Forbedre farger, kontrast og lysstyrke i et bilde

Index
  1. 1) Bilder-appen (Windows)
  2. 2) PicsArt (Windows, Android og iPhone)
  3. 3) GIMP (PC og Mac)
  4. 4) Google Foto (Android og iPhone)
  5. 5) Snapseed (Android og iPhone)
  6. 6) Pixlr
  7. 7) Editor.pho.to (nett)
    1. Konklusjoner

Hvordan optimalisere farger, kontrast og lysstyrke i fotografier automatisk fra PC og smarttelefon

For å redigere bilder kan vi bruke profesjonelle verktøy der vi må jobbe med tålmodighet og kompetanse for å rette opp feil på bildene.

Imidlertid er ikke alle i stand til å utnytte disse avanserte verktøyene best mulig, og i de fleste tilfeller er det nødvendig å bruke mer umiddelbare verktøy som lar deg rette bildefeil automatiskmed ett eller høyst to museklikk.

I denne guiden vil vi vise deg i detalj de beste programmene, mobilappene og nettstedene for optimalisere bilder som automatisk virker på parametere som lysstyrke, kontrast og farger, slik at du personlig kan redigere bilder tatt med kamera, refleks eller smarttelefon.

LES OGSÅ: Forbedre bilder med lav oppløsning med automatiske verktøy

1) Bilder-appen (Windows)

Hvis vi har en datamaskin med Windows 10 eller Windows 11, kan vi korrigere fargen på bildene ved hjelp av appen Foto, integrert i operativsystemet. For å bruke det, dobbeltklikk ganske enkelt på et hvilket som helst fotografi eller bilde i File Explorer-appen og i appvinduet Fototrykk på den øverste knappen Rediger bilde.

I det nye vinduet som vi vil se dukke opp, trykk på solikonet øverst og bruk sidefeltene til høyre for å endre lysstyrke, eksponering, kontrast og andre nyttige parametere for å gjøre bildet bedre; på slutten av endringene, trykk Lagre en kopi øverst for å lage en kopi av det korrigerte bildet.

Hvis vi ser etter noe mer automatisk for å forbedre farger, kontrast og lysstyrke i et bilde, åpner du bare bildet med Bilder-appen, trykker på Rediger bildetrykk denne gangen på børsteikonet og klikk til slutt på elementet Automatisk forbedring.

2) PicsArt (Windows, Android og iPhone)

Hvis vi ser etter en app for å bruke effekter på bildene vi tar, kan vi laste ned appen PicsArttilgjengelig gratis fra Microsoft Store.

Med denne appen vil vi kunne laste hvert bilde eller bilde og raskt bruke nye farge- og kontrasteffekter ved å ta oss til menyene Bilde og velge ønsket effekt fra de som er tilstede i galleriet inkludert i appen.

Endringene vil bli brukt umiddelbart i en kopi av originalfilen, slik at du kan sammenligne resultatet. PicsArt er også tilgjengelig som en app for å gjøre endringer fra telefonen din: bare last ned den spesifikke appen til Android og for iPhone.

3) GIMP (PC og Mac)

For de som ønsker å effektivt forbedre farger, kontrast og lysstyrke, kan de bruke en komplett og gratis fotoredigeringsapp som f.eks. GIMP.

For å redigere bildene trenger vi bare å åpne appen, trykke på øverst til høyre Fil -> Åpnevelg bildet fra høyre mappe, og så snart bildet er lastet inn i GIMP-grensesnittet, åpne menyen Farger øverst og trykk på elementene for å endre farger, kontrast og lysstyrke, og handle i sanntid (når vi gjør endringene vil de bli vist på bildet).

Når endringene er gjort, trykk på øverst i menyen Fil og vi bruker stemmen vår Eksport hvordan lagre en kopi av det redigerte bildet.

På GIMP kan vi også lese vår komplett veiledning om hvordan du bruker GIMP.

4) Google Foto (Android og iPhone)

Hvis vi ønsker å forbedre farger, kontrast og lysstyrke i et bilde direkte fra telefonen, er den første appen vi anbefaler å bruke Google Fotoallerede integrert i Android men også tilgjengelig på iPhone.

Med denne appen vil alle bildene tatt med kameraet bli katalogisert og gjort tilgjengelig for redigering; så snart vi finner bildet eller bildet som skal rettes, trykk på det, trykk ned på knappen Redigere (andre fra venstre) og sørg for å velge filteret Automatisk. Gjennom teknologien som er arvet fra Picasa vil vi automatisk kunne korrigere fargene, kontrasten og lysstyrken til hvert bilde, slik at de blir perfekte for deling.

For mer informasjon kan vi lese vår guide til Google Foto-triks og spesialalternativer for bilder og videoer på smarttelefoner og PC-er.

5) Snapseed (Android og iPhone)

En annen veldig god app for å forbedre farger, kontrast og lysstyrke i et bilde er Snapseedopprettet av Google og tilgjengelig for Android og for iPhone.

Med Snapseed kan vi raskt endre farger, kontrast og lysstyrke i et bilde ved å åpne bildet som skal redigeres direkte i appen, ved å trykke på nederst i menyen Instrumenterved å trykke på ikonet Kalibrer og bruk den øverste linjen for å bruke endringene og den nederste knappen (Innstillinger) for å velge om du vil endre lysstyrke, kontrast, metning eller andre parametere.

Når endringene er gjort, trykk i nedre høyre hjørne for å bekrefte og trykk på menyen Eksport for å lagre en kopi av bildet, Eksporter som å lagre kopien med et annet navn enn originalen eller å dele den direkte på sosiale medier.

For å prøve andre apper som ligner på de ovenfor, anbefaler vi å lese guidene våre Ansiktsskjønnhetsapp i bilder og for å korrigere defekter Og 10 apper for å forbedre bilder (Android og iPhone).

6) Pixlr

Blant de mange nettstedene som finnes kan vi prøve umiddelbart Pixlrtilgjengelig umiddelbart uten registrering.

Når bildet som skal redigeres er lastet inn i grensesnittet, trykk på knappen på venstre side Justeringer og vi trykker opp på stemmen Automatisk justeringslik at du kan bruke de nødvendige korreksjonene for å forbedre farger og balansere lysstyrke og kontrast.

Så snart vi er ferdige med endringene, trykk på nederst Lagre og vi velger om vi skal lagre en kopi av det korrigerte bildet i PC-minnet eller dele det umiddelbart på sosiale medier.

7) Editor.pho.to (nett)

Som et gyldig alternativ kan vi bruke siden Redaktør.fotosom også er tilgjengelig gratis uten registrering.

Siden er egentlig veldig enkel å bruke: trykk på øverst Velge for å laste opp bildet eller bildet som skal korrigeres, og sørg for at elementene er sjekket når de er lastet opp Lysfeste, Fargetemperatur Og Juster metning.
Vi sjekker endringene mellom originalbildet og det nylig retusjerte ved å trykke på knappene Resultat Og Kilde så trykker vi ned på Lagre og del for å velge om du vil lagre bildet eller dele det på sosiale medier.

Andre nettsteder for online bilderedigering kan sees i artikkelen Online Photoshop og lignende apper for retusjering av bilder og redigering av bilder.

Konklusjoner

Hvis vi ikke er store eksperter på bilderedigeringsprogrammer og ikke vet hvordan vi skal korrigere bildene vi har tatt, er det bare å bruke en av verktøyene som finnes ovenfor for å oppnå gode resultater ved å klikke eller trykke på noen få knapperuten engang å måtte fordype seg i fotomontasjeteknikken eller laste ned dyre og ubrukelige programmer.

Hvis vi ønsker å bruke andre apper til å redigere bilder, inviterer vi deg til å lese vår flyguide De 20 beste programmene for redigering og håndtering av bilder og bilder.

Hvis problemet med bildene våre er uskarphet eller uskarpt, anbefaler vi at du leser vår guide til gjør uskarpe bilder mindre uskarpefor å rette opp dette problemet også.

For å fordype oss i andre aspekter ved bilderedigering kan vi også bruke programmer til forstørre bilder som er for små.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up