Slik går du tilbake til forrige versjon av Windows 11 (nedgrader)

Hvordan nedgradere Windows 11 og gå tilbake til forrige versjon med tilbakeføring og gjenoppretting

Selv Windows-oppdateringer, uansett hvor nyttige og nødvendige, kan forårsake uventede problemer på datamaskinen, til det punktet at det blir umulig å fortsette med PC-aktiviteter.

Av denne grunn gir Microsoft alle et alternativ i systemet som lar deg gjøre det gå tilbake etter at du har installert en oppdateringfor å gjøre Windows nedgraderer og gjenopprette den forrige situasjonen.

Dette gjenopprettings- eller tilbakestillingsverktøy den er tilgjengelig i alle versjoner av Windows 11, men vi må handle umiddelbart etter oppdateringen siden, hvis vi lar for mye tid gå (over 10 dager), vil systemet ikke lenger tillate oss å gå tilbake (i virkeligheten kan gå tilbake, men bare fra ledeteksten av kommandoer).

La oss se sammen hvordan gå tilbake til forrige versjon av Windows 11 (nedgrader) ved å bruke både prosedyren i Windows-innstillingene og prosedyren i gjenopprettingskonsollen (nødvendig for å gjenopprette et fullstendig blokkert og utilgjengelig system).

LES OGSÅ -> Du kan gå tilbake til Windows 10 etter oppgradering til Windows 11

1) Gå tilbake til forrige versjon fra innstillinger

Hvis vi oppdager problemer eller ustabilitet etter en Windows 11-oppdatering, trykker du WIN+I på tastaturet for å raskt åpne Innstillingerla oss komme inn i menyen Windows-oppdateringtrykker vi på Avanserte alternativerklikk på menyen Restaurering og til slutt trykker du på knappen Bakover (hvis tilgjengelig).

Prosedyren for å gjenopprette den gamle versjonen av Windows 11 som var til stede før oppdateringen starter; hvis vi har byttet fra Windows 10 til Windows 11 Dette trinnet lar deg raskt gå tilbake til det gamle operativsystemet, kansellere alle endringene som finnes på det nye og dermed gjenopprette et fungerende system.

2) Gå tilbake til forrige versjon fra gjenopprettingskonsollen

Hvis oppdateringen forårsaket et så alvorlig problem som Windows 11 starter ikke lengerla oss ikke fortvile: muligheten til å avbryte oppdateringer er også til stede i gjenopprettingskonsollen, som vi har tilgang til tvangsstarte Windows på nytt tre ganger på rad (bare trykk på tilbakestillings- eller avslutningsknappen på PC-en like før blokkeringen).

Etter å ha åpnet gjenopprettingskonsollen, trykk på knappen Se avanserte gjenopprettingsalternativertrykker vi på menyen feilsøkingtrykker vi på Avanserte alternativer og i den nye skjermen trykker vi på menyen Avinstaller oppdateringer og vi presser på Avinstaller den siste kvalitetsoppdateringen.

Hvis denne prosedyren ikke er tilstrekkelig, gjentar vi alle trinnene opp til skjermen Avinstaller oppdateringer og denne gangen presser vi på Avinstaller den siste funksjonsoppdateringen for å gå tilbake til en tidligere versjon av Windows 11.

3) Gå tilbake 10 dager etter oppdatering

Hvis Windows PC-problemet oppstår etter 10 dager, kan ikke prosedyrene beskrevet ovenfor brukes lenger. heldigvis vi kan øke ventetiden for å gå tilbake ved å åpne Start-menyen og søke etter Ledetekstenhøyreklikk på den og starter den som administrator.

Når ledeteksten er åpen, skriv inn følgende kommando:

DISM /Online /Get-OSUninstallWindow

Resultatet av denne kommandoen viser en linje med skrevet Avinstalleringsvindu: 10, det vil si at vi har 10 dager på oss tilbake; for å øke denne tiden til 30 dager bruker vi kommandoen:

DISM /Online /Set-OSUninstallWindow /Value:30

for å forlenge ventetiden opp til 30 dager; den maksimale tiden vi kan øke inntil 60 dager. Det er verdt å merke seg at kommandoen:

DISM /Online /Remove-OSUninstall

Den fjerner enhver mulighet for å gå tilbake til forrige versjon, uavhengig av innstilt tid.

4) Andre metoder for å gå tilbake til forrige versjon på Windows

For hvem vil oppgradere til Windows 11 fra Windows 7, Windows 8.1 eller Windows 10 det er også mulighet for å bruke programmet EaseUS System GoBack å gå tilbake.

Vi må åpenbart handle før vi utfører systemoppdateringen: fra gjeldende PC åpner vi EaseUS System GoBack og utfører Windows-systemsikkerhetskopiering.

Når du oppgraderer til Windows 11 eller Windows 10, hvis vi støter på problemer eller vi er ikke fornøyd med den nye oppdateringen vi kan umiddelbart gå tilbake til forrige situasjon uten å måtte installere på nytt åpne EaseUS System GoBack og bruke sikkerhetskopien opprettet tidligere for å gjenopprette alt.

Et annet program lar deg kansellere oppdateringer med Windows 10-feil selv om PC-en din ikke starter Og Tilbakestilling av Windows 10laget av de samme utviklerne av den berømte programvaren EasyBCD.

Dette gratis programmet lar deg avinstaller Windows 10 og fjern det fra datamaskinen med ett klikklar deg gjenopprette funksjonen til datamaskinen din selv i tilfelle av en buggy og mislykket oppdatering eller hvis PC-en slutter å fungere som den skal etter installasjon av Windows 10.

I utgangspunktet, selv om PC-en fortsatt står med en ufullstendig oppdatering som gjør det umulig å starte, kan den brukes Tilbakerulling av Windows 10 for å avbryte mislykket eller delvis oppdateringfiks problemet og gjenopprett systemfilene slik de var før.

Konklusjoner

Oppdatering av Windows 11 er avgjørende for å opprettholde et høyt nivå av PC-sikkerhet og for å få nye funksjoner, men gitt at Windows kjører på milliarder av forskjellige datamaskinkonfigurasjoner, problemet er alltid rundt hjørnet og kan gjøre det umulig å jobbe, studere eller bruke PC-en.

Gjenopprettingssystemer lar deg gå tilbake til forrige versjon innen 10 dager: det er derfor tilrådelig å handle så snart som mulig i tilfelle problemer.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan du gjør det Sikkerhetskopiering og gjenoppretting av enhetsdriver på Windows-PC kom igjen hvordan gjenopprette Windows med ny installasjon uten å miste personlige data.

Index
  1. 1) Gå tilbake til forrige versjon fra innstillinger
  2. 2) Gå tilbake til forrige versjon fra gjenopprettingskonsollen
  3. 3) Gå tilbake 10 dager etter oppdatering
  4. 4) Andre metoder for å gå tilbake til forrige versjon på Windows
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up