Programmer for å lage konsept- og tankekart (gratis)

Beste PC-programmer og nettapplikasjoner for å lage idédiagrammer eller tanke- og konseptkart, gratis

Der tankekart og konseptkart det er den grafiske representasjonen av ideer, å omarbeide informasjon og data på en visuell måte. Rent praktisk er det det ordninger som kan tegnes på et ark med blyant, uansett hvor du prøver bryte ned en idé, et prosjekt eller et problem i ulike faser knytte dem sammen hierarkisk eller assosiativt.

Det er derfor en måte å dele et problem eller et prosjekt på for å prøve å takle det punkt for punkt. Å kunne sette seg inn i intrikate situasjoner blir derfor lettere dersom de viktigste kritiske punktene fra begynnelsen identifiseres og tas opp én etter én.

Et konseptuelt kart har en hierarkisk struktur som involverer alle elementene i kommunikasjonsobjektet: støttebegrepene, koblingene mellom disse konseptene og derfor også veien til hele resonnementet. Konseptkart er derfor også et utmerket verktøy å bruke til skolen.

I denne artikkelen ser vi en liste over beste gratis programmer og beste nettapplikasjoner tilgjengelig for å lage "Mind Maps" eller konseptkart raskt og enkelt.

LES OGSÅ: Nettsteder og apper for å lage konseptkart

1) Adobe Express (online)

Det beste gratisverktøyet for å lage konsept- og tankekart er definitivt Adobe Expressredigeringsprogrammet for grafisk innhold som tilbys av Adobe og er tilgjengelig gratis via Adobe-kontoer eller via tredjepartskontoer (vi kan bruke Google, Facebook eller Apple for rask tilgang).

For å fortsette umiddelbart med opprettelsen av tankekartet vårt, trykk på knappen Lag ditt tankekart nåvi logger inn med kontoen vi har, og i redigeringsskjermbildet som åpnes velger vi tankekartmalen ved siden av, slik at vi individuelt kan endre oppføringene i den.

Når du er ferdig med å gjøre endringer, trykker du bare på øverst nedlastingå velge PDF og trykk på Start nedlasting for å lagre konseptkartet i PDF-format.

2) Lucidchart (online)

Blant de beste verktøyene for å lage konseptuelle og mentale kart finner vi absolutt Lucidcharten nettapplikasjon med mange ferdige konseptkartmaler og en komplett editor for å lage et nytt konseptkart fra bunnen av for studier, jobb og ethvert behov.

Nettstedet tilbyr en gratis konto som du kan få 3 redigerbare Lucidchart-dokumenter med, 60 former for hvert Lucidchart-dokument og 100 klare til bruk maler; de som er interessert i et større antall modeller og funksjoner kan starte en gratis prøveversjon av Premium-funksjonene, for å nøye vurdere om de skal kjøpe et abonnement.

3) XMind

Xmind det er en gratis multi-plattform åpen kildekode-programvare som har karakteristikken av også å koble til Internett, og derfor bli et utmerket IT-verktøy for å lage personlige konseptkart eller for gruppesamarbeid.

Programmet er mye brukt i verden, gitt sin åpen kildekode kan det brukes uten problemer selv i et bedriftsmiljø uten å måtte betale noen form for lisens. Grensesnittet lar deg raskt lage alle typer konseptkart, men mangelen på det italienske språket kan skape noen vanskeligheter for brukere som ikke forstår det engelske språket godt.

4) FreeMind

Et annet gratis og åpen kildekode-program som vi kan bruke på PC, Mac og Linux er Åpent sinn.

FreeMind er en multiplattformprogramvare for å lage tanke- eller konseptkart for å samle ideer på et digitalt grensesnitt.

FreeMind er enklere og kan brukes til å organisere informasjon, dele innhold, oppsummere dokumenter eller artikler, strukturere prosjekter, lage flytskjemaer og så videre. Man jobber med å tegne noder som så kan komprimeres og utvides og som også kan inneholde lenker til nettsider.

Grensesnittet er veldig enkelt å bruke, det fungerer ved å dra elementene via mus og det er mange forskjellige grafiske elementer for å skille nodene selv med farger.

5) VUE

VUE (Visual Understanding Environment) er et annet åpen kildekode-program dedikert til tankekartlegging og tilgjengelig for Windows, Mac og Linux.

Det er en programvare som passer for alle brukere som ønsker å lage grafer eller konseptkart for å lære, lære, organisere og løse. Hovedfunksjonen til dette produktet er muligheten til å lage interaktive presentasjoner og informasjonsveier, som er svært nyttige i opplæring eller for å gi en fordel til konseptkartpresentasjoner på kontoret, på skolen eller universitetet.

6) MindMaple

MindMaple det er et veldig enkelt og enkelt program for å lage raske konseptkart, uten å miste for mange trinn i selve opprettelsen.

Med et grensesnitt som ligner på Office vil vi umiddelbart kunne lage våre konseptkart eller tankekart ved å velge fra malene klare til å fylle ut, som vi bare trenger å legge til våre ideer eller lenker.

Appen er også tilgjengelig for Android og iOS, en stor fordel for de som ser seg nødt til å lage et konseptkart når de er borte fra hjemmet, på jobb eller på kontoret.

7) CMapTools

CMapTools er et annet program som fungerer bra og kan lastes ned gratis for å lage tanke- og konseptkart.

Med dette programmet vil vi kunne tilpasse alle aspekter av det konseptuelle kartet, velge bakgrunn, type tilkobling, type tegneserier og farger, slik at vi kan lage et prosjekt nøyaktig i alle detaljer.
Spesielt egnet for skolepresentasjoner, da det lar deg sette inn bilder og lenker for hver node på kartet, slik at du kan utvide diskusjonen etter hvert som leksjonen eller eksamenen skrider frem.

Andre programmer enn de som er sett så langt kan vi se i følgende liste:

 • Sapple: utmerket program for Windows og Mac for å lage diagrammer og tankekart.
 • AYOA: et annet gyldig multiplattformprogram for å lage konseptkart.

Vi bruker det beste programmet basert på kartet vi ønsker å bruke.

8) Bubbl.us (online)

Bubbl.us lar deg raskt lage personlige boble- eller ballongkonseptkart og dele dem med arbeidskolleger for å avgrense og redigere dem online.

I dette tilfellet går vi tilbake til å snakke om guidede grafiske kart der hver fase er omsluttet av en firkant eller en sirkel og hvor hvert element er knyttet til det andre hierarkisk eller på en assosiativ måte.

9) Mind42 (online)

Mind42 er et nettbasert verktøy for å lage tilpassede diagrammer med fiskebeindiagrammer, noder og farger.

Nodene er utvidbare og komprimerbare, og grensesnittet er perfekt for å lage konseptuelle baner eller tegne ideer og prosjekter. I tillegg til våre egne prosjekter kan vi ta del i andres prosjekter eller laste ned ferdige konseptkart for å tilpasse etter våre behov.

9) Mindmeister (online)

Mindmeister den ligner på den forrige, men mye mer fleksibel og full av funksjoner.

Takket være grensesnittet på italiensk og muligheten for å bringe ens verk til PCer, smarttelefoner og nettbrett (samt siden), anses det av mange for å være den beste plattformen der vi kan lage vårt konseptuelle kart eller diagrammet vårt, ved å velge mellom de mange ferdiglagde malene og også muliggjør modifikasjon av våre kolleger eller andre personer vi jobber med.

10) Creately (online)

Kreativt er et av de beste nettverktøyene for å lage diagrammer, tankekart, grafer, prosessflyt og lignende.

På grunn av mengden verktøy som tilbys, kan vi sammenligne det med Microsoft Visio, siden det er mulig å samarbeide med folk på flere flytskjemaer, maler, nettverksdiagrammer, presentasjoner og nettstedskart. Du kan enkelt lage diagrammer ved å dra og slipp og endre størrelse på figurer. Anmeldelser kan gjøres av andre personer eller kolleger som kan legge igjen kommentarer. Når arbeidet er ferdig, kan vi eksportere diagrammene som et bilde, en PDF-fil, en XML-datafil, eller sende dem via e-post til alle kolleger.

11) Mapul (online)

Hvis vi i stedet ser etter et nettsted for raskt å lage et konseptkart uten for mange trinn, anbefaler vi at du prøver Mapul umiddelbart.

Ved å bruke verktøyene som er gjort tilgjengelig på nettet og ganske enkelt flytte musen, vil vi kunne lage vakre konseptkart eller svært forseggjorte diagrammer, som vi også kan dele på nettet eller assosiere med en eller flere samarbeidspartnere, slik at vi kan jobbe med flere hender på samme konsept eller brainstorm før du bestemmer deg for hva du skal gjøre.

Andre nettsteder for konseptkart

Andre nettsteder som ligner på de som er sett så langt kan sees i følgende liste:

 • Wismapping er en webapplikasjon helt gratis å bruke (åpen kildekode).
 • Mindomo i stedet er det den mest komplette nettapplikasjonen for å lage tankekart.
 • Gliffy det er spesielt egnet for å lage diagrammer som et samarbeidsverktøy mellom flere personer; det ser ut som en online Visio.
 • Comapping egnet for arbeidsprosjekter eller for utdanning.
 • Kogle det er en helt gratis side som du kan jobbe med online (uten å måtte laste ned noe). Tankekart kan eksporteres og lagres som PDF eller PNG.
 • Stormbrett har en delt tavle hvor flere personer kan skrive notater.
 • Simplemind er en av de mest populære applikasjonene for å lage tankekart, som kun kan brukes gratis via Android- eller iPhone-appen.
 • Draw.io: utmerket online program for å lage konseptkartene våre gratis og på italiensk.

La oss prøve dem alle, slik at vi umiddelbart kan lage det konseptuelle kartet eller mentale kartet som er nødvendig for arbeid eller studier.

Konklusjoner

Å lage tankekart kan være svært nyttig for å skissere arbeidet som er utført eller å sette mål for et studieprogram (avhandling eller semesteroppgave) eller for å sette et arbeidsmål. Selv om det er lite bruk i Italia, er det ingen mangel på nettsteder og programmer for å lage tankekart og diagrammer, det vil bare være nok til å velge den som passer best for våre behov.

Hvis vi i stedet for konseptkartet trenger å lage en graf, anbefaler vi deg å lese guidene våre på Nettsteder for å lage kake-, linje- og stolpediagrammer, gratis og online.

Trenger vi en veldig detaljert infografikk for å uttrykke et veldig bredt konsept når det gjelder tid? I dette tilfellet kan vi lese artikkelen vår om nettapplikasjoner for å lage en infografikk.

Index
 1. 1) Adobe Express (online)
 2. 2) Lucidchart (online)
 3. 3) XMind
 4. 4) FreeMind
 5. 5) VUE
 6. 6) MindMaple
 7. 7) CMapTools
 8. 8) Bubbl.us (online)
 9. 9) Mind42 (online)
 10. 9) Mindmeister (online)
 11. 10) Creately (online)
 12. 11) Mapul (online)
 13. Andre nettsteder for konseptkart
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up