Stjålet smarttelefonlås på Android

I «Finn min enhet» kan du slette telefonens minne via internett, få den til å ringe eller låse den med passord

Mister eller får Android-telefonen din stjålet dette er opplevelser som vi ønsker aldri skulle skje, men hvis de gjør det, må vi ikke få panikk og handle umiddelbart før noen kan bruke telefonen uten vår viten eller bruke personlige kontoer til uautoriserte kjøp eller uttak.

Heldigvis har Google integrert et sikkerhetssystem i alle Android-smarttelefoner lås telefonen og gjør den ubrukelig eksterntog dermed umuliggjøre bruken.

I den følgende guiden vil vi vise deg i detalj hvordan du fjernlåser en Android-telefon ved å bruke Google-kontoen din og funksjonen «Finn min Android», i tillegg til å blokkere den, vil vi også kunne gjenopprette posisjonen, få den til å ringe eller slette den eksternt, slik at vi alltid vet hva vi skal gjøre ved tyveri eller tap.

LES OGSÅ -> Slik legger du til og endrer Google-kontoer på Android

1) Aktiver tyverisikring på Android

Til låse Android-telefonen eksternt vi må handle før tyveriet eller tapet inntreffer: hvis vi ikke har fulgt disse forutsetningene før hendelsen er det svært lite vi kan gjøre.

For å aktivere Android-tyverisikringen legger vi umiddelbart til en Google-konto på telefonen, og tar oss langs veien Innstillinger -> Kontoer og hvis vi ikke finner noen Google-konto allerede tildelt, trykker vi på Legg til konto og på Google for å legge til kontoen som skal brukes til tyverisikringen.

Etter å ha lagt til Google-kontoen, la oss ta deg med på veien Innstillinger -> Googletrykker vi på menyen Finn enheten min og vi aktiverer bryteren Bruk Finn min enhet på siden.

For konfigurasjonen av tyverisikringen åpner vi banen Innstillinger -> Geolokalisering (eller lignende), aktiverer vi Tilgang til plasseringla oss komme inn i menyen Geolokaliseringstjenester og utfør følgende trinn:

  • Google Posisjonslogg -> På
  • Googles geolokaliseringsnøyaktighet -> På
  • Søk etter Wi-Fi-nettverk -> På
  • Søker etter Bluetooth-enheter -> På

Nå er Google anti-tyveri konfigurert, vi trenger bare å legge det til som enhetsadministrator; for dette formål la oss ta veien Innstillinger -> Personvern -> Administrasjon -> Spesielle tillatelser -> App for enhetsadministrasjon og vi gir fullmakt Finn enheten min å administrere alle aspekter av systemet.

2) Lås Android-telefonen

Hvis telefonen din blir borte eller stjålet, skaff deg en datamaskin umiddelbart, logg inn på Internett og åpne nettsiden Finn enheten minved å logge på den samme Google-kontoen som er knyttet til smarttelefonen din.

Et kart vil vises og på venstre side en liste over Android-enheter som er koblet til kontoen; vi trykker umiddelbart på enheten vi vil blokkere, vi får den siste kjente posisjonen, og hvis den er aktiv og fungerer, trykker vi på Lås enheten din for å blokkere den eksternt.

Ved å blokkere den kan vi også få en personlig melding til å vises på låseskjermen, med et nytt nummer å ringe og en mulig kontakt for å få telefonen tilbake til oss (forutsatt at vi møter en person som er så snill og omtenksom at han ønsker å returnere den blokkerte telefon til oss).

I tillegg til å blokkere enheten, kan vi få den til å ringe i 5 minutter (for å finne den i nærheten) og tilbakestille enheten eksternt, for å forhindre at noen bruker dataene våre og kontoene våre.

3) Blokker telefonen fra en annen telefon

Hvis vi ikke har en datamaskin med oss, kan vi fortsatt blokkere den tapte eller stjålne telefonen ved å bruke en annen Android-smarttelefonlogge på med vår personlige Google-konto (forutsatt at vi har et autentiseringssystem tilgjengelig innen rekkevidde, spesielt hvis vi har aktivertto-faktor autentisering) og laster ned appen Finn enheten minslik at du kan fjernlåse den tapte eller stjålne telefonen din uten å måtte slå på en datamaskin.

For dette formålet anbefaler vi at du har en ekstra Android-telefon skjult hjemme, som kun skal brukes til motta engangskoder for Google-kontoen din eller for å kunne fjernlåse hovedtelefonen vår.

En gammel Android-smarttelefon det kan være det beste valget å starte gjenopprettingsprosedyren når som helst, siden vi neppe vil kunne motta SMS eller koder.

En iPhone kan være nyttig for å låse en Android-telefon, men bare ved å gå inn på siden Finn enheten min fra Safari-nettleseren og logge på med Google-kontoen knyttet til den tapte eller tapte smarttelefonen.

Konklusjoner

Android-sikkerhetssystemet lar deg blokkere telefon stjålet minutter etter at vi skjønte at den var bortemen vi må være flinke og heldige for å ha PC eller telefon for hånden.

Hvis datatilkobling eller Wi-Fi er deaktivert eller flymodus er aktiv, vil kontrollene bare fungere når enheten er koblet til internett igjen (og hvis eieren er logget på med eierens Google-konto).

For tyveri eller tap av telefonen din kan vi også lese våre guider om hvordan gjøre stjålet telefon ubrukelig kom igjen hvordan finne IMEI-koden for å blokkere mobiltelefonen din hvis den blir stjålet.

Index
  1. 1) Aktiver tyverisikring på Android
  2. 2) Lås Android-telefonen
  3. 3) Blokker telefonen fra en annen telefon
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up