Chrome-utvidelser for programmerere og nettutviklere

Liste over de beste utvidelsene dedikert til de som programmerer og utvikler nettsteder og nettapplikasjoner

Google Chrome kan bli en gyldig alliert for enhver programmerer og nettutvikler, gitt tilstedeværelsen av en komplett utviklerkonsoll (som raskt kan kalles opp med CTRL+SHIFT+I) og mange utvidelser som vi kan installere for å gjøre programmeringen enda raskere og mer produktiv.

I den følgende veiledningen vil vi vise deg de beste Chrome-utvidelsene for programmerere og nettutviklere, for umiddelbart å legge til Chrome-profilen som brukes til å utvikle apper eller nye nettapper.

Følger Chrome-profilveiledningkan vi skille profilen vi bruker for å surfe fra profilen vi bruker til å teste og prøve ut nye apper.

1) User-Agent Switcher og Manager

Den første utvidelsen som skal installeres på Chrome-utviklerprofilen vår er User-Agent Switcher og Manager.

Denne utvidelsen er ment for raskt endre brukeragenten for de viste sideneslik at du kan vise innholdet i forskjellige nettlesere eller hvordan det ser ut når det åpnes fra en mobilenhet (noe som er veldig viktig for nye responsive apper og nettapper).

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan endre User Agent for å se mobilversjonssider på PC.

2) ColorPick pipette

En annen veldig nyttig utvidelse for utviklere og programmerere er ColorPick pipette.

Denne utvidelsen lar deg fange fargekode fra et hvilket som helst bilde, skrifttype, meny, element eller bakgrunn, som også viser en forbedret zoom for å kunne fange individuelle fargenyanser. Virkelig veldig nyttig hvis vi vil bruke en bestemt farge for appen eller nettstedet vårt, men vi vet ikke hvilken fargekode vi skal sette inn i CSS-filen.

3) Wappalyzer

Blant de beste utvidelsene for utviklere finner vi Wappalyzeren ekte analysator av innholdet på ethvert nettsted.

Ved å lansere Wappalyzer-analysen kan vi finn ut hvilke rammeverk og CMS-er som brukes av et nettstedsamt vise analysatorene og HTML-elementer lagt til nettstedet for å gjøre det vakrere og mer funksjonelt.

Ved å "kopiere" de beste sidene vil vi selv kunne bruke de beste verktøyene til å utvikle nye sider, og fra tid til annen velge de beste verktøyene og instrumentene basert på formålet med nettsiden vi lager.

4) Fontsøker

En annen gyldig utvidelse du ikke bør gå glipp av er Fontsøkera fontanalysator.

Hvis vi finner en skrift som vi liker på nettet, velger du bare en del av teksten, trykker på høyre knapp og starter utvidelsesanalysatoren, som vil gi oss all nyttig informasjon for å gjenkjenne skrifttypen, fargen på font og annen nyttig informasjon.

5) Webutvikler

Verktøykassen til enhver god webutvikler er Webutvikler.

Dette tillegget er ment for kombinere, under ett enkelt vindu, alle de mest nyttige verktøyene for programmering og for å kunne analysere elementene på nettstedet.

For eksempel kan vi få alle bildene til å forsvinne, vise bildene i fullskjerm, se kildene og HTML-elementene som finnes på siden og dra nytte av andre interessante funksjoner knyttet til webprogrammering.

6) Lorem Ipsum Generator

De som programmerer vet når en tilfeldig tekstgenerator som Lorem Ipsum Generator.

Denne enkle utvidelsen lar deg generere enkel tekst for å fylle filer, testdokumenter og applikasjoner i utviklingsfasen. Tillegget lar deg velge antall avsnitt og setninger som skal inkluderes i den genererte teksten, slik at du kan generere til og med veldig lange tekster.

7) Sjekk Mine lenker

Etter å ha opprettet nettstedet er det viktig sjekk at alle lenker på siden eller sidene fungerer som de skal; den beste utvidelsen for dette formålet er Sjekk Mine lenker.

Ved å starte utvidelsen vil vi utføre en sanntidssjekk av alle lenkene på siden: tillegget vil umiddelbart vise oss alle fungerende lenker, skadede koblinger eller lenker som gir noen problemer, og rapportere dem på siden.

8) Usersnap

Hvis vi jobber som programmerere eller som "bug hunters" en utvidelse som Usersnap.

Denne utvidelsen lar deg raskt samle tilbakemeldinger om hvordan siden fungerer: vi vil kunne rapportere problemer med bilder, problemer med lenker eller med innholdet på nettstedet, samle både skjermbilder og videoer av problemet og rapportere dem direkte til utvikleren (hvis det er vi som utvikler, vil vi kunne motta rapporter fra insektjegerne vi har leid inn til formålet).

9) GPT-makroer

Utvidelsen dedikert til ChatGPT kunne ikke mangle, kan hjelpe oss under programmeringsarbeidet. Den beste utvidelsen av sitt slag er GPT-makroer.

Ved å bruke denne utvidelsen kan vi Lag nye makroer i JavaScript eller andre programmeringsspråk på farten utnytte kraften til ChatGPTsom fungerer veldig bra på koder og både kan korrigere de vi har laget og generere utmerkede eksempler til å bruke som grunnlag å jobbe med.

Om samme tema kan vi lese vår guide til beste utvidelsene for å bruke ChatGPT på Chrome.

10) Klikk og rens

Den siste utvidelsen for programmerere og webutviklere som vi vil anbefale er Klikk og rens.

Ved å bruke dette tillegget vil vi kunne slett hele cachen til nettstedene som er besøkt i ett støtha en egen historikk over nettstedene som er besøkt frem til det øyeblikket, programmer sletting av arbeidet som er utført når nettleseren er lukket, last inn sider uten cache og mye mer.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan rense chrome cache.

Konklusjoner

Med disse utvidelsene installert i Chrome-nettleseren vår, vil programmering være en lek, uansett erfaringsnivå.

Selv om mye av programmeringen foregår på dedikerte IDE-er, er det nødvendig å ha en testprofil på Google Chrome med alle anbefalte utvidelser i denne veiledningen, for å lette arbeidet vårt under feilsøkings- eller testfasen av den nye nettappen.

Fortsatt om emnet programmering og utviklere kan vi lese våre ai-guider nettsteder for å lære å programmere med kurs og interaktive utfordringer og ai beste nettsteder for å skrive og teste kode med forhåndsvisning i sanntid.

Index
 1. 1) User-Agent Switcher og Manager
 2. 2) ColorPick pipette
 3. 3) Wappalyzer
 4. 4) Fontsøker
 5. 5) Webutvikler
 6. 6) Lorem Ipsum Generator
 7. 7) Sjekk Mine lenker
 8. 8) Usersnap
 9. 9) GPT-makroer
 10. 10) Klikk og rens
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up