Hvordan gå inn i Metaverse og hva du kan gjøre

Ønsker vi å finne ut hva Metaverse er og hva vi trenger for å få tilgang til det? La oss sammen se alle detaljene om denne nye virtuelle verdenen

En av motene for øyeblikket er metavers, det vil si et parallelt univers skapt digitalt der mennesker kan samhandle med andre mennesker eller med ting i et 3D-miljø utviklet rundt oss (360 grader). Metaverse-funksjonen (som skiller den fra livssimuleringsspill som Andre liv) er behovet for å bruke en virtuell virkelighetsvisning (VR-visning) for å kunne samhandle i dem og dra nytte av dens fordeler.

I denne dybdeanalysen skal vi se sammen hvordan du går inn i metaversen og hva du kan gjøre innenfor denog viser deg også hvilken maskinvare som trengs for å fordype oss i neste generasjons virtuelle verden.

Hva skal til for å komme inn i metaversen

For å gå inn i metaversen du må kjøpe et VR-headset som Meta Quest 2 (også kjent som Oculus Quest 2).

Denne fremviseren, produsert av Facebook, lar deg få tilgang til metaversen opprettet av selskapet (også kjent som Meta) og er også kompatibel med andre tjenester som gir tilgang til metaverset. Hovedfunksjonen til dette hodesettet er at det er frittstående: hodesettet fungerer uten å måtte koble det til en PC, og gjør dermed tilgangen til metaverset mye enklere enn mer avanserte VR-hodesett (som Oculus Rift).

For mer informasjon kan vi lese vår guide påOculus Quest 2, fremtiden til virtuell virkelighet og Metaverse.

Beste metaverser å utforske

Etter å ha fått det kompatible VR-hodesettet er det på tide å utforske metaversene som er tilgjengelige i skrivende stund. Alle metaverser har unike funksjoner og tilbyr varierende grad av underholdning og ting du kan gjøre innenfor dem.

Horisontverdener

Metaverset som drives av Meta (selskapet som også eier Facebook) heter Horisontverdener og er for tiden en av de mest støttede metaversene, gitt selskapets store innsats for å fremme aktiviteter innenfor det.

Med Horizon Worlds kan vi delta på konserter i virtuell virkelighet, spille mot andre spillere online, spille inn musikk i det virtuelle studioet, prøve en karriere som komiker i Comedy Club, stoppe og snakke med millioner av mennesker i huber dedikert til ulike emner, skreddersy vår digitale avatar og mye mer.

Full kompatibilitet med Oculus Quest 2 og Oculus Rift S gjør det til det beste multiverset du kan oppleve for uformelle spillere eller folk som ønsker å se på nært hold hva multiverset er uten å prøve for hardt.

Desentralland

Et annet multivers som vi kan oppleve med seerne våre er Desentralland, Decentraland er et nettleserbasert spill basert på kryptovaluta. Siden den er nettleserbasert, er den også tilgjengelig uten visir, selv om de morsomste aktivitetene nødvendigvis krever en VR-headset koblet til datamaskinen.

På Decentraland må vi spille og vinne for å akkumulere MANA, kryptovalutaen som hele multiverset er basert på; åpenbart er det også mulig å kjøpe det ved å veksle dollar og euro, men det er ved å vinne og utføre operasjoner innenfor multiverset at det er mulig å tjene store mengder MANA.

Den akkumulerte kryptovalutaen kan brukes til kjøpe tomt og digital eiendom i multiversetFor tilpass avataren din, kjøp varer av alle slag og bytt NFT-er; med dette multiverset vil vi bli ekte eiendomsgründere, digitale influencere eller ivrige samlere basert på vår natur.

Sandkassen

Sandkassen er et innovativt metavers med volumetrisk grafikk i kubestil Minecraft. I dette multiverset vil vi ha forskjellige spill å spille i VR mot andre spillere, samt spesielle begivenheter å delta i først etter å ha kjøpt en billett eller fått en av de sjeldne invitasjonene.

Dette er også mulig i dette spillet kjøpe eiendom og land (LAND, en dedikert NFT)bruker derfor en kryptovaluta for å øke antall arrangementer og steder som kan besøkes i den virtuelle verdenen. Sandkassen er et av de yngste prosjektene i guiden, men potensialet er enormt: det er lurt å alltid holde et øye med det da det vokser veldig raskt.

Roblox

En tjeneste veldig nær begrepet metaverse er Robloxet gratis spill der avataren vår kan leve tusenvis av forskjellige eventyr i verdener skreddersydd for hvert scenario.

Roblox kan også spilles uten VR-headset og er også tilgjengelig for tenåringer og barn (alltid under oppsyn); hemmeligheten bak suksessen er Roblox Studioet ekte kontrollrom hvor du kan slippe fantasien løs og skape fantastiske innstillinger, med historier skapt fra bunnen av og med scenarier og vendinger som kan plasseres fritt over hele kartet.

For å lære mer kan vi lese guiden vår om hvordan spill lag et nytt 3D-spill med venner på Roblox.

Konklusjoner

Metaversen kan snart bli den nye trenden for øyeblikket, og alle vil i det minste ta en tur for å se hvordan det er: de som er interessert i å prøve nye og innovative ting bør skynde seg til kjøp et fint VR-headset (hvis prisene stiger raskt) e begynn å bruke multiversene som er angitt i veiledningen umiddelbartnå som det fortsatt er mulig å få tilgang til det uten spesielle begrensninger eller abonnementer.

Fortsatt på temaet 3D, interaktive spill og multivers kan vi oppdage de beste virtuelle verdener, 3D-chatter og online Metaverse som ligner på Second Life.

Index
 1. Hva skal til for å komme inn i metaversen
 2. Beste metaverser å utforske
  1. Horisontverdener
  2. Desentralland
  3. Sandkassen
  4. Roblox
  5. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up