Slik gjenoppretter du WhatsApp-sikkerhetskopi fra Google Drive

Index
  1. Slik gjenoppretter du WhatsApp-sikkerhetskopi på Android
  2. Slik gjenoppretter du WhatsApp-sikkerhetskopi på iPhone
  3. Hvordan gjenopprette sikkerhetskopier mellom ulike systemer
    1. Konklusjoner

Vi har en sikkerhetskopi av WhatsApp-chatter og bilder på Google Disk og ønsker å gjenopprette den? La oss se hvordan du gjør det

WhatsApp er en veldig viktig app på moderne telefoner, siden vi finner alle chattene våre og multimedieinnholdet utvekslet med venner og slektninger i den. Å miste all denne informasjonen kan virkelig være en tragedie, av denne grunn tilbyr WhatsApp et sikkerhetskopisystem designet for å dra nytte av Google Drive (eller lignende skyer) for å lagre alle chattene og multimedieinnholdet (bilder, GIF-er og videoer) på en sikkerhetskopi som lagres i skyen.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan gjenopprette WhatsApp-sikkerhetskopi fra Google Driveviser deg sikkerhetskopieringsforskjeller mellom Android og iPhone Og hvordan gjenopprette sikkerhetskopier mellom ulike systemeren av de mest ønskede funksjonene av brukere, men fortsatt bare tilgjengelig via tredjepartsverktøy.

Slik gjenoppretter du WhatsApp-sikkerhetskopi på Android

På Android er det veldig enkelt å gjenopprette WhatsApp-sikkerhetskopien fra Google Drive, spesielt hvis vi allerede har brukt den tidligere på en Android-telefon.

Hvis vi fortsatt har tilgang til den gamle telefonen og ikke har en aktiv sikkerhetskopi, kan vi umiddelbart avhjelpe dette ved å koble telefonen til et Wi-Fi-nettverk, åpne WhatsApp-appen på enheten, trykke på de tre prikkene øverst til høyre , trykke på Innstillingervelge menyen Chatved å trykke på menyen Chat backup og til slutt presse på Kjør sikkerhetskopier.

Sikkerhetskopieringen vil bli gjort til den tilknyttede Google-kontoen på telefonen din; for å justere sikkerhetskopieringsinnstillingene, trykk på Google-kontoer for å velge kontoen, trykk på Sikkerhetskopier til Google Disk for å velge den automatiske backup-frekvensen og til slutt aktiverer vi bryteren Inkluder videoer hvis vi vil lagre videoene også.

Når sikkerhetskopieringen er fullført, åpner vi WhatsApp-appen på den nye telefonen (laster den ned direkte fra Google Play Butikk), skriver vi telefonnummeret som er knyttet til WhatsApp-kontoen, bekrefter sikkerhetskoden mottatt via SMS og trykker på knappen når du blir bedt om det Restaurere å starte gjenopprett WhatsApp-sikkerhetskopi lagret på Google Disk.

For at gjenopprettingen skal skje riktig, må Android-telefonen være koblet til Internett (fortrinnsvis via et Wi-Fi-nettverk) og den samme Google-kontoen som ble brukt til sikkerhetskopieringen på den gamle telefonen må være aktiv; hvis vi ikke ser sikkerhetskopien vises, avinstallerer vi appen og gjentar alle trinnene først etter å ha installert appen Google Disk og logget på med Google-kontoen som ble brukt tidligere.

Slik gjenoppretter du WhatsApp-sikkerhetskopi på iPhone

På iPhone bruker WhatsApp backup ikke Google Drive, men iCloud, skytjenesten som finnes på alle Apple-enheter. Dette er ikke et stort problem hvis vi må bytte mellom iPhones, men det gjør det svært vanskelig å bytte sikkerhetskopiering fra en telefon med et annet operativsystem (fra Android til iPhone og omvendt).

Hvis vi bare bruker Apple-enheter, kan vi raskt sikkerhetskopiere WhatsApp på den gamle iPhonen ved å koble til et Wi-Fi-nettverk, åpne WhatsApp-appen på iPhone, trykke på bunnmenyen Innstillingerved å trykke på menyen Chatvelge menyen Chat backup og til slutt trykke på elementet Sikkerhetskopier nå.

Etter å ha tatt sikkerhetskopien, la oss gå til den nye iPhone, koble den til Internett, logge på med samme Apple-konto (eller Apple ID) som ble brukt på den gamle enheten, laste ned WhatsApp-appen fraApple App Storeskriv inn det samme telefonnummeret som ble brukt på den gamle iPhonen, bekreft sikkerhetskoden og trykk på Restaurere for å umiddelbart gjenopprette sikkerhetskopien som ble funnet i iCloud-tjenesten.

Denne prosedyren forårsaker sjelden feil, men hvis det ikke er noen sikkerhetskopi eller det ikke er mulig å få tilgang til den, avinstaller appen, koble til et raskt nettverk (eventuelt Wi-Fi), logg inn på Apple-kontoen igjen, åpne først iCloud-appen og bare deretter installere WhatsApp-appen for å fortsette med gjenopprettingen.

Hvordan gjenopprette sikkerhetskopier mellom ulike systemer

Som nevnt i forrige kapittel WhatsApp bruker to forskjellige sikkerhetskopieringssystemer for Android og iPhonesom effektivt gjør det svært vanskelig å endre operativsystemet (siden vi vil miste alle chatter og multimedieinnhold).

Hvis vi flytter fra Android til iPhone (og omvendt), innebærer den eneste effektive metoden for å trekke ut sikkerhetskopien fra den gamle telefonen og kopiere den til den nye å bruke en PC og applikasjonen Backuptrans Android iPhone WhatsApp Transfer +gratis for overføring mellom to enheter.

Applikasjonen er egentlig veldig enkel å bruke: først og fremst kobler vi den gamle telefonen til PC-en via USB-kabel, og tar vare på aktivere USB-feilsøking (på Android) eller installer iTunes på datamaskinen (for iPhone).

Så åpner vi programmet, trykk på ikonet øverst Sikkerhetskopiering av meldingervent til slutten av sikkerhetskopien, koble fra den gamle telefonen og koble til den nye (pass på å respektere parametrene vist ovenfor for den gamle enheten, derfor USB Debugging eller iTunes), åpne appen igjen og trykk på Overfør meldinger fra database til iPhone eller opp Overfør meldinger fra database til Androidfor å fullføre chatoverføringen.

Chat-medieinnhold kan flyttes fysisk fra en lagring til en annen eller via tredjeparts sikkerhetskopier, som vist i våre veiledninger på Hvordan overføre bilder fra Android og iPhone til PC og hvordan overføre filer mellom Android-telefoner (via Bluetooth eller Wi-Fi).

Konklusjoner

WhatsApp-sikkerhetskopier er avgjørende for å starte på nytt på den nye telefonen der vi sluttet, for ikke å gå glipp av en viktig chat. Sikkerhetskopieringssystemet integrert i WhatsApp er bare utmerket hvis vi velger en med samme operativsystem som den gamle som ny telefon; i tilfelle en radikal systemendring må vi nødvendigvis stole på en PC og et veldig nyttig program som Backuptrans Android iPhone WhatsApp Transfer + for å fullføre operasjonen.

Fortsatt på temaet chat backup, inviterer vi deg til å lese våre guider om hvordan aktivere ende-til-ende-kryptering på WhatsApp og hvordan start en chat med meg selv på Whatsapp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up