Alternativer på iOS for å endre eller deaktivere (iPhone og iPad)

10 alternativer for å deaktivere eller endre i iPhone- eller iPad-innstillinger med hver versjon av iOS

Selv om Apple tar vare på hver minste detalj iPhone iOS-operativsystemet, som alle systemer, byr på problemer eller irritasjoner forårsaket av nye funksjoner, alternativer for endring og rariteter å rette etter en systemoppdatering.

Hvis vi nylig har oppdatert vår iPhone eller iPad, anbefaler vi at du følger forslagene i denne veiledningen, slik at du kan deaktiver og endre alternativer for hver iOS-versjon og tilpass nye funksjoner.
På denne måten vil vi være i stand til å opprettholde våre sunne vaner uten å forvrenge bruken av Apple-enheten, og effektivt deaktivere bare de funksjonene som ikke er veldig nyttige eller til og med upraktiske som vi kan støte på etter en iOS-oppdatering.

LES OGSÅ -> Personverninnstillinger på iPhone for å aktiveres for beskyttelse

Deaktiver Siri

Siri er taleassistenten integrert i iPhone som kan utføre en rekke kommandoer og søke direkte med stemmen din. Ikke alle brukere setter pris på talekommandoer eller tolererer utseendet til Siri når de trykker lenge på Hjem-knappen: disse brukerne vil sikkert sette pris på å vite prosedyren for å deaktivere Siri en gang for alle.

For å deaktivere Siri åpner vi appen Innstillingerla oss komme inn i menyen Siri og søk og vi slår av bryterne ved siden av oppføringene Aktiver "Hei Siri", Trykk på Hjem-knappen for Siri Og Bruk Siri når den er låstfor å slutte helt å bruke Siri-tjenesten på telefonen vår.

På iPhone kan vi også bruke stemmeassistentene Google Assistant og Amazon Alexa, som vist i vår guide på hvordan erstatte Siri på iPhone med Alexa eller Google.

Velg bort annonsesporing og Apple-analyse

Alle sammen iPhone og iPad samler inn reklameinformasjon og analysedata om iPhone-adferd; de som bryr seg om personvern vil absolutt ønske å deaktivere denne typen sporing, som vil bli generisk (dataene vil fortsatt bli samlet inn, men vil ikke være knyttet til Apple-ID-en eller enheten).

For å deaktivere annonsesporing, la oss ta veien Innstillinger -> Personvern -> Apple-annonsering og vi deaktiverer bryteren ved siden av varen Personlig tilpassede annonser; for å deaktivere innsamling av iPhone-analysedata, la oss ta veien Innstillinger -> Personvern -> Analyse og forbedringer og vi deaktiverer bryteren ved siden av varen Del iPhone-analyse.

Deaktiver App Store automatisk avspilling av videoer

Når vi åpner App Store for å laste ned nye apper, kan vi finne oss selv med irriterende videoer som starter automatisk, spesielt for sponsede apper eller de mest kjente appene.

For å forhindre at videoer starter automatisk mens vi laster ned nye apper fra App Store, åpner vi appen Innstillingertrykker vi på menyen App Storeåpner vi menyen Automatisk videoavspilling og vi trykker på elementet Nei for å deaktivere denne funksjonen helt.

Slå på tofaktorautentisering

For større sikkerhet for Apple-kontoen din anbefaler vi at du aktiverer den umiddelbart tofaktorautentisering (2FA)slik at du alltid må oppgi en ekstra kode eller visuell bekreftelse når du logger inn på Apple-kontoen som brukes på iPhone, iPad eller andre Apple-enheter.

For å aktivere denne funksjonen, la oss gå til menyen Innstillingertrykk øverst på kontonavnet (Apple ID), trykk på Passord og sikkerhet og trykk til slutt på To-faktor autentisering for å aktivere tokodeprosedyren.

Om dette emnet kan vi også lese vår guide til Nettsteder/apper der du kan aktivere totrinns passordverifisering.

Lås opp iPhone med kun fingeravtrykket ditt

iPhone låses opp normalt ved å trykke på Hjem-knappen eller ved å bringe ansiktet ditt nærmere frontkameraet (Face ID på iPhone

På modeller utstyrt med fingeravtrykksopplåsing (Touch ID) vi kan unngå å måtte trykke på Hjem-knappen hver gang, ved å bruke selve fingeravtrykket for å låse opp uten å trykke på knappen. For å endre denne funksjonen, la oss gå til menyen Innstillinger -> Tilgjengelighet -> Hjem-knapp og aktiver alternativet Hvil fingeren for å låse opp.

På denne måten trenger du bare å plassere fingeren over Hjem-knappen i noen sekunder, uten å måtte trykke, for å låse opp enheten.

Deaktiver funksjonen "løft for å aktivere".

Hev for å aktivere Det er en funksjon på iPhones som sørger for det Slå på skjermen automatisk når du tar opp telefonen.

Hvis du ikke ønsker denne funksjonen og du merker at skjermen står på for lenge eller til feil tid, kan du deaktivere dette alternativet ved å gå til Innstillinger -> Skjerm og lysstyrke og slå av bryteren ved siden av elementet Hev for å aktivere. Du kan deretter gå tilbake til den gamle måten å trykke på en knapp for å aktivere skjermen.

Slå av meldinger fra låseskjermen

Av personvernhensyn er det praktisk slå av meldinger som vises direkte på låseskjermenmottar en anonym melding i stedet (kan kun leses etter å ha låst opp telefonen).

Denne funksjonen kan slås av helt fra menyen Innstillinger > Touch ID og passordskriv inn tilgangskoden, gå til seksjonen Tillat tilgang hvis blokkert og deaktiverer alternativet Svar med melding Og Notifikasjons senter.

Slå av autofyll i Safari

Safari inkluderer nå et spesielt tastatur som gir forslag til fyll inn personlig informasjon i nettsideskjemaer, for å skrive automatisk ting som fornavn, etternavn, telefonnummer, e-post og kredittkortnummer.

Dette er en nyttig funksjon, men som kan skade personvernet vårtspesielt hvis noen andre bruker telefonen vår: for å deaktivere den, la oss gå til Innstillinger > Safari > Automatisk innsetting og vi slår av stemmene Bruk kontaktinformasjon Og Kredittkort.

Send siste posisjon med lavt batteri

Finn min Iphone det er funksjonaliteten å finne mobiltelefonen hvis den blir borte eller forlagt. Når batteriet vårt er helt tomt og telefonen er i ferd med å slå seg av, kan vi få iPhone til å registrere den siste posisjonen, slik at vi kan gjenopprette denne dyrebare informasjonen.

For å aktivere denne funksjonen åpner vi appen Innstillingertrykker vi på brukernavnet vårt øverst og åpner menyen Hvoråpner vi menyen Finn min Iphone og aktiver alternativet Send siste posisjon.

Etter å ha aktivert denne funksjonen, når enhetens batteri er lavt, vil iPhone bruke den siste energien til å sende enhetens nåværende plassering til iCloud.

Slå av ubrukte systemapper

På iOS kan vi fjerne forhåndsinstallerte apperfor å unngå at de bruker batteri og er aktive i minnet, og bremser smarttelefonen.

Disse blir faktisk ikke slettet og avinstallert, men bare deaktivert og kan reaktiveres ved å laste dem ned fra appbutikken.

For å deaktivere systemapper, trykk og hold fingeren på en hvilken som helst app og bruk X-knappen som vises på systemappene for å fjerne dem. For øyeblikket kan vi fjerne Kalkulator, iCloud Drive, Påminnelser, Kalender, iTunes, Aksjer, Kompass, Mail, Tips, Kart, Videoer, FaceTime, Musikk, Talememoer, Finn venner, Kontakter Nyheter, Se, Hjem, Notater, Vær, iBooks, Podcaster .

Vi kan imidlertid ikke fjerne Klokke, Kamera, Innstillinger, App Store, Lommebok, Helse, Bilder, Safari, Telefon, Meldinger og Finn iPhone-systemappene. Hvis vi ønsker å reaktivere noen systemapper, åpner du bare App Store og søker etter det aktuelle appnavnet.

Finn appene som bruker mest batteri

Hvis vi legger merke til at batteriet tømmes for raskt, kanskje er problemet forårsaket av en app som forblir i minnet og bruker for mye energi.

På en iPhone eller iPad kan vi sjekke energiforbruket til apper ved å ta oss til Innstillinger -> Batteri og bla til du finner delen Batteribruk for Apphvor du også kan trykke på knappen Vis aktivitet for mer informasjon.

Vi vil dermed ha listen over applikasjoner som bruker mest energi; vi vil kunne se appene som bruker mest energi, slik at vi kan deaktivere eller avinstallere dem.

Endre tekststørrelse

De som har problemer med å se på nært hold kan øke tekststørrelsen; hvis vi ser for nært kan vi gjøre teksten mindre.

La oss gå til for å justere størrelsen på teksten Innstillinger > Skjerm og lysstyrke -> Tekststørrelse og velg skriftstørrelse.

For bedre synlighet kan vi ta oss inn Innstillinger -> Tilgjengelighet -> Skjerm og tekststørrelse og aktivere stemmen din Større tekst og stemmen Fet tekst.

Slå på apprestriksjoner

For bedre iPhone-personvern er det mulig å blokkere tilgang til spesifikke apper eller begrense deres tidsmessige bruk via restriksjonssystemet integrert i iPhone og iPad.

For å aktivere begrensningene til iPhone eller iPad, la oss ta veien Innstillinger-> Skjermtidtrykker vi på Slå på skjermtid og vi bruker menyer Apprestriksjoner, innhold og personvern Og Pause i bruk å sette begrensninger.

For å gjøre restriksjonene effektive og forhindre at noen fjerner dem, sørg for å taste inn opplåsingskoden ved å trykke på elementet Bruk koden "Skjermtid" og velge en 4-sifret PIN-kode. På denne måten vil vi ha forhindret våre barn eller til og med fremmede fra å bruke applikasjoner som de ikke bør røre, fra å bruke kontoene våre til å dele ting og fra å gjøre kjøp i butikken.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan skjule bilder på iPhone, til og med passordbeskyttede.

Last inn en nettside med skrivebordsversjon på Safari

Safari, den innebygde nettleseren på iPhone og iPad, har muligheten til å åpne nettsteder i skrivebordsversjonveldig nyttig på nettsteder der mobilversjonen er dårlig formatert.

For å dra nytte av denne funksjonen, åpne Safari, gå til nettstedet som skal vises i skrivebordsversjonen, vent til innlastingen er ferdig, trykk på Aa nøkkel nederst til venstre og trykk til slutt på elementet Be om skrivebordsside for å laste skrivebordsversjonen av et hvilket som helst nettsted.

Konklusjoner

Med forslagene ovenfor vil vi kunne få mest mulig ut av vår iPhone og iPad, tilpasse den til våre behov og daglige vaner. Siden ingen bruker er den samme som en annen, kan noen endre eller deaktivere bare ett eller to elementer, mens noen andre godt kan ignorere alle forslagene og bruke Apple-enheten «som den er».

Hvis vi ønsker å optimalisere opplevelsen vår på iPhone og iPad ytterligere, anbefaler vi at du leser ai-guiden Beste triks og funksjoner for Safari på iPhone og iPad.

Hvis vi nylig har kjøpt iPhone eller iPad, kan vi også lese vår dybdeartikkel om Nye iPhone-konfigurasjoner og iOS-innstillinger for å få mest mulig ut av det.

Hvis Apple-enheten vår har noen år bak seg, foreslår vi at du leser artikkelen om hvordan Få fart på iPhone og optimaliser iOS.

Index
 1. Deaktiver Siri
 2. Velg bort annonsesporing og Apple-analyse
 3. Deaktiver App Store automatisk avspilling av videoer
 4. Slå på tofaktorautentisering
 5. Lås opp iPhone med kun fingeravtrykket ditt
 6. Deaktiver funksjonen "løft for å aktivere".
 7. Slå av meldinger fra låseskjermen
 8. Slå av autofyll i Safari
 9. Send siste posisjon med lavt batteri
 10. Slå av ubrukte systemapper
 11. Finn appene som bruker mest batteri
 12. Endre tekststørrelse
 13. Slå på apprestriksjoner
 14. Last inn en nettside med skrivebordsversjon på Safari
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up