +A, /S, etc., brukes som de er, uten noen modifikasjon. Så den gyldige kommandoen ser omtrent slik ut,

ATTRIB +R

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> > >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

men ikke som dette, som fjerner spesialtegnet "+".

ATTRIB R

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> > >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Karakterer i Smalls: Når du ser en liten representasjon av tegn, betyr det bare at brukeren må oppgi den nødvendige informasjonen for at kommandoen skal kjøre vellykket.

For eksempel, i attrib-kommandoen ovenfor, må du oppgi informasjon som stasjonen og filbanen i stedet for [[unidad:][ruta] filnavn]. Når den er levert, ser kommandoen slik ut.

ATTRIB C:folder.txt

Rør (vertikale stenger): Vertikale rør eller stenger brukes for å vise de ulike parameterne som kan brukes innenfor støttene eller klemmene. Det har samme betydning som "enten...eller", som betyr at kun én av parameterne kan brukes. Vertikale rør eller stenger er kun for illustrasjon og skal ikke brukes med faktiske kommandoer.

For eksempel, i attrib-kommandoen ovenfor, kan du se at +R- og -R-bryterne er atskilt med en vertikal strek, noe som betyr at de er to forskjellige parametere og bare en av dem (+R eller -R) kan brukes. i gjeldende kommando.

Inventar («{ }») : Ethvert element eller parameter i armaturene er et sett med alternativer der brukeren må velge en, det vil si at du kan velge en parameter fra en gruppe parametere i armaturene.

For eksempel syntaksen til kommandoen {+A | -A} foreslår at du kan bruke switch+A eller -A i gjeldende kommando, men ikke begge samtidig, siden de tilhører samme gruppe. Så den gyldige kommandoen ser omtrent slik ut,

ATTRIB +A

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> > >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

men ikke som dette, som bruker begge alternativene samtidig.

ATTRIB +A -A

Klammer («[ ]») : Ethvert element eller parameter innenfor parentes er valgfritt, det vil si at det er opp til deg å bruke eller ikke bruke disse parameterne. Du bør heller ikke bruke parenteser med ekte kommandoer.

For eksempel, i attrib-kommandoen ovenfor, syntaksen[{+R|-R}] foreslår at du kan bruke de valgfrie parameterne eller ikke (merk også klammeparentesene). Derfor er en av følgende kommandoer gyldige.

ATTRIB +R

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> > >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

enten

ATTRIB

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> > >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

mellomrom : Selv mellomrom har betydning i kommandosyntaksen. Hvis du finner et mellomrom i kommandosyntaksen, bør du bruke det mens du kjører gjeldende kommando.

For eksempel, i attrib-kommandoen ovenfor, bør du ikke fjerne noen av mellomrommene. Så en gyldig kommando vil se omtrent slik ut,

ATTRIB +R-H

men ikke slik, som fjerner mellomrommene.

ATTRIB+R-H

Tekst i ytre parentes : Som mellomrom, må all tekst utenfor parentes brukes og må brukes "som den er" mens du utfører kommandoene.

For eksempel, i attrib-kommandoen ovenfor, skal basis-ATTRIB-kommandoen brukes og skal brukes som den er. Så den gyldige kommandoen ser omtrent slik ut,

ATTRIB +R -HC:fil.txt

og ikke som dette, noe som eliminerer bruken av teksten utenfor parentes.

+R -H C:fichero.txt

Ellipsis ("...") : Ellipsis er ikke så vanlig i noen syntaks, men hvis du ser en ellipse, betyr det at elementet eller parameteren kan gjentas uten å måtte gjentas.

konklusjon

Å vite hvordan man tolker kommandolinjesyntaks er veldig nyttig for å forstå og bruke kommandoreferanser som finnes i offisiell dokumentasjon og på Internett. Jada, det kan ta litt tid å få ned disse syntaksreglene, men det er verdt det.

Ikke glem å dele tankene dine ved å bruke kommentarskjemaet nedenfor.

Index
  1. Hvordan lese kommandosyntaks
  2. konklusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up