Slik blokkerer du enkelte nettsteder på PC-en din

Programmer for å forhindre åpning av visse nettsteder på datamaskinen din, med regler, med filtre eller til bestemte tider

Hvis vi ønsker det blokkere surfing på enkelte nettsteder vi kan bruke flere effektive metoder, slik at vi kan møte behovene til blokk som skal aktiveres på arbeidsplassen (du ser nettstedene som kaster bort mest tid på jobben) eller fra aktiveres på PC-en beregnet på mindreårige.

I denne guiden vil vi peke på alle metodene vi kan bruke til blokkere nettsteder på PC, for å gjøre nettsurfing kun rettet mot studier eller arbeid. Vi vil prøve å vise deg kun gratis metoder, selv om det i noen tilfeller kan være nødvendig å peke ut verktøy med gratis prøveversjoner.

LES OGSÅ -> Hvordan blokkere Internett-sider på smarttelefon

1) Program for å blokkere nettsteder

Til blokkere nettsteder på en Windows- eller Mac-datamaskiner et godt program som vi kan prøve URL-blokkering. Dette programmet krever ikke installasjon: alt vi trenger å gjøre er å kjøre filen etter å ha lastet den ned og starte konfigurasjonen.

Betjeningen er enkel og uten for mange alternativer, med det eneste formålet å begrense tilgangen til bestemte nettsteder, angitt i en liste, slik at det ikke er mulig å besøke dem på noen måte. Denne metoden kan være effektiv både for blokkering av mindreåriges PC-er og blokkering av nettsteder på arbeidsplassen.

2) Utvidelser for å blokkere nettsteder

Hvis vi ser etter et beskyttelsesnivå integrert i nettleseren på arbeidsstasjonen som skal blokkeres, anbefaler vi at du prøver utvidelsen umiddelbart BlockSitetilgjengelig gratis for Google Chrome Og Mozilla Firefox.

Ved å installere denne utvidelsen kan vi velge hvilke nettsteder som skal vises og hvilke som skal blokkeres, ved å bruke en hvitelistebasert tilnærming (dvs. blokkere alt unntatt) eller en svartelistebasert tilnærming (tillat alt unntatt).

Innstillingene kan beskyttes med et hovedpassord, slik at ingen kan omgå de pålagte grensene, og for større sikkerhet er utvidelsen beskyttet mot avinstallering og replikerer seg selv på alle profilene som finnes (det er faktisk ikke mulig å omgå det en gang installert på Chrome). Utvidelsen fungerer åpenbart også i inkognito, for å blokkere nettsteder for alle som prøver å omgå forbudene i anonym modus.

Andre Google Chrome-utvidelser som vi kan bruke til formålet er Blokker nettsted Eks Og Blokker nettsted.

For å gjøre det virkelig effektivt, må vi imidlertid legge til et appblokkeringssystem, slik at alle som bruker den profilen bare kan starte Chrome som systemnettleseren; i denne forbindelse inviterer vi deg til å lese vår guide på Hvordan låse programmer med passord på Windows PC.

2) Blokker nettsteder med foreldrekontroll

Hvis problemet gjelder våre barns PC, er et av de mest effektive verktøyene for å overvåke og blokkere uønskede nettsteder eller begrense brukstiden deres. Norton-familien.

Ved å installere programmet på PC-en vil det skjule seg selv og startes som en systemtjeneste, slik at det ikke enkelt kan deaktiveres (selv ved å bytte bruker). Ved å få tilgang til programgrensesnittet (via et hovedpassord) vil vi kunne legg til blokkeringsprofilen som skal implementeres for barna våre, og velg hvilke nettsteder de kan besøkehvilke nettsteder han ikke kan besøke (enten med en svarteliste eller ved hjelp av en hviteliste), bestemme hvor mye tid han bruker PC-en (dynamisk unntatt studietider og nattetimer) og overvåke hver aktivitet som utføres på datamaskinen, inkludert åpne programmer (også ' de er låsbare).

I hjemmemiljøet er det sannsynligvis den mest kraftfulle og effektive løsningenmen det er ikke tilgjengelig gratis: vi kan teste funksjonaliteten i 30 dager, så er det nødvendig å kjøpe en brukerlisens for å fortsette å bruke den.

Andre foreldrekontrollprogrammer som ligner på dette kan sees i vår guide Foreldrekontroll og foreldrekontroll på PC og internett: 5 måter å holde barn trygge på.

3) Blokker tomter i kontorer

Hvis vi ser etter noe mer orientert mot forretningsbruk, for å hindre ansatte i å åpne Facebook eller andre "distraksjoner" kan vi stole på gratisprogrammet NxFilter.

Med dette avansert verktøy for analyse og administrasjon av Internett-trafikk (også basert på DNS-forespørsler), vil vi kunne bruke DNS-blokker på alle PC-er som er tilstede i nettverket vårt eller administreres av en enkelt administrator, noe som fullstendig forhindrer åpning av sider som vi ikke ønsker skal åpnes i arbeidstiden. . Med dette programmet vil vi kunne konfigurere både en hviteliste (alle nettsteder blokkert bortsett fra de som er nyttige for arbeid) er en mindre effektiv svarteliste (alle nettsteder tillatt bortsett fra de som er oppført).

For å få mest mulig ut av potensialet til dette verktøyet må vi forhindre endringer i nettverksinnstillinger (for å endre DNS) og installasjon av nye programmer (som DNS Jumper); for å gjøre dette kan vi bruke lokale grupperetningslinjer, som vist i veiledningen vår om Slik bruker du Windows Local Group Policy Editor (gpedit.msc).

4) Blokker Internett til bestemte tider

Hvis vi i stedet for en generisk blokk med nettsteder ser etter noe som blokkerer Internett-tilkoblingen i visse tidsluker (studier, arbeid, nattetid, etc.), kan vi stole på et helt gratis verktøy som Internett av.

Dette lille, men effektive verktøyet lar deg angi en rullerende tidsplan for tidspunkter og dager når Internett-tilgang er tillatt; i løpet av de "forbudte" timene vil det ikke være mulig å åpne noen nettside, da forbindelsen vil bli blokkert.

For å forhindre uønskede endringer eller stenginger, kan dette verktøyet installeres som en systemtjeneste og tillater også opprettelse av et sikkerhetspassord, som også er effektivt for å forhindre avinstallering (vi anbefaler fortsatt å bruke et program for å blokkere programvare eller systemmenyer "farlig") .

Konklusjoner

Inntil nylig var det et effektivt program for blokkering av nettsteder kalt K9 nettbeskyttelse: Dessverre er utviklingen avsluttet og det er ikke lenger mulig å bruke den. Det er ingen mangel på gratis alternativer, og de lar deg blokkere alle forespørsler om nettsteder som ikke er tillatt eller utenfor åpningstid: for å oppnå samme beskyttelsesnivå som tilbys av K9, må vi dessverre kombinere ett eller flere verktøy sammen eller fokusere på en effektiv betalt løsning som Norton Family.

I en annen guide viste vi deg hvordan kontrollere hva som gjøres på nettverkstilkoblede datamaskiner (hjemme eller, bedre, et kontor).

For å beskytte mindreårige fra å surfe på nettet kan vi også bruke noen programmer som forhindrer surfing på farlige nettsteder eller nettsteder for voksne.
En annen svært effektiv metode for for hindre nettleseren din fra å åpne visse nettsteder krever redigering av vertsfilen, men krever definitivt litt kjennskap til Windows-innstillingene.

Index
  1. 1) Program for å blokkere nettsteder
  2. 2) Utvidelser for å blokkere nettsteder
  3. 2) Blokker nettsteder med foreldrekontroll
  4. 3) Blokker tomter i kontorer
  5. 4) Blokker Internett til bestemte tider
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up