Hvordan tilbakestille / tilbakestille Mac-en og installere MacOS på nytt

Selv om Mac-en selges som den perfekte datamaskinen og uten noen defekter, er den fortsatt en datamaskin, og som alle dens "kolleger", trenger den regelmessig vedlikehold av hver komponent. Mac-en eller MacBook-en kan derfor bli så treg at den krever en fullstendig tilbakestilling, spesielt hvis det har gått mer enn 3 år siden første oppstart og første bruk av Mac-datamaskinen; hvis vi derimot må selge den eller gi den til noen, blir det hensiktsmessig å levere den uten å legge igjen personopplysninger inne. private kontoer eller programmer som sannsynligvis bare vi vil bruke.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan du tilbakestiller Mac-en til fabrikkstandard, formaterer systemet fullstendig og installerer macOS på nytt uten for mye innsats, i full Apple-stil: noen få museklikk og alt fungerer så godt som nytt.

Denne veiledningen gjelder for alle Mac-modeller som fortsatt støttes av Apple, som MacBook, MacBook Air, MacBook Pro , Mac Mini og iMac .

Index
 1. Hvordan gjenopprette Mac
  1. Sikkerhetskopiering av personlige filer
  2. Deaktiver nettkontoer
  3. Formater og installer det originale operativsystemet på nytt
  4. Gjenopprett sikkerhetskopifiler
  5. Konklusjoner

Hvordan gjenopprette Mac

Sammenlignet med Windows Mac er den mye mer robust og tåler tidens belastning bedre, men det er tilrådelig å vite i detalj alle trinnene for å gjenopprette den, for å kunne gripe inn så snart du føler de første vanskelighetene med å laste inn apper eller om vi må selge Mac-en til en ny bruker.

Vi starter med prosedyrene for å lagre personlige filer, og vi vil vise deg i detalj hvilke taster du skal trykke på for å gjenopprette Mac-en til fabrikkinnstillingene (faktisk en ren installasjon).

Sikkerhetskopiering av personlige filer

Det første trinnet i enhver fabrikktilbakestilling av enhver datamaskin er å ta en sikkerhetskopi av i det minste de personlige dataene som er lagret så langt på maskinen, siden de kan flyttes med stor letthet.

Å lage sikkerhetskopier av Mac er veldig enkelt fordi vi kan bruke Time Machine , det interne systemkloningsverktøyet. Dette verktøyet lager en fullstendig kopi av filene og dataene slik at du senere kan gjenopprette dem så snart systemet er gjenopprettet ved hjelp av det samme programmet.

For å starte Time Machine på din Mac, klikk på eplesymbolet øverst til venstre, klikk på Systemvalg og deretter på Time Machine .

Hvis dette er første gang vi bruker dette programmet, vil vi umiddelbart bli bedt om å velge en destinasjon for sikkerhetskopieringen: eksterne harddisker er fine, men også nettverksressurser er kompatible med Airport Time Capsule.

For å velge enhet, klikk på Velg sikkerhetskopidisk , velg ressursen du vil lagre alt på og start initialiseringsprosedyren for å gjøre den kompatibel med Mac.

Nå gjenstår det bare å sjekke elementet Sikkerhetskopier automatisk for å starte sikkerhetskopieringen; vi venter noen timer for å være sikre på at alle filene våre er riktig lagret. For å sikkerhetskopiere umiddelbart uten å vente på neste automatiske sikkerhetskopiering, bruk Sikkerhetskopier nå-elementet som finnes i Time Machine-ikonet øverst til høyre.

Deaktiver nettkontoer

Det andre trinnet er å frakoble alle systemtjenester og tillatelser med Apple-kontoen din. For å gjøre dette, la oss gå tilbake til Systemvalg- menyen , og klikk deretter på Apple ID øverst til høyre.

Hvis vi allerede hadde logget på Apple-kontoen, trykker du bare på Oversikt- menyen og deretter på Avslutt for å deaktivere datasynkronisering.

Hvis vi hadde lagt til andre kontoer på Mac-en, kan vi deaktivere dem ved å gå til Systemvalg -> Internett-kontoer .

Vi velger kontoen som skal slettes og bruker nøkkelen i form av "-" (minus) tilstede nederst til venstre for å slette alle kontospor.

Formater og installer det originale operativsystemet på nytt

Nå som vi har lagret våre personlige filer og slettet kontoene, kan vi fortsette med selve tilbakestillingen.

Hvis du installerer macOS på nytt ved å bruke gjenopprettings-DVDen som fulgte med systemet ditt, vil nye eiere ha muligheten til å velge selv hvilken versjon av operativsystemet som skal installeres.

For å lage gjenopprettingsdisken må vi følge følgende trinn:

 • sett inn DVD-en i den interne leseren eller skaff deg en ekstern USB-leser ;
 • start på nytt, velg språk og velg deretter " Diskverktøy " fra Verktøy- menyen ;
 • Diskverktøy velger vi den interne harddisken og i partisjonsfanen navngir vi partisjonen, setter formatet til " Mac OS Extended (Journaled) " og bekrefter formateringen.

Hvis vi ikke har en gjenopprettingsplate eller har en ny versjon av Mac, må vi bruke internettforbindelsen for å installere macOS på nytt , slik at systemet kan få tilgang til Apples servere for å laste ned alle installasjonsfilene.

For å fortsette med denne prosedyren, start Mac-en på nytt og trykk umiddelbart på CMD + OPTION + R- tastene for å tvinge Mac Recovery-verktøyet til å laste.

Etter å ha valgt språk, velger vi elementet Installer macOS på nytt for å starte tilbakestillingen til fabrikkinnstillinger uten å bruke gjenopprettingsplaten eller Mac-installasjonsplaten.

Når installasjonsprogrammet er fullført, starter systemet på nytt og velkomstskjermen vises. Hvis datamaskinen er til salgs, er det verdt å stoppe her og slå av systemet slik at den nye eieren kan sette det opp med sin personlige konto.

Gjenopprett sikkerhetskopifiler

På vår nye Mac kan vi gjenopprette filer som vi hadde lagret med Time Machine på to måter: fra Mac-gjenopprettingsverktøyet eller fra operativsystemet. For å gjenopprette fra gjenopprettingsverktøyet, trykk umiddelbart på CMD + OPTION + R- tastene når Mac-en starter opp for å tvinge Mac-gjenopprettingsverktøyet til å laste .

Nå kobler vi til den eksterne harddisken, USB-nøkkelen eller en annen ressurs som brukes til å lagre sikkerhetskopien og bruker gjenoppretting fra Time Machine-sikkerhetskopielementet . Vi kan også bruke dette verktøyet med nettverksressurser, bare husk banen der sikkerhetskopien ble lagret på LAN.

Hvis vi derimot ønsker å gå videre fra operativsystemet, utfører vi hele den første installasjonen av macOS, og når vi kommer til skrivebordet, åpner vi Time Machine- appen og setter stasjonen eller nettverksbanen som tidligere var tilknyttet som en ressurs.

Nå er det bare å åpne hvilken som helst mappe eller fil som er inkludert i sikkerhetskopien, klikk på Time Machine- knappen øverst til høyre og velg Enter Time Machine .

Vi vil umiddelbart ha tilgang til alle sikkerhetskopier av mappen og filene, alt vi trenger å gjøre er å navigere, velge hva som skal gjenopprettes og til slutt bruke Gjenopprett- knappen .

For å hjelpe deg med å finne riktig sikkerhetskopi (spesielt hvis det er mange filer) kan vi bruke sidepilene, sidebildelinjen og, når du har funnet ønsket fil, bruke mellomromstasten for å forhåndsvise hva filen inneholder, for å forstå om det var det vi var ute etter.

Konklusjoner

Du vil sannsynligvis sjelden bruke denne prosedyren, men siden selv Mac kan bremse etter mange år, er det tilrådelig å alltid huske på trinnene for raskt å gjenopprette Macen. Disse trinnene blir svært nyttige hvis vi må selge Mac-en eller ønsker å gi det til noen uten å etterlate spor personlig om det.

Hvis vi ser etter en guide for å få fart på Macen etter mange års bruk, kan vi også lese vår guide om Hvordan optimalisere Mac-en og vedlikeholde MacOS.

I en annen artikkel har vi også vist deg trinnene som er nødvendige for å installere MacOS fra bunnen av fra en USB-pinne, slik at du kan gjenopprette Mac med en vanlig USB-nøkkel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up