Hvis DNS ikke svarer, hvordan fikser du det

Index
 1. 1) Hva er en DNS-server
 2. 2) Hva forårsaker DNS-feil
 3. 3) Hvordan fikse DNS-feil
  1. Konklusjoner

Sjekk og prøv å feilsøke Internett-tilkoblingen din når DNS-serveren ikke svarer

Noen ganger, når du åpner nettleseren for å koble til et nettsted, kan du motta en feilmelding som sier: "DNS svarer ikke". Dette betyr at datamaskinen ikke kan kontakte DNS-serveradressen, en av hovednettverkskonfigurasjonsparametrene.

Selv om det ved første øyekast kan virke som et uoverkommelig problem, kan vi i realiteten løse problemet med DNS på en enkel måte, uten å måtte kontakte en tekniker eller en pålitelig venn for å fikse datamaskinen eller tilkoblingen til smarttelefonen vår.

I denne guiden finner vi alle svarene feilsøke DNS-tilkoblingsproblemerslik at vi kan gjenåpne sidene som viste feilen "Dns_Probe_Finished_No_Internet" eller "ingen DNS-tilkobling" i favorittnettleseren vår.

LES OGSÅ: Rett opp Dns_Probe_Finished_No_Internet-feil i Chrome

1) Hva er en DNS-server

Betydningen av DNS, som allerede forklart ved flere anledninger, er, i et nøtteskall, følgende: et nettsted som (www.teknisketriks.com) ligger på en webserver, dvs. en datamaskin som kan være hvor som helst i verden; denne datamaskinen gjenkjennes imidlertid ikke på nettverket med nettstedsadressen, men med en IP-adresse som f.eks 12.34.56.78.

I teorien, for å koble til dette nettstedet fra datamaskinen min, må jeg skrive inn IP-adressen, som imidlertid er vanskelig å huske. For å lette søket etter nettsteder er det derfor: DNS-serveren annen server som inneholder tabell over assosiasjoner mellom IP-adresser og navn.

Når du skriver en klassisk nettadresse (www.) i nettleseren, spør datamaskinen først DNS-serveren hvilken IP-adresse som tilsvarer nettstedet, oversetter den til en tilgjengelig IP og lar oss deretter se siden på datamaskinen vår.

Hvis disse DNS-servere svarer ikke fordi de er tilstoppet, bremset ned eller utilgjengelige, så vet ikke nettleseren hvilken IP-adresse den skal koble til for å laste det forespurte nettstedet og viser en feilside. Mesteparten av tiden, når DNS-feilen vises, er det et internettforbindelsesproblem på leverandørens nettverk, og alt du kan gjøre er å ringe kundesentertjenesten for å be dem om å løse det.

I mellomtiden kan vi imidlertid se om problemet med DNS kan løses hjemme ved å gjøre noen kontroller og endre noen konfigurasjoner.

2) Hva forårsaker DNS-feil

DNS-feil har ulike triggere og å vite hvordan du skiller dem vil spare deg for mye tid og krefter på å prøve å løse problemet. De viktigste årsakene som kan utløse DNS-feil er:

 • Leverandør DNS-feil: leverandøren har DNS-servere tette eller ute av drift, noe som gjør det umulig å tilfredsstille forespørsler knyttet til nettstedene. Tilkoblingen fungerer perfekt, men det er ikke mulig å bla gjennom nettsider.
 • Nettstedets DNS-feil: Nettstedet du velger kan ha utført en DNS-oppdatering og vil kanskje ikke være tilgjengelig på en stund. Midlertidig problem som løser seg i løpet av få minutter eller timer.
 • DNS-feil på enheten: En feil konfigurasjon av nettverkstilkobling forhindrer at DNS-forespørsler videresendes til DNS-servere, noe som gjør det umulig å surfe på Internett.
 • DNS-feil fra skadelig programvare: Mange virus endrer DNS-forespørsler for å lede brukere til phishing-nettsteder eller nettsteder fulle av skadelig programvare, og forårsaker feil på legitime nettsteder. Vanskelig å fikse uten en god virusskanning.
 • DNS-feil på grunn av hackerangrep: Man-In-The-Middle (MITM)-angrepet lar en hacker viderekoble alle DNS-forespørsler til nye ulovlige eller phishing-nettsteder, noe som ofte forårsaker feil på legitime nettsteder.

Alle disse feilene kan korrigeres på forskjellige måter, bare identifiser feiltypen riktig blant de som er angitt ovenfor og følg den riktige veiledningen.

3) Hvordan fikse DNS-feil

For å fikse DNS-feil følger vi riktig prosedyre basert på årsaken; Hvis vi ikke vet hvordan vi skal gjenkjenne årsaken til DNS-feilen, kan vi alltid følge forslagene i rekkefølge, slik at vi kan utelukke alle årsakene til DNS-problemer etter hverandre.

For å løse DNS-problemer kan vi:

 • start modemet og enheten på nytt: ved å restarte modemet eller enheten som er i bruk, kan vi enkelt løse DNS-problemer utløst av leverandøren eller av en midlertidig feil på enheten vår;
 • endre enhetens DNS-servere: Ved å endre DNS-serverne som brukes på enheten, kan du omgå problemene med DNS-serverne levert av leverandøren. Vi kan endre DNS på Windows-PCer og Mac-ermen vi kan også gjøre endringen på Android-enheter og iPhone/iPad;
 • endre modemets DNS-servere: ved å endre modemets DNS vil vi være sikre på at alle tilkoblede enheter automatisk vil bruke de mest oppdaterte og raskeste serverne. For å fortsette kan vi lese guiden vår ovenfor hvordan sette DNS på modemet.
 • velg de raskeste DNS-serverne: med et program som DNS-hoppere vi kan umiddelbart velge de raskeste DNS-serverne for linjen vår, som vist i veiledningen om hvordan bruk DNSJumper for å åpne nettsteder raskere.
 • rense PC-en for virus: ved å rense PC-en for virus vil vi forhindre dem i å endre tilkoblingen og sette falsk DNS. For å fortsette anbefaler vi deg å lese vår guide til Gratis programmer for å rense PC-en for virus og skadelig programvare;
 • installere en sikkerhetspakke: hvis vi frykter at en hacker kan komme inn på PC-en vår og endre DNS-en, kan vi beskytte oss effektivt ved å laste ned en komplett sikkerhetspakkesom de som er sett i vår guide til beste komplette og gratis gratis beskyttelses- og sikkerhetssuiter.

Hvis DNS har blitt endret ved en feil eller har blitt endret av et virus eller hacker, kan vi alltid gjenopprette standard nettverksinnstillinger som vist i vår artikkel om hvordan gjenopprette nettverk og nettsurfing.

Konklusjoner

DNS er viktig for enhver tilkobling: deres funksjon må alltid være utmerket for å kunne få tilgang til alle internettsidene eller de vanligste nettjenestene. DNS-servere er svært viktige og "usynlige", men i tilfelle problemer merker vi umiddelbart deres tilstedeværelseofte å måtte sprette mellom en innstilling og en annen før man finner den virkelige årsaken til at nettsiden ikke laster.

For å kontakte operatøren om DNS-servere som ikke reagerer, vennligst les vår veiledning om hvordan Be om operatørhjelp fra TIM, WindTre, Vodafone, Fastweb.

Hvis vi imidlertid mistenker at det valgte nettstedet har tilkoblingsproblemer, kan vi gjøre en rask sjekk ved å lese guiden vår Betydningen av feil hvis et nettsted ikke åpnes eller lastes inn i nettleseren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up