Slik sjekker du den bærbare datamaskinens CPU-temperatur i Windows 10

Temperaturen på datamaskinens prosessor er ganske viktig for å holde den sunn. Når alt kommer til alt, er det lurt å holde det kjølig, fordi det er hot spot for beregninger inne på datamaskinen din! Prosessorer som blir for varme kan forårsake alle slags problemer med datamaskinen. Den kan strupe seg selv for å holde seg kjølig, noe som vil bety mindre prosessorkraft totalt sett. I ekstreme situasjoner vil det føre til at datamaskinen din krasjer, fryser eller til og med slår seg av eller starter på nytt av seg selv.

Derfor er det en god idé å sjekke temperaturene dine fra tid til annen. Dette gjelder spesielt hvis du plasserer den bærbare datamaskinen i situasjoner der den kan overopphetes, for eksempel på teppet eller dyne mens du bruker den i sengen. I denne artikkelen vil vi utforske de forskjellige måtene å sjekke CPU-temperaturen i Windows 10.

Men først - hva er en "dårlig temperatur"?

Dessverre er det ikke umiddelbart åpenbart hva en god eller dårlig temperatur er for en prosessor. Hvis du så opp tomgangstemperaturen til prosessoren og så at den var 30C, er det en god eller dårlig tomgangstemperatur? Hva med 40, 50, 60 eller 70C?

Hvis du vil vite hva din maksimale prosessortemperatur er, søk på nettet etter produktsiden for din spesifikke CPU, og finn deretter hvor den ideelle maksimaltemperaturen for prosessoren din er oppført.

Hvis temperaturen er oppført under noe som "Maksimal driftstemperatur" eller "T-tilfelle", så er det temperaturen du bør sikte på å beholde prosessoren på det meste av tiden. Hvis det står "T Junction" (som ovenfor), er det generelle rådet å holde ting minst 30C under denne innstilte temperaturen. (For eksempelet ovenfor vil vi strebe etter å holde oss under 70C.) Uansett, hvis PC-en din er under denne temperaturen mesteparten av tiden (eller, ideelt sett, hele tiden), har du det helt fint.

Nå som vi vet hva temperaturgrensen er, er det på tide å utforske hvordan du sjekker CPU-temperaturen i Windows 10. Dette krever hjelp fra tredjepartsprogrammer som vil hjelpe til med å kontrollere oppvarmingsnivået til prosessoren.

Åpne maskinvaremonitor

Open Hardware Monitor er en god løsning for å få all nødvendig statistikk på ett sted. Dette vil fortelle deg CPU-temperaturene, GPU-temperaturen, spenningene som brukes i datamaskinen og til og med hastigheten som systemviftene kjører med. Dette gjør det til et robust verktøy som lar deg holde øye med alle systemtemperaturene dine.

Du kan finne CPU-temperaturen din under kategorien med CPU-navnet ditt. Den vil vise en temperatur for hver kjerne prosessoren din har:

Mange av disse temperaturmonitorene lar deg sette avlesninger på oppgavelinjen. Dette er spesielt nyttig hvis du utfører systemintensive oppgaver og ønsker å overvåke temperaturene uten å bevege deg frem og tilbake mellom det aktive vinduet og systemmonitoren. Hvis du vil se CPU-temperaturen på oppgavelinjen, høyreklikker du på temperaturen og klikker på "Vis i skuff".

Hvis lesingen ender opp med å gjemme seg i delen "ekstra" ikoner, kan du dra den inn i det aktive hovedfeltet. Dette betyr at den alltid vil være synlig så lenge du kan se oppgavelinjen.

kjernetemperatur

Hvis du vil ha noe mer fokusert på selve prosessoren, CoreTemp er et godt valg når du skal sjekke CPU-temperaturen i Windows 10. Den gir deg alt du måtte ønske å vite om prosessoren, for eksempel navnet, kjernene den bruker, og viktigst av alt, temperaturen. Den vil til og med fortelle deg prosessorens T-kryssgrense, som vises som "Tj. Max» over deres temperaturer.

Hvis du vil se temperaturen i systemstatusfeltet, bør det være aktivert som standard. Hvis den ikke er det, klikk på "Alternativer" og deretter "Innstillinger".

Klikk på "Windows Taskbar"-fanen, deretter "Slå på Windows 7-oppgavelinjefunksjoner", etterfulgt av "Temperatur", deretter "OK".

Speccy

Nok en alt-i-ett-suite, Speccy, den kommer som en fin pakke med ulike systemdiagnostikk, inkludert muligheten til å sjekke CPU-temperaturen i Windows 10. Så snart du åpner Speccy, vil den vise deg alle de relevante temperaturene du trenger å vite for å ha en sunn bærbar PC. Den er også flott for å finne informasjon på systemet ditt, så sørg for at du husker denne appen i tilfelle du for eksempel trenger informasjon om operativsystemet eller hovedkortet.

Hvis du klikker på "CPU" til venstre, kan du få mer informasjon om prosessoren din.

Hvis du vil at temperaturen skal vises på brettet, klikker du på "Vis" og deretter "Alternativer".

Klikk på "System Tray", deretter "Minimer til skuff", etterfulgt av "Vis beregninger i skuffen", og velg deretter "CPU".

Nå når du minimerer Speccy, kan du overvåke CPU-ytelsen mens du gjør andre ting.

Hjelp! Prosessoren min er for varm!

Hvis metodene ovenfor fører til at du finner ut at du har en ganske toasty prosessor, ikke få panikk. Det er mange løsninger du kan bruke for å redusere prosessoren til et mer fornuftig nivå. Vi har publisert en artikkel om hvordan du kan kjøle ned en overopphetet bærbar PC, så la oss se om løsningene der vil bidra til å få CPU-en din ned til mer håndterlig varme.

varmesjekk

Som en viktig del av den bærbare datamaskinen, er en overopphetingsprosessor en grunn til bekymring. Med tredjepartsapper kan du imidlertid enkelt sjekke CPU-temperaturen i Windows 10 og sørge for at prosessoren din fungerer så bra som den skal.

Hvor oppmerksom er du på CPU-temperaturen din? Liker du å holde et øye med det hele tiden eller sjekker du det bare fra tid til annen? Gi oss beskjed nedenfor.

Index
  1. Men først - hva er en "dårlig temperatur"?
  2. Åpne maskinvaremonitor
  3. kjernetemperatur
  4. Speccy
  5. Hjelp! Prosessoren min er for varm!
  6. varmesjekk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up