Slik får du tilgang til delte Windows-mapper på Android-telefonen din

Denne veiledningen viser deg hvor enkelt det er å få tilgang til delte Windows-mapper på din Android-telefon eller -nettbrett. Du kan lytte til musikk, streame en video eller kopiere en fil fra Windows (eller SMB) delte mapper i noen få enkle trinn. Faktisk vil dette ikke bare spare deg for intern lagringsplass, men det vil også tillate deg å fortsette å slappe av på sofaen i stedet for å måtte reise deg og gå til rommet ditt for å kopiere alt du vil se eller lytte til.

Merk : Denne opplæringen er for Windows-brukere. For Linux-brukere kan du referere til opplæringen her.

Sette opp fildeling i Windows 7

Først av alt må vi sørge for at Windows-systemet ditt er riktig konfigurert for fildeling.

1. Åpne utforsker og finn mappen du vil dele. Høyreklikk på mappen og klikk på "Egenskaper". I Brukeregenskaper velger du kategorien "Deling" og klikker på "Del..."-knappen.

2. Fildelingssiden krever at du velger brukerne eller gruppene du vil dele mappen med. Den enkleste løsningen er å skrive "Alle" i tekstboksen og velge "Legg til". Merk at dette vil tillate alle på nettverket ditt å få tilgang til den delte mappen, så hvis du vil at ting skal være sikkert kan du skrive inn brukernavnet ditt i stedet (du må ha et passord angitt for at dette skal fungere som det skal).

Merk : Standardinnstillingen ved deling av mapper er "Kun lesetillatelser". Hvis du vil kunne kopiere filer fra Android til din delte mappe, kan du endre lese-/skrivetillatelsesnivået.

3. Klikk "Del" for å fortsette.

4. Deretter må du endre tillatelsene for anonym deling. For å gjøre dette, gå til Nettverks- og delingssenter ved å klikke "Start -> Kontrollpanel -> Nettverk Internett -> Nettverks- og delingssenter". Velg «Endre avanserte delingsinnstillinger» på venstre side av siden.

5. Siden for passordbeskyttet deling vises og alternativet "Aktiver passordbeskyttet deling" er valgt som standard. Hvis du velger å dele med alle i trinn 2, vil du slå det av. Men hvis du er bekymret for sikkerhet og har valgt å bare dele med spesifikke brukernavn, kan du la dette alternativet være på. Pass imidlertid på at du angir et passord for brukernavnet ditt, ellers vil du ikke kunne koble til.

Hvordan sjekke IP-adressen til PC-en

For resten av veiledningen er det viktig at vi vet hva PC-ens IP-adresse er, så vennligst fullfør følgende trinn hvis du er usikker.

1. Åpne en ledetekst.

2. Skriv inn ved ledeteksten

ipconfig

og IP-adressen din vises som en del av informasjonslisten. Den bør være oppført i en seksjon kalt "Ethernet Adapter Local Area Connection" eller "Wireless Adapter Local Area Connection" og vil sannsynligvis være noe sånt som 192.168.1.5.

Tilgang til delte mapper med Android-enheten din

Selvfølgelig er det flere apper på markedet som du kan konfigurere for å få tilgang til delte mapper på Android-enheten din. For denne veiledningen har vi brukt ES filutforsker Siden den er gratis, er den kjent for å fungere godt med Windows-fildeling og er kompatibel med enheter som har Android versjon 1.6 og nyere installert.

Følg disse trinnene for å konfigurere ES File Explorer for fildeling:

1. Installer ES File Explorer. Kjør den når installasjonen er fullført.

2. Hjem-skjermen vises og viser alle filene og mappene på SD-kortet. Øverst til venstre vil du se en liten rullegardinboks som sier "Lokal". Ved å klikke på denne knappen får du opp en dialogboks der alternativet "LAN" må velges.

Merk Merk: Android-enheten din og datamaskinen din må være koblet til samme nettverk for å få tilgang til PC-en din, noe som betyr at du slår på WiFi på Android-enheten din

5. Nå som du er i LAN-delen, velg "Ny" på den øverste verktøylinjen og du vil bli presentert med to alternativer: "Skann" og "Server". Du kan bruke begge alternativene, og begge alternativene er beskrevet nedenfor:

Skannealternativ:

Velg "Skann" for å søke etter PC-er på nettverket som har delte mapper. Det er viktig å vite IP-adressen til PC-en din for dette trinnet. Når datamaskinen vises, kan du avbryte skanneprosessen ved å trykke én gang på skjermen. Velg datamaskinen din, og hvis du velger å slå av passordbeskyttet fildeling, kobles du til automatisk. Hvis ikke, kan du bli spurt om følgende skjermbilde:

I dette tilfellet må du skrive inn brukernavnet og passordet til den spesifikke kontoen du delte mappen med på PC-en.

Serveralternativ:

Velg "Server" hvis du vil angi IP-adressen til datamaskinen manuelt.

Siden "Ny/Rediger Samba Server" vises. Fullføringen av denne siden avhenger av om du valgte å slå på passordbeskyttet deling på datamaskinen.

a) Hvis du velger "Slå på passordbeskyttet deling", skriv inn IP-adressen til datamaskinen din, skriv inn Windows-påloggingsbrukernavnet og passorddetaljer, og skriv inn brukernavnet på skjermen (som vist i eksemplet nedenfor). Ikke merk av for anonym.

b) Hvis du har valgt "Slå av passordbeskyttet deling:", skriv inn IP-adressen til datamaskinen din, merk av for det anonyme alternativet og skriv inn et skjermnavn (som vist i eksemplet nedenfor).

sluttbruk

Når du har fullført alternativprosedyren "Skann" eller "Server", vil dine delte filer/mapper vises på LAN-skjermen.

Bla til den angitte delte mappen og velg videoen du vil spille av. Det bør strømme på Android-enheten din. I mitt tilfelle fant jeg ut at den innebygde spilleren på min Samsung Galaxy Note hadde mange problemer med avi-filene jeg kastet på den. ES File Explorer er fleksibel nok til å spørre deg hvilken videospiller du vil bruke. Så jeg installerte VideoLAN-klienten, og dette løste sikkert problemet og videoene spilte jevnt. Musikk og bilder fungerte bra med de innebygde appene.

Det er alt.

Bildekreditt: Skykonseptikon av BigStockPhoto.

Index
  1. Sette opp fildeling i Windows 7
  2. Hvordan sjekke IP-adressen til PC-en
  3. Tilgang til delte mapper med Android-enheten din
  4. Skannealternativ:
  5. Serveralternativ:
  6. sluttbruk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up