Hvordan installere Windows 11 på Steam Deck

Vil vi installere Windows på Steam Deck? La oss se hvordan du endrer operativsystemet

Steam Deck er den bærbare konsollen utviklet av Steam for å kunne spille alle spillene i samlingen din mens du er på farten, uten å måtte bruke en fast PC eller spilldatamaskin.

Denne konsollen har maskinvare som ligner på en PC (AMD-prosessor, LPDDR5 RAM og M.2 NVMe-minne): disse egenskapene gjør den egnet for også å kjøre Windows 11-operativsystemet, det siste levert av Microsoft.

I den følgende guiden vil vi vise deg i detalj hvordan installere Windows 11 på Steam Deckslik at vi også kan bruke våre favoritt Windows-programmer eller starte en av appene som kan lastes ned fra Microsoft Store, uten å glemme muligheten for å starte spill direkte fra Steam Windows-klienten.

1) Foreløpig informasjon

Med denne guiden vi kommer ikke til å endre SteamOS-operativsystemet som finnes i konsollenakkurat som vi vil unngå å konfigurere en dual boot (vanskelig også på grunn av liten plass tilgjengelig i basismodellene).

Ved å følge forslagene i de følgende kapitlene i stedet vil vi starte opp Windows 11 direkte fra en microSDslik at du kan prøve det uten å måtte kompromittere integriteten til systemet og minnet som er tilstede i Steam Deck.

For dette formålet anbefaler vi derfor at du umiddelbart utstyrer deg med en Veldig rask og stor microSD (minst 128 GB) og ha en PC med Windows og en microSD-kortleser.

For installasjon anbefaler vi at du også bruker en multiport USB-hubsom skal kobles til konsollens USB-port og som et USB-tastatur og -mus kan kobles til (virkelig nyttig for å få fart på stemmevalg og driverinstallasjon).

2) Klargjør microSD-en med Windows 11

For å lage microSD for Steam Deck, slå på hvilken som helst Windows-PC, sett inn microSD-en i leseren, sørg for at det ikke er noen filer inni og La oss laste ned Windows 11 ISO-bildet direkte fra Microsofts nettsted.

Når ISO-bildet er lastet ned, laster vi ned programmet til PC-en Rufusla oss starte den, angi den som enheten du vil bruke (i feltet Enhet) microSD-en koblet til akkurat nå, trykk på knappen PLUKKE UTvelg Windows 11 ISO-bildet, la de grunnleggende innstillingene og trykk på nederst START.

I det nye vinduet sjekker vi oppføringene for å fjerne Windows 11 minimumskravfjerner vi Microsoft-kontoforespørselen og sjekker oppføringen Deaktiver datainnsamling for å hoppe over personvernspørsmålene.

Vi trykker OK for å begynne å lage Windows 11 microSD for Steam Deck.

3) Last ned Steam Deck-driverne for Windows 11

På slutten av installasjonen av Windows 11 på microSD må vi laste ned driverne for å få all maskinvaren på den bærbare konsollen til å fungere.

For å fortsette åpner vi Steam Deck drivere side og last ned alle driverne som finnes (APU-drivere, Wi-Fi-drivere, Bluetooth-drivere, SD-kortleserdrivere og lyddrivere).

Nettstedet vil gi de nødvendige driverne i komprimerte filer i ZIP-format: på slutten av nedlastingen kopierer vi alle de komprimerte filene, tar dem til microSD-minnet (fra Filutforsker -> Denne PCen), la oss lage en mappe som heter Driverekopier de komprimerte filene inni, velg dem igjen, trykk på høyre museknapp på utvalget og bruk Trekk ut alt å trekke ut driverne.

Hvis vi satser på 7-zip som en komprimert filuttrekker kan vi velge elementet 7-Zip -> Trekk ut her (eller Vis flere alternativer -> 7-Zip -> Pakk ut her på Windows 11).

4) Start Windows 11 på Steam Deck

Nå som microSD er klar La oss trekke det ut trygt fra PC-en, slå av Steam Deck (hvis slått på), fjern eventuell microSD som allerede finnes i konsollen, sett inn microSD-en som vi laget for formålet, koble til USB-huben dedikert til formålet, hold nede knappen Volum ned og samtidig trykker vi på strømknappen på konsollen for å starte Steam Deck boot manager.

Fra oppstartsbehandleren velger vi den innsatte microSD-en, for å starte den tradisjonelle Windows 11-installasjonsskjermen. Vi følger hele prosedyren og tar vare på velg microSD som installasjonsmål (vi velger ikke disken som allerede er brukt av Steam Deck for å unngå å formatere den!).

Ved neste omstart vil vi kunne få tilgang til Windows-installasjonen ved å starte oppstartsbehandlingen på nytt og velge den "spesielle" microSD-en; når vi først er inne på Windows 11-skrivebordet, installerer vi alle driverne på microSD-en, og for å gjøre spillopplevelsen enda mer engasjerende, vi installerer også SWICD-driverensom vil tillate Windows 11 å se Steam Deck-knappene som en tradisjonell spillkontroller.

For å gå tilbake til Steam Deck-operativsystemet, slå ganske enkelt av Windows og konsollen og start konsollen normalt uten å gå gjennom oppstartsbehandlingen.

Konklusjoner

Å installere Windows 11 på Steam Deck er ikke vanskelig i det hele tatt og det kompromitterer ikke stabiliteten til enheten, gitt at Microsoft-systemet vil startes direkte fra microSD som om det var en bærbar distribusjon.

Dette gir eiere av Steam-konsoller mange flere alternativer enn bare spill de kan starte til og med Microsoft-apper, streaming-apper og også alle konsollemulatorer som finnes på Windowssom de som vises i følgende veiledninger:

For mer informasjon kan vi også lese våre flyguider beste Dreamcast-emulatorer for PC og ai beste kabinettemulatorer, for gamle retrospill.

Index
  1. 1) Foreløpig informasjon
  2. 2) Klargjør microSD-en med Windows 11
  3. 3) Last ned Steam Deck-driverne for Windows 11
  4. 4) Start Windows 11 på Steam Deck
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up