Flytt oppgavelinjen til siden i Windows 11 og Windows 10

Index
  1. 1) Flytt oppgavelinjen på Windows 11
    1. Flytt oppgavelinjen med ExplorerPatcher
  2. 2) Flytt oppgavelinjen på Windows 10
    1. Konklusjoner

Hvorfor det er bedre å flytte Windows-oppgavelinjen til siden, vertikalt og ikke lavere på skrivebordet

Der Windows oppgavelinje det er en viktig del av skrivebordet siden vi finner ikonene til de startete appene, de festede ikonene for rask tilgang, Start-knappen, klokken, systemappene og ikonene til bakgrunnsprogrammene.

På alle versjoner av Windows er oppgavelinjen alltid plassert nederst, med liten endring over tid; heldigvis kan vi det flytt stangen opp eller til siden (avhengig av hvilken versjon av Windows du bruker), med både innebygde verktøy og eksterne programmer.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan flytt oppgavelinjen i Windows 11 og Windows 10ved å bruke den øverst (Mac-stil) eller plassere den på en av sidene av skjermen (Ubuntu-stil hvis plassert til venstre på skjermen).

LES OGSÅ -> Slik tilpasser du utseendet og temaet til Windows 11

1) Flytt oppgavelinjen på Windows 11

Microsoft har blokkert oppgavelinjen på Windows 11, som offisielt bare kan plasseres nederst uten enkle alternativer for å flytte den til toppen (Mac-stil) eller en annen posisjon. For å løse dette problemet e gi et virkelig personlig preg til Windows 11 vi kan flytte topplinjen ved å bruke en spesiell kommando fra Registerredigering eller ved å bruke et tredjepartsprogram.

Den manuelle metoden innebærer redigering av registeret, med faren for å skade systemet; før du fortsetter, anbefaler vi deg å gjøre det opprette et gjenopprettingspunkt og å lage en sikkerhetskopiering av registeret.

Etter å ha beskyttet oss med en sikkerhetskopi, åpner vi Start-menyen og skriver regeditbekrefter vi åpningen avRegisterredaktør og la oss ta følgende vei:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StuckRects3

Når denne banen er åpen, dobbeltklikker du på elementet Innstillingervelger vi det binære tallet nedenfor FE (i grunnen burde det være det 03), trykk på knappen SLETT eller SLETT på tastaturet og skriv 01 på sin plass; for å forstå kan vi se bildet nedenfor for å unngå feil.
Etter å ha tatt i bruk denne endringen trykker vi på OK for å bekrefte, lukker vi registerredigering, trykk CTRL+SHIFT+ESC å åpne umiddelbart Aktivitetsledelsetrykker vi på Mer informasjon (hvis vi bruker den gamle versjonen av Windows 11, ellers ignorerer vi dette trinnet) og i fanen Prosesserhøyreklikker vi på prosessen Utforsker og vi presser på Omstart for å gjøre endringene effektive.

Nå vises Windows 11-linjen øverst, med en stil som er veldig lik den man ser på Mac-er; Dessverre er dette en uoffisiell endring av systemet, og vi kan umiddelbart legge merke til begrensningene når vi åpner Start-menyen eller de andre systemmenyene: Windows-menyene vil faktisk fortsette å vises nederst.

For å gå tilbake til den klassiske bunnlinjen gjenoppretter vi 03 under sporet FE på filen Innstillinger av redaktøren og start på nytt Utforsker fra Aktivitetsledelse. Dessverre denne endringen det lar deg ikke få fungerende sidefelt: vi kan derfor kun bruke dette trikset å sette stangen øverst uten å bruke eksterne programmer.

Flytt oppgavelinjen med ExplorerPatcher

Også på Windows 11 kan vi flytte oppgavelinjen ved hjelp av ExplorerPatcheret lite avansert redigeringsverktøy som kan gjenopprett Windows 10-oppgavelinjen på Windows 11med mulighet for å flytte den dit vi vil (øverst eller på en av de to sidene av skjermen).

For å fortsette laster vi ned filen ep_setup.exe fra nettstedet angitt ovenfor og kjør filen fra mappen Nedlastinger å begynne å bruke plasteret umiddelbart; for å flytte oppgavelinjen vi høyreklikker på den, trykk på Eiendomåpner vi menyen Oppgavelinjer og vi velger Windows 10 ved siden av oppføringen Oppgavelinjestil.

Vi trykker ned Start File Explorer på nytt for å gjenopprette den gamle linjen og deretter flytte posisjonen ved å endre elementet Primær oppgavelinjeplassering på skjermenvelge mellom Venstre (til venstre), Ikke sant (høyre) e Topp (opp).

For å gjøre baren virkelig perfekt, la oss gå til menyen Startmenyvelger vi Windows 10 ved siden av elementet Startmenytype og vi velger Ved skjermkanten ved siden av oppføringen Plasser på skjermen.

Om samme tema kan vi lese guiden vår om hvordan endre Start-menyen i Windows 11 og gjenopprette den fra Windows 10 eller 7.

2) Flytt oppgavelinjen på Windows 10

På Windows 10 trenger vi ikke å installere eller endre noe fra registeret, siden denne versjonen av Windows er definitivt enklere å tilpasse i henhold til våre behov (vi trenger ikke lage noen forebyggende sikkerhetskopi).

For å endre plasseringen av oppgavelinjen på Windows 10, høyreklikk på selve oppgavelinjen og trykk på Innstillinger for oppgavelinjeidentifiserer vi stemmen Plassering av oppgavelinjen på skjermen og velg hvor du vil plassere den, velg ett av elementene i rullegardinmenyen (Ned, Opp, Til høyre eller Til venstre).

Linjen vil umiddelbart bli plassert i den valgte delen av skjermen, noe som letter bruk på store skjermer eller replikerer operasjonen til oppgavelinjen sett på en Mac (hvis den er plassert øverst på skjermen).

Konklusjoner

Den største fordelen får du med sideoppgavelinjen og er relatert til netto gevinst i skjermplass; hvis du bruker en 16:9-skjerm får du vertikal plass til vinduene ved å ofre deler av høyre eller venstre kant for oppgavelinjen som uansett er praktisk talt overflødig for nesten alle åpne programmer.

For eksempel, bare åpne nettsteder som Google, Facebook, Navigaweb.net eller andre for å legge merke til at nesten ingen av dem bruker horisontal plass, men de ruller alle vertikalt (slik at de får mye visningsplass med sidefeltet).

Å plassere verktøylinjen på siden, vertikalt, er også praktisk for de som bruker to skjermer sammen og for de som har datamaskiner med berøringsskjerm. Det eneste upraktiske med å holde oppgavelinjen vertikal er at hvis du bruker flislegging av to vinduer mye for å se dem sammen på skjermen, vil du ha mindre plass.

Hvis vi har brukt en nederste oppgavelinje hele livet, må vi venne oss til den nye posisjonen igjen, også fordi Start-menyen forblir øverst til høyre eller venstre. Selvfølgelig vil de som kommer fra Linux-systemer finne denne konfigurasjonen mye mer kjent.

For å lære mer kan vi lese guiden vår om hvordan Tilpass Windows-oppgavelinjen på 10 måter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up