Beste nettlesere sammenlignet: Chrome, Firefox, Edge, Safari og Opera

Syntetisk sammenligning mellom alle styrkene og svakhetene til hovednettleserne som kan brukes på PC eller Mac: Chrome, Edge, Firefox, Opera og Safari

Internet Explorer eksisterer ikke lenger, og i stedet kan vi bruke utmerkede alternative nettlesere for å surfe på Internettdrar nytte av betydelig overlegne funksjoner sammenlignet med nettleseren som finnes på eldre versjoner av Windows.

I denne guiden vil vi vise deg i detalj alle fordelene og ulempene med nettlesere for PC og Mac, slik at du kan velge den som passer best til dine nettleserbehov og den mest passende basert på maskinvaren du har. Grensesnittet, utvidbarheten, utførelseshastigheten, sikkerheten og mengden RAM som forbrukes vil bli brukt som evalueringsparametere.

LES OGSÅ: Beste nettlesere å laste ned for PC

1) Google Chrome

La oss starte umiddelbart med den mest brukte nettleseren for øyeblikket på de aller fleste hjemme- og bedrifts-PCer: vi snakker om Google Chrometilgjengelig gratis for Windows, Mac og Linux.

Denne nettleseren har et veldig enkelt og intuitivt grensesnitt å bruke, med alle elementer bare et klikk unna og muligheten til å åpne nye faner ved å klikke på symbolet øverst i fanelinjen.

Bokmerkelinjen kan fikses eller vises bare på velkomstskjermen, i tillegg til noen knapper som den for å hente tilbake hjemmesiden, men generelt sett er Google Chrome-grensesnittet lite tilpassbart.

På utvidelsessiden har Google Chrome et stort antall utvidelser for eventuell tilleggsfunksjonalitet som kreves: fra innholdsblokkering til nedlastingsbehandling for videoer, til varslingsikonene for e-posttjenester og været, det er virkelig en utvidelse for alt.

Google Chrome er fortsatt en av de raskeste til å åpne nettsider: denne nettleseren opprettholder alltid en god balanse mellom ytelse og mengde RAM som er opptatt, spesielt hvis vi ikke overdriver med utvidelser: moderne nettlesere skal enkelt håndtere opptil 10 faner og 5 installerte utvidelser uten nedgang.

Sikkerhetssiden Google Chrome er en av de sikreste nettleserne takket være bruken av en dedikert sandkasse for hver prosess, separasjonen av hver aktivitet i separate prosesser og kontrollsystemene for nedlasting og ondsinnede koblinger integrert og levert direkte av Google.

Den virkelige styrken til Chrome er absolutt dens synkronisere med Google-kontoen dinsom lar deg ta med deg passord, bokmerker og historikk til andre Chrome-installasjoner, selv på mobil.

For denne nettleseren anbefaler vi å lese vår guide til Mest nyttige Google Chrome-utvidelser å legge til i nettleseren din.

2) Microsoft Edge

Microsoft har erstattet Internet Explorer med en fullstendig redesignet nettleser: Microsoft Edgeen nettleser basert på Kromgjengivelsesmotor derfor har den mange funksjoner til felles med Chrome, selv om den har eksklusive funksjoner.

Denne nettleseren har et veldig enkelt grensesnitt med alle knappene bare et klikk unna i topplinjen. På denne nettleseren vi kan installere en rekke utvidelserhvorav mange er basert på Chrome-utvidelser (som denne nettleseren kan kjøre takket være delt kode).

Integrerer sømløst i Windows 11 og Windows 10 Det er for øyeblikket den raskeste nettleseren på Windowsogså takket være bedre RAM-forbruk og optimal administrasjon av ressursene levert av Windows (ingen nettleser er så godt integrert i Windows-systemet, og drar derfor fordel av unike hastighetsoptimaliseringer).

På sikkerhetssiden mottar nettleseren oppdateringer direkte sammen med operativsystemet, så det er nok alltid holde Windows oppdatert for også å motta oppdateringer for Edge.

På denne nettleseren kan vi lese våre guider til funksjoner og triks for Microsoft Edge i Windows 10 og kl beste utvidelser for Microsoft Edge: hvordan installere og bruke dem.

3) Mozilla Firefox

En annen veldig kjent nettleser som vi kan installere på alle våre PC-er er Mozilla Firefoxogså tilgjengelig gratis for Windows, Mac og Linux.

Denne nettleseren har et grensesnitt som fritt kan tilpasses i alle aspekter og knapper, for å gjøre den virkelig unik og skreddersydd. Utvidbarhet er en av de sterke sidene til nettleseren, som har fornyet alle sine utvidelser for å fungere enda bedre og raskere.

Mozilla Firefox er en Ganske lett og rask multi-prosess nettleser, spesielt hvis vi ikke overdriver med utvidelser; reaktiviteten til sidene er veldig høy, alt åpner seg raskt og uten spesielle ventetider.

Side sikkerhet og respekt for personvernet Mozilla Firefox det er sannsynligvis den beste nettleseren en bruker kan brukegitt at det gir et avansert blokkeringssystem for sporing av informasjonskapsler og en nettstedsdetektor som sporer all surfingen vår, slik at vi kan navigere trygt selv på tilsynelatende "intetanende" nettsteder, men som samler nettlesingsvanene våre.

Også for denne nettleseren anbefaler vi at du leser artikkelen på Firefox-utvidelser for å surfe trygt og sikkert.

4) Apple Safari

Standard nettleser på Mac og MacBook er Safarier det ikke engang nødvendig å installere det, da det allerede er til stede som standard.

Denne nettleseren tilbyr et grensesnitt og grafikk designet eksklusivt for Mac, med de klassiske menyene øverst og knapper for å administrere vinduet til venstre. Selv om den ikke har den praktiske funksjonen som er sett på Chrome, Edge eller Firefox, forblir den et referansepunkt for de som bare vil bruke programmer laget av Apple på Mac-ene.

Nettleseren er rask til å åpne nettsider, akkurat som systemet er praktisk for å åpne nye sider både i nye vinduer og i nye faner (vi kan velge ved å høyreklikke på hver lenke). Ytelsesmessig Safari er den raskeste nettleseren på Mac gitt dens fullstendige integrasjon med operativsystemet (ligner på det som allerede er sett med Edge på Windows).

Nettleseren er også ganske sikker, fordi dens oppdateringer leveres som en integrert del av oppdateringene som Mac-maskiner mottar med jevne mellomrom. For denne nettleseren anbefaler vi å lese vår guide om hvordan få fart på Safari på Mac hvis internettforbindelsen din er treg.

5) Opera

En nettleser lite kjent for allmennheten, men som kan installeres på hvilken som helst PC er Opera.

Denne nettleseren har alle funksjonene til en moderne nettleser, inkludert støtte for utvidelser (det samme som Chrome), kombinert med et unikt design og en sidefelt for rask tilgang til historikken din, favoritter og nedlastinger gjort med nettleseren.

Opera er en veldig rask nettleser (basert på Chrome), som bruker lite systemminne (i det minste uten utvidelser) og som har et effektivt anonymt nettlesingssystem, en integrert gratis VPN og et hastighetssystem for nettsider (som komprimerer sider før de lastes inn) . Hvis vi er lei av klassiske nettlesere, kan vi prøve det uten problemer og vi vil neppe bli skuffet.

6) Hva er den beste nettleseren?

Åpenbart det er ingen absolutt vinnermen vi kan velge en av nettleserne vi har analysert basert på de vanligste brukerbehovene:

 • Sporadisk nettsurfing: i dette tilfellet anbefaler vi å bruke nettleserne integrert i operativsystemet (derfor Microsoft Edge og Apple Safari);
 • Treg PC: vi anbefaler å bruke Mozilla Firefox eller nettleseren integrert i systemet;
 • PC for å se Netflix eller andre lignende nettsteder: vi anbefaler å bruke Google Chrome eller Microsoft Edge;
 • PC for anonym surfing: vi anbefaler å bruke Mozilla Firefox;
 • PC for sosiale medier og for å se chatter: vi anbefaler å bruke Opera;
 • PC-er er alltid infisert av virus: vi anbefaler å bruke Google Chrome eller Mozilla Firefox med noen utvidelser designet for sikkerhet, som vist i veiledningene Internett-sikkerhetsutvidelser for Chrome og kl Firefox-utvidelser for å surfe trygt og sikkert.

Fortsatt på nettlesertemaet kan vi lese guidene våre om Vivaldi 5, den kuleste, tilpassbare og innovative nettleseren Og Dragon-nettleser, sikre versjoner av Chrome og Firefox.

Konklusjoner

Som du kan se i mange scenarier Google Chrome er nettleseren vi anbefaler mestmen uten å ta noe fra andre nettlesere som i mange scenarier vil kunne gi den riktige tilfredsstillelsen uten nødvendigvis å måtte fokusere på et enkelt valg.
For eksempel vil retningslinjene for å forsvare personvern og personopplysninger itatt av Firefox absolutt glede alle brukere som er veldig redde for disse aspektene og ikke stoler på proprietære løsninger som Chrome eller Edge.

Vet du ikke hvordan du endrer standard nettleser på Windows? La oss se hvordan du gjør det i veiledningen ovenfor hvordan endre standard nettleser på Windows.

Har nettleseren din plutselig sluttet å fungere? I dette tilfellet kan vi fortsette med restaureringen som angitt i vår guide på Slik gjenoppretter du Chrome, Firefox, Edge-nettlesere.

Hvis vi i stedet ser etter nettlesere med integrert VPN, kan vi vurdere de beste programmene i guiden vår nettleser med gratis VPN inkludert for å åpne anonyme nettsteder.

Index
 1. 1) Google Chrome
 2. 2) Microsoft Edge
 3. 3) Mozilla Firefox
 4. 4) Apple Safari
 5. 5) Opera
 6. 6) Hva er den beste nettleseren?
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up