Legg til talekommandoer til TV-en din med Alexa

Veiledning for å konfigurere Alexa-talekommandoer for å kontrollere Smart TV-en eller til og med en tradisjonell TV

Amazon Alexa er en av de mest komplette stemmeassistentene for å administrere hjemmeautomatiseringsenheter, gitt tilstedeværelsen av en rekke konfigurerbare ferdigheter og rutiner.

Blant de mest populære funksjonene finner vi absolutt muligheten for kontrollere fjernsynet vårt selv uten fjernkontrolllanserer talekommandoer fra en av Amazon Echo-enhetene i hjemmet eller fra Alexa-appen for mobile enheter.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan koble Alexa til TV og administrere den via talekommandoer, slik at du ikke nødvendigvis trenger å lete etter fjernkontrollen hver gang for å skru opp volumet, bytte kanal eller slå den av/på.

Vi skal vise dere begge hvordan konfigurer Alexa på moderne smart-TVer naturlig kompatibel med Amazon-assistentstemmekommandoer og hvordan du får kontroll over Smart TV-modeller eller klassiske TV-er via en universell kontrollenhet.

LES OGSÅ -> Hvordan tilpasse Alexa-talekommandoer

1) Smart-TV-er som er kompatible med Alexa

Mange moderne Smart TV-er integrerer stemmekontroller og kan kobles sammen med Amazon Alexa, for å kontrollere de fleste funksjonene deres selv uten fjernkontroll. Alt vi trenger å gjøre for å koble Alexa til disse TV-ene er å åpne TV-menyen og søke etter stemmen eller appen Amazon Alexa (varierer mye avhengig av produsenten som er valgt), logg inn med produsentens konto (hvis vi ikke har en, blir vi bedt om å opprette en med en gang) og velg til slutt et navn å tildele Smart TV.

På LG Smart TV-er holder du bare nede knappen Amazon Prime-video på fjernkontrollen, installer Amazon Alexa-appen og skann QR-koden som vises på skjermen, som også vist i offisiell LG-guide for Amazon Alexa.

Når vi har registrert fjernsynet på produsentens konto, er vi nødt til det åpne Amazon Alexa-appen på vår mobile enhet (appen er tilgjengelig for Android Og iPhone/iPad), logg inn med vår Amazon-konto (hvis vi ikke allerede har gjort det), trykk på menyen med de tre horisontale linjene øverst til venstre, åpne menyen Ferdigheter og spill og bruk forstørrelsesglassknappen øverst til høyre for å søke etter den spesifikke ferdigheten for produsenten av vår Smart TV.

Nedenfor har vi samlet alle ferdighetene vi kan installere på Amazon-kontoen vår for å aktivere talekommandoer for kompatible Smart-TVer:

Når du har valgt riktig ferdighet, skriv ganske enkelt inn produsentens kontolegitimasjon for å aktivere Alexa-talekommandoer for å kontrollere fjernsynet.

For å lære mer, anbefaler vi å lese de offisielle guidene til de forskjellige Smart TV-produsentene, tilgjengelig i listen nedenfor:

Ved å lese alle veiledningene vil vi kunne aktivere talekommandoer på hvilken som helst TV som støtter Alexa.

2) Bruk Fire TV Cube eller Fire TV Stick

Hvis smart-TV-en vår ikke støtter Amazon Alexa eller vi har en ikke-smart-TV, kan vi legge til talekommandoer til TV-en Fire TV Cube eller alternativt Fire TV Stick 4K Max.

Ved å koble en av disse enhetene til HDMI-porten på fjernsynet vil vi kunne dra nytte av HDMI CEC-teknologien som følger med for å slå av fjernsynet, øke eller redusere volumet og mye mer, ved å bruke både talekommandoknappen på fjernkontrollen kontroll og talekommandoene lansert av en Amazon Echo.

For å lære mer kan vi lese vår Amazon Fire TV Stick-guide med triks, apper og skjulte funksjoner og guiden på hvordan styre Fire TV med stemme (med Echo, Alexa uten fjernkontroll).

3) Bruk en universalkontroller

Som et gyldig alternativ til Fire TV Stick kan vi legge til talekommandoer til TV-en med Alexa med en universalkontroller som BroadLink SmartHome RM4.

Ved å plassere denne lille enheten i nærheten av fjernsynet (muligens innenfor synsvidde av den infrarøde sensoren dedikert til fjernkontrollen) vil vi kunne kontrollere hovedfunksjonene til fjernsynet som om vi hadde en klassisk universalfjernkontroll.

Hvis vi har Broadlink, installerer vi appen BroadLink på vår smarttelefon eller nettbrett (appen er tilgjengelig for Android Og iPhone/iPad), la oss opprette en gratis BroadLink-konto og konfigurere den universelle kontrolleren, som garanterer tilgang til vårt Wi-Fi-nettverk og bruker en av profilene som er tilgjengelige basert på TV-en som er i bruk (bare angi produsenten av TV-en og trykk på tastene angitt av app for å replikere kontrollkoden).

Nå som kontrolleren er konfigurert til å «styre TV-en», åpner vi Amazon Alexa-appen på smarttelefonen eller nettbrettet, trykker på menyen med de tre linjene øverst til venstre, åpner menyen Ferdigheter og spill og ser etter ferdigheten BroadLink (også tilgjengelig fra nettleser).

Når ferdighetsskjermen er åpen, legger vi inn tilgangslegitimasjonen for BroadLink-kontoen som er opprettet tidligere, slik at vi kan legg til TV-en vår til enhetene som kan kontrolleres av Alexa.
Talekommandoer vil bli oversatt til IR-pulser, slik at du kan kontrollere hvilken som helst TV, replikere grunnleggende funksjoner som volumkontroll, kanalbytte (selv ved å si numrene eller navnene på kanalene), aktivere eller deaktivere enheten og administrere dempingen.

Konklusjoner

Å koble Amazon Alexa til TV-en din er relativt enkelt, spesielt hvis TV-en vår allerede støtter Amazons stemmeassistent innfødt; i tilfelle av en Smart TV uten støtte for en ikke-smart TV kan vi fortsatt bruke både Fire TV Cube og Fire TV Stick, uten å glemme den lille universelle mottakeren (kompatibel med den infrarøde sensoren til enhver moderne TV).

Hvis vi ikke vet hvordan vi kobler smart-TV-en vår til Internett for å få tilgang til talekommandoer eller multimedieapper, anbefaler vi å lese våre to guider Slik kobler du Smart TV til Internett Og Hvordan ha Internett på TV.

Hvis vi derimot ønsket å velge en ny Smart TV, må vi sørge for at den har alle kravene og at den støtter Alexa-talekommandoer, som beskrevet i vår dybdeanalyse Hvordan velge og kjøpe den beste Smart TV-en.

Index
  1. 1) Smart-TV-er som er kompatible med Alexa
  2. 2) Bruk Fire TV Cube eller Fire TV Stick
  3. 3) Bruk en universalkontroller
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up