Løs feil med sikkerhetssertifikat for nettstedet

Hva feilmeldingen "Det er et problem med nettstedets sikkerhetssertifikat" betyr og hvordan du fikser det

Mens du surfer på Internett, kan du komme over en feil som denne "Det er et problem med nettstedets sikkerhetssertifikat" eller en mer generisk "Denne tilkoblingen er ikke privat". Det aktuelle nettstedet er fortsatt tilgjengelig, men kan utstyres med en SSL-sertifikatet har utløpt: i dette tilfellet kan vi velge å ikke besøke det eller å besøke det likevel, spesielt hvis det er et nettsted vi bruker ofte eller som vi har brukt minst én gang tidligere.

Problemet blir mye større hvis hvert nettsted vi besøker viser en SSL-feil, til og med svært sikre nettsteder som Facebook, Google eller Gmail. I dette tilfellet er det et problem som involverer alle SSL-sertifikatene til PC-en eller et problem med tilkoblingen til datamaskinen vår.

I den følgende guiden vil vi vise deg trinnene du skal følge feilsøke nettstedsertifikatersom viser deg hva du skal gjøre hvis feilen vises for ofte og på for mange nettsteder.

LES OGSÅ: Surf trygt på offentlige, gratis eller ubeskyttede Wi-Fi-nettverk

1) Hva er et SSL-sertifikat

Sikkerhetssertifikatet til et nettsted med sikker tilkobling (HTTPS) er utstedt av en enhet kalt Certificate Authority (CA), som utfører en autentisitetssjekk av selskapet og kvaliteten på nettstedet det sertifiserer.

Nettlesere som Google Chrome, Firefox og Edge ser på listene over sertifiseringsinstanser som anses pålitelige og viser sikkerhetssertifikatet til nettstedene: visuelt ser brukeren en hengelås øverst til venstre i adressefeltetet tegn på at nettstedet er trygt og sertifisert.

Hvis sertifikatet ikke er oppdatert (fordi sertifiseringen må fornyes hvert år eller etter en viss tid) eller hvis det kommer fra en sertifiseringsinstans som ikke er klarert, vises advarselsmeldingen i introduksjonen.

Det kan også være at dette nettstedet, selv om det er i god tro, har vært avhengig av en gratis sertifiseringsmyndighet (som CAcert), som ikke har de samme nivåene av anerkjennelse og bare tilbyr krypteringstjenester for nettstedet.

Så, hvis du ser en advarsel om nettstedets sikkerhetssertifikat, klikk først på knappen for å se årsaken til problemet i detalj. Du kan deretter bestemme om du vil fortsette å besøke nettstedet, som kan være helt legitimt og trygt, eller til og med et uredelig nettsted.

Dersom sikkerhetssertifikatet hadde blitt tilbakekalt eller ble ikke ansett som påliteligbetyr det at nettstedet ikke er pålitelig, eller enda verre, at det er et phishing-forsøk.

2) Sjekk PC-tiden

Hvis vi legger merke til utseendet til sertifikatfeilen selv på svært pålitelige nettsteder (som Google, Facebook eller Gmail), anbefaler vi deg å sjekke PC-tiden umiddelbart: bare tiden er av med noen sekunder å lage uklarert sertifikatselv om sertifikatet i realiteten er bra.

For å unngå denne typen problemer sørger vi for at Windows oppdaterer selve tiden hver gang vi kobler til Internett; på Windows åpner du bare Start-menyen og skriver inn Endre dato og klokkeslettåpne den respektive oppføringen og kryss av for oppføringene Still inn tiden automatisk Og Bytter automatisk til sommertid.

På samme skjerm trykker vi på Synkroniser for å synkronisere tiden med atomuret som Windows er avhengig av, så starter vi PC-en på nytt for å være sikker. Ved omstart vil vi kunne gjenåpne nettstedene som feilaktig viste utløpte sertifikater.

3) Bytt DNS-server

DNS brukes til å gi den riktige nettadressen å besøke etter å ha skrevet den inn i adressefeltet: hvis vi åpner et annet nettsted, men som ligner på originalen, risikerer vi å finne en SSL-sertifikatfeil, som er lett å løse bruker kun sikre og sertifiserte DNS-servere.

For formålet kan vi lese våre guider på hvordan endre DNS-servere i Windows 10 og 11 innstillinger kom igjen hvordan endre DNS på Android og iPhone.

Til og med en dårlig konfigurasjon av private DNS-servere kan føre til SSL-sertifikatproblemer; i denne forbindelse kan vi lese artikkelen vår om hvordan du aktiverer sikker DNS på Chrome, Edge, Firefox og på modemet ditt.

4) Tilbakestill nettlesere

Hvis vi oppdager for mange SSL-feil og vi ikke vet hvordan vi skal fikse dem, er det verdt det gjenopprette nettlesere til de opprinnelige innstillingenefor å eliminere alle endringer som er gjort i innstillingene (og som vi åpenbart ikke vet hvordan vi skal eliminere).

For å gjenopprette Microsoft Edge, trykk på Start-menyen, søk Installerte apperi den nye skjermen søker vi Microsoft Edgetrykk på de tre prikkene ved siden av nettlesernavnet, klikk på Redigere og til slutt trykker du på knappen Reparere (for Microsoft Edge).

For å gjenopprette andre nettlesere kan vi lese vår guide på hvordan tilbakestille Google Chrome og Firefox til standardinnstillinger.

5) Gjenopprett Internett-tilkoblingen

Hvis ingen av triksene ovenfor løste problem med nettstedssikkerhetssertifikater er verdt å prøve gjenopprett nettverkstilkoblingen, noe som vil slette alle aktive endringer i Windows-innstillingene for tilkobling til Internett (inkludert utløpte eller feilinstallerte sertifikater).

For å fortsette åpner vi Start-menyen, søk Løse andre problemer og i den nye skjermen trykker vi på knappen Løpe tilstede ved siden av oppføringene Internett-tilkoblinger, Nettverkskort Og Innkommende forbindelser; som en forholdsregel, la oss starte PC-en på nytt, slik at alle endringene trer i kraft.

Om samme tema kan vi lese våre guider om hvordan gjenopprette nettverk og nettsurfing på PC kom igjen hvordan reparere TCP og Winsock i Windows.

Konklusjoner

Hvis et årsakssted viser en sertifikatfeil det anbefales ikke å besøke det, spesielt hvis det kreves pålogging på den personlige skjermen: HTTP-nettsteder er nå helt utrygge å bruke for surfing, og vi må gjøre det Foretrekk alltid HTTPS-nettsteder med et gyldig sertifikatsom allerede sett i veiledningen ovenfor hvordan du alltid åpner nettsteder i HTTPS, med en beskyttet tilkobling og krypterte data.

Hvis vi legger merke til utseendet til en DNS-sondefeilkan vi prøve å løse det ved å lese artikkelen vår om hvordan fikse hvis DNS ikke svarer.

Index
  1. 1) Hva er et SSL-sertifikat
  2. 2) Sjekk PC-tiden
  3. 3) Bytt DNS-server
  4. 4) Tilbakestill nettlesere
  5. 5) Gjenopprett Internett-tilkoblingen
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up