Bytt fra Windows 11 Home til Pro

Veiledning for å oppgradere fra hjemmeutgaven til Windows 11 Pro (eller Windows 10 Pro), selv gratis hvis du allerede har en produktnøkkel

De to versjonene av Windows 11 tilgjengelig for brukere, dvs Windows 11 Home Og Windows 11 Proskiller de seg fra hverandre ved tilstedeværelse eller fravær av noen funksjoner, som vist i veiledningen til Sammenligning av Windows-versjoner.

Forskjellene er minimale og hovedsakelig bekymringsfulle Fjernkontroll Og Gruppepolicyavanserte funksjoner som bare brukes på kontoret og som er vanskelige å utnytte hjemme (de er nyttige, men ikke avgjørende på hjemmedatamaskiner).

I den følgende guiden vil vi vise deg uansett hvordan bytte fra Windows 11 Home til Windows 11 Prosom kan bli veldig nyttig hvis vi har satt opp datamaskiner for kontoret, men på grunn av en feil finner vi kun kopier av Windows 11 Home, som ikke er særlig egnet for forretningsmiljøet.

LES OGSÅ: Bytt fra Windows 32 bit til Windows 64 bit

1) Kjøp Pro-lisensen

Først av alt må vi kjøpe en lisens for Windows 11 Pronødvendig for å aktivere de manglende funksjonene på vår kopi av Windows 11 Home.

Vi kan ikke fortsette uten først å ha kjøpt en lisens for den nye versjonen, gitt at Microsoft foreløpig ikke gir en spesiell rabatt for de som allerede har Home og ønsker å oppgradere til Pro-versjonen.

Den enkleste måten å kjøpe Windows 11 Pro-lisensen på er å åpne Start-menyen, søke etter Microsoft Store og skrive i søkefeltet øverst Windows 11 Pro og deretter klikke på Finne ut mer.

Klikk på knappen i vinduet som åpnes Kjøpe og vi fortsetter med kjøpet av den digitale lisensen som kan knyttes direkte til Microsoft-kontoen på datamaskinen.

Alternativt kan vi kjøpe en brukerlisens for Windows 11 Pro direkte på Amazon eller ved å kjøpe en av lavkost lisenser tilstede på nettsteder som Kinguin eller liknende.

På mange PC-er kan vi også løse inn noen Windows 10 Pro-lisensiering.

2) Installer ny lisens fra grafisk grensesnitt

Hvis vi bruker versjonsoppdatering via Microsoft Store det er ikke nødvendig å endre lisensen og aktivere den fra systeminnstillingene: ved omstart vil vi umiddelbart ha Window 11 Pro aktiv med de nye funksjonene og synkronisert med vår Microsoft-konto.

Hvis vi i stedet har kjøpt en lisensnøkkel fra Amazon eller andre nettsteder, kan vi følge prosedyrene for å bytte fra Windows 11 Home til Pro:

  • Fra Microsoft Store: ved å åpne samme side som i forrige kapittel kan vi trykke på skriften Jeg har en Windows 10/11 Pro produktnøkkel.
  • Fra systeminnstillinger: la oss trykke VINN+I på tastaturet, la oss ta oss med på veien System -> Aktiveringtrykker vi på Oppdater Windows-utgaven og deretter på nøkkelen Endring.
  • Fra ledetekstensom vi vil se i neste kapittel av veiledningen.

I prosedyrene fra Microsoft og systeminnstillinger åpnes en lite vindu hvor du kan gå inn på den oppnådde Windows 11 Pro-lisensen, for å begynne å laste ned de manglende systemfilene; ved omstart vil vi ha Windows 11 Pro klar til bruk.

3) Installer ny lisens fra ledeteksten

I tillegg til prosedyren via et grafisk grensesnitt kan vi installer også en Windows 11 Pro-lisens fra ledetekstenfremskynde prosessen, spesielt hvis vi har mange datamaskiner å aktivere.

For å fortsette, høyreklikk på Start-menyen og klikk på Terminal (admin) og skriv inn følgende kommando i vinduet som åpnes:

slmgr /ipk VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

Denne kommandoen vil installere Windows 11 Pro-lisensen og aktivere systemet umiddelbart. I kommandoen ovenfor har vi lagt inn standard prøvelisens for Windows 11 Pro, gyldig i 180 dager; hvis vi har kjøpt lisensen, erstatt koden ovenfor med den kjøpte produktnøkkelen (kilde Microsoft-fora).

På bedriftsvolumlisenser, etter å ha startet forrige kommando, starter vi også følgende kommandoer for å starte KMS-serveren og administrere ekstern aktivering av volumlisenser:

slmgr /skms kms8.msguides.com
slmgr /ato

Vi starter PC-en på nytt etter at vi har installert lisensen via spørsmål for at endringene skal tre i kraft.

4) Ren installasjon

Selvfølgelig kan du alltid installere det Windows 11 fra bunnen av og i installasjonsfasenvalider produktnøkkelkoden på skjermen der koden blir bedt om for å aktivere produktet.

Vi kan også aktivere den på et senere tidspunkt, spesielt hvis vi allerede har en utnyttbar lisens på Microsoft-kontoen, som også vist i veiledningen på hvordan installerer du Windows 11 på nytt uten produktnøkkel (med digital lisens).

For ren installasjon av Windows 11 foreslår vi at du leser artikkelen om hvordan tilbakestille Windows 11 (ren installasjon).

Konklusjoner

Lisensadministrasjon på Windows 11 har blitt veldig enkelgitt at prosedyrene for Bytt fra Windows 11 Home til Pro de ble integrert direkte i Microsoft Store.

Vi kan imidlertid alltid kjøpe lisensnøklene fra en annen butikk og løse dem inn på PC-ene våre ved å bruke prosedyrene fra innstillingene eller enda bedre, prosedyren fra ledetekstensom enkelt kan replikeres på dusinvis av PC-er samtidig.

For å lære mer kan vi lese veiledningene ovenfor hvordan du aktiverer Windows 11 og 10, løser produktnøkkelfeil Og på hvor mange datamaskiner kan jeg aktivere Windows med en enkelt lisens.

Index
  1. 1) Kjøp Pro-lisensen
  2. 2) Installer ny lisens fra grafisk grensesnitt
  3. 3) Installer ny lisens fra ledeteksten
  4. 4) Ren installasjon
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up