Hvis Google Wallet (Pay) ikke fungerer, hvordan fikser du det

Hvis Google Wallet (Pay) ikke fungerer og du ikke foretar kontaktløse betalinger, la oss se hvordan du løser de vanligste problemene

Google Pay lar deg betale i butikker uten å ha med deg lommebok og kredittkort: Med denne appen aktiv og konfigurert, ta bare telefonen nær butikkens POS for å starte betalingen. kontaktløs betaling. Det siste vi trenger i dette svært futuristiske scenariet er det Google Wallet fungerer ikkehindrer oss i å gjennomføre kjøpet og utsetter oss også for barbariske skikkelser.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan løse de vanligste problemene med Google Wallet (tidligere Google Pay) på Android-telefoner, hvorav mange kan brukes rett før betaling, slik at du kan fortsette med transaksjonen problemfritt og uten å motta feilskjermer eller kvitteringer for manglende betaling.

Sjekk driften av NFC

Google Wallet fungerer via NFC-teknologi, og bruker brikken innebygd på baksiden av telefonen for å autorisere betalinger. Hvis vi ved et uhell har slått av NFC, vil det ikke være mulig å bruke Google Paysom vil vise en feilskjerm under betaling.

Siden NFC-brikken ikke bruker batteri, kan vi la den stå på 24 timer i døgnet, slik at telefonen alltid er klar for kontaktløse betalinger; for å bekrefte at NFC fungerer korrekt, åpner vi Innstillinger-appen på Android-telefonen vår, åpner menyen Tilkobling og deling og aktiver bryteren ved siden av elementet NFC.

Gjenopprett NFC-funksjonalitet

Hvis problemet med Google Wallet oppstod på en Android-telefon, kan vi prøve endre standard kontaktløs betalingsmåte eller gjenopprette NFC-funksjonalitet via en bestemt stemme; Denne prosedyren løser de fleste midlertidige problemer knyttet til Google Wallet og kontaktløse betalinger.

For å fortsette åpner vi appen Innstillingertrykker vi på menyen Tilkobling og delingla oss komme inn i menyen Kontaktløse betalinger og la oss sørge for at vi stiller Google Pay i rullegardinmenyen Standard betalingsapp.

I tilfelle ytterligere problemer, la oss gå til skjermen Tilkobling og deling sett nå, la oss fortsette Gjenopprett NFC-funksjonalitet og vi presser på Ja for å begynne å gjenopprette innstillingene knyttet til kontaktløse betalinger.

Aktiver biometrisk opplåsing

Google Pay fungerer bare riktig hvis telefonen er låst med et biometrisk system (fingeravtrykk eller ansikt), avgjørende for å garantere betalingssikkerheten. Hvis vi til nå kun har brukt opplåsing med PIN-koden, passordet eller banen, må vi umiddelbart fortsette å aktivere biometrisk opplåsing for å kunne bruke Google Wallet.

For å aktivere opplåsing via fingeravtrykk eller ansikt, åpne appen Innstillingervelger vi menyen Sikkerhet eller Passord og sikkerhettrykker vi på Lås opp med fingeravtrykk eller Ansiktsgjenkjenning for å aktivere din foretrukne biometriske opplåsing.

Om dette emnet kan vi lese vår guide om smarttelefonbeskyttelse og den sikreste skjermopplåsingen for Android.

Sjekk Internett-tilkoblingen din

Hvis alt er riktig konfigurert, bør Google Wallet fungere hver gang vi har minimal internettforbindelse (selv med noen få signalfelter og med et 2G-nettverk). Hvis vi legger merke til at transaksjonene ikke lykkes på grunn av nettverkssignalet, prøver vi å aktivere flymodus i omtrent 10 sekunder, og deaktiverer den senere.

For å fullføre kontaktløse transaksjoner er det viktig at Internett-tilkoblingen fungerer riktig, uten blokkeringer eller hindringer; i denne forbindelse kan vi lese guiden vår om hva du skal gjøre hvis 4G eller 5G mobildatatilkobling fungerer ikke (Android).

Sjekk dine registrerte kredittkort

Google Pay fungerer takket være kredittkort som støtter denne tjenesten; hvis kredittkortet ikke tilbyr støtte for Google Pay eller Google Wallet, kan det ikke settes inn i appen.

Det kan sjelden skje at kortet slutter å fungere fordi det har utløpt eller fordi det mister funksjonene knyttet til Google Pay etter å ha lagt det til; i dette tilfellet kan vi sjekke kortene som er lagt til tjenesten ved å ta oss til Google Wallet-nettsiden eller ved å åpne appen Google Wallet på Android og se etter feil på de registrerte kortene.

En god metode for å gjenopprette funksjonen til kortet innebærer å velge det i Google Wallet-appen og deretter trykke på de tre prikkene øverst til høyre for å kunne trykke på Fjern betalingsmåten. Etter fjerning trykker du på Legg til nederst et kort og vi gjentar prosedyren for å legge til kortet vårt.

Tilbakestill Google Pay-appen

Hvis Google Wallet-appen ikke åpnes og du ikke kan konfigurere den, kan vi fortsette med gjenopprettingen som enhver annen systemapp (kan ikke avinstallere den). For å fortsette, la oss ta veien Innstillinger -> Apper -> Appadministrasjonla oss se etter appen Google Wallet og når vi kommer til appskjermen, trykk på nederst Slett data kom igjen Slett alle data for å fortsette med gjenopprettingen.

I tillegg til gjenopprettingen sjekker vi at det ikke er noen appoppdateringer fra Google Play Store, som vist i veiledningen ovenfor hvordan oppdatere Android-apper.

Konklusjoner

Hvis alle rådene ovenfor ikke har løst problemet med Pay Wallet, problemet kan gjelde kredittinstitusjonen som utstedte kortet: det er derfor lurt å hente ut telefonassistansenummeret eller gå til en bankfilial for å få informasjon om kontaktløse betalinger og aktiveringsstatusen til kortet ditt.

Fortsatt om emnet kort og betalinger kan vi lese guidene våre om hvordan beskytte kontaktløse betalinger og kort fra teknologiske tyver kom igjen hvordan du legger til et kort på Google Play og Apple Store.

Index
  1. Sjekk driften av NFC
  2. Gjenopprett NFC-funksjonalitet
  3. Aktiver biometrisk opplåsing
  4. Sjekk Internett-tilkoblingen din
  5. Sjekk dine registrerte kredittkort
  6. Tilbakestill Google Pay-appen
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up