Løs minneproblemer i Windows 10 og 11

Filutforsker eller et annet program tar plutselig opp for mye minne? La oss sammen se hvordan vi løser det.

Blant de mest irriterende hendelsene som kan skje når vi bruker Windows finner vi også "minnelekkasjer", som både systemapper og installerte programmer er ofre for. Denne minnelekkasjen oppstår når en app i bruk har ikke returnert ressurser til systemet ved slutten av bruken, forårsaker overdreven bruk av ressurser: lekkasjen oppstår både når minnet forblir okkupert unødvendig og når RAM-forbruket til individet øker uten å stoppe (i stedet for å avta).

Disse feilene er irriterende å starte opp, men kan kompromittere en hel dags arbeid, spesielt hvis vi ikke har mye minne å tilby til de defekte programmene. I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan fikse minneproblemer i Windows 10 og 11 følge enkle prosedyrer for å lette frigjøringen av blokkert RAM-minne eller for å lukke programmet som forårsaker problemer.

Start explorer.exe-prosessen på nytt

I mange tilfeller er det prosessen som viser minneproblemer på Windows explorer.exesom administrerer driften av det grafiske Windows-grensesnittet og appen Filutforsker.

For å gjenopprette riktig funksjon av denne viktige prosessen trykker vi CTRL+ALT+DELåpner vi menyen Aktivitetsledelsetrykker vi på Mer informasjon (hvis tilstede) og identifisere prosessen Utforsker i fanen Prosesser.

Når vi har identifisert riktig prosess, høyreklikker vi på den og trykker videre Avslutt oppgaven for å lukke hele Windows-grensesnittet og administrasjonssystemvinduene. Nå vil vi ha en helt svart skjerm, uten noen nedre strek: la oss ikke få panikk, siden alt er normalt! For å starte prosessen på nytt, trykk på øverst til venstre Fil (i vinduet Aktivitetsledelse), trykke på Kjør ny oppgave og skriv explorer.exe for å starte grensesnittet på nytt.

Start File Explorer som en egen prosess

Et annet effektivt triks for å løse Windows-minneproblemer involverer å starte File Explorer som en separat prosess fra det grafiske grensesnittet, for å kunne minimere virkningen av store filer som åpnes i administrasjonssystemet og hindre dem i å bremse datamaskinen.

For å bruke denne endringen åpner vi appen Filutforsker på vår PC, trykk på de tre prikkene øverst, klikk på elementet Alternativerla oss gå inn på fanen Visualisering og fjern haken fra oppføringen Kjør mappevinduer i en egen prosess.

Etter å ha tatt i bruk denne endringen, trykk OK nederst og start datamaskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft.

Fjern autostart-apper

Hvis minneproblemet er forårsaket av et tredjepartsprogram som starter sammen med operativsystemet, er det best å fjerne den defekte appen fra automatisk oppstart ved å bruke de spesifikke funksjonene som tilbys av Windows 10 og Windows 11.

På Windows 11 kan vi fjerne autostart-apper ved å ta oss til banen Innstillinger -> Apper -> Oppstart og deaktivering av bryteren ved siden av appene som vi ikke lenger ønsker å starte med systemet eller som har stor innvirkning på systemytelsen.

På Windows 10 kan du fjerne oppstartsapper ved å trykke CTRL+ALT+DEL på tastaturet, åpne menyen Aktivitetsledelsetar oss inn i kategorien Starthøyreklikke på appene for å fjerne og til slutt trykke på Deaktiver. Dette trikset fungerer også på Windows 11 og kan brukes som en sikkerhetskopimetode til den som er presentert ovenfor.

Start Windows på nytt i diagnosemodus

Vi kan ikke identifisere prosessen som forårsaker minneproblemer på Windows 10 og 11? I dette vanskelige scenariet er det verdt det start Windows i diagnosemodusog dermed deaktiverer alle sekundære prosesser og tjenester og starter Windows kun med elementene som er nødvendige for drift.

For å aktivere denne spesialmodusen trykker vi WIN+R på tastaturet og skriver msconfig i vinduet som åpnes; når vi kommer inn i det nye vinduet velger vi Diagnostisk oppstarttrykk OK nederst og start PC-en på nytt.

Ved neste omstart vil Windows fungere i redusert modus, uten tredjepartstjenester og apper: hvis vi ikke merker noen minnelekkasjer, er det best å analysere autostart-appene og avinstaller de nyeste appene som er installert på systemetbruk om nødvendig Systemgjenoppretting for å løse rotproblemet.

Når endringene er fullført, åpner vi igjen msconfigvi setter Normal oppstarttrykk OK og start Windows på nytt for å løse minneproblemer i Windows 10 og 11.

Oppdater Windows

Hvis ingen av de tidligere rådene har fungert eller problemet gjelder en app eller en systemprosess, kan vi prøve å løse det ved å oppdatere Windows til siste versjon.

For å oppdatere på Windows 11, høyreklikk på Start-menyen og velg menyen Innstillingeråpner vi menyen Windows-oppdatering og vi presser på Se etter oppdateringer eller alternativt på Last ned og installer eller Start på nytt nå (hvis oppdateringer allerede er tilgjengelige).

På Windows 10 kan vi utføre oppdateringer ved å ta oss til banen Innstillinger -> Oppdatering og sikkerhet og trykker opp Se etter oppdateringer. For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan tvinge Windows-oppdatering og installere den nyeste versjonen.

Konklusjoner

En app som genererer en minnelekkasje bør umiddelbart avinstalleres fra systemet (eller på det meste bør den oppdateres), men ting blir komplisert hvis systemprosessene skaper problemer. Ved å følge forslagene ovenfor vil vi kunne Løs de fleste minneproblemer forårsaket av apper og Windows-prosessersamt å kunne stoppe minnelekkasjer forårsaket av autostartende apper.

Fortsatt om emnet RAM-minne og minnerelaterte problemer kan vi lese guidene våre om hvordan vite hvor mye RAM-minne som er tilgjengelig på din PC og hvordan du vet Hvor mye RAM trenger du for Windows 11 og 10.

Index
  1. Start explorer.exe-prosessen på nytt
  2. Start File Explorer som en egen prosess
  3. Fjern autostart-apper
  4. Start Windows på nytt i diagnosemodus
  5. Oppdater Windows
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up