Beskytt mapper og filer med passord på Windows

Index
 1. 1) Bruk OneDrive Vault
 2. 2) Bruk Lock-A-FoLdeR
 3. 3) Bruk BitLocker
 4. 4) Bruk VeraCrypt
 5. 5) Bruk 7-Zip
 6. 5) Andre nyttige programmer og verktøy
  1. Konklusjoner

Beste gratis programmer for Windows-PCer som lar deg skrive inn passord for å åpne, vise og endre mapper og filer

De som oppbevarer mange private dokumenter eller personlige bilder, må absolutt skjule innholdet for andres syn, og forhindrer også tvungen gjenoppretting utenfor Windows-kontoen (via Gjenopprettings-CD for eksempel).

For å beskytte personvernet vårt må vi bruke metoder som lar oss gjøre det beskytte individuelle filer eller hele mapper på datamaskinen din ved å skrive inn et passord, bare kjent for oss. I den følgende guiden vil vi vise deg Hvordan sette et passord på mapper og filer på Windowsfor å lage dem utilgjengelig og uleselig på datamaskinen for alle som ikke kjenner det nøyaktige tilgangspassordet.

Tradisjonen tro vil vi prioritere maksimalt Gratis metoder for å beskytte mapper og filerslik at du kan skrive inn passordet på hvilken som helst tilgjengelig PC uten å måtte betale noe.

LES OGSÅ -> alle måter å beskytte datamaskinen med passord

1) Bruk OneDrive Vault

De OneDrive Vault det er den enkleste løsningen for å beskytte filer og mapper ved å skjule dem, uten å måtte installere andre programmer, gitt at OneDrive allerede er integrert i systemet.

For å bruke denne funksjonen er det bare å åpne OneDrive Fra Start-menyen, trykk på snarveien Personlig hvelv inne i mappen, logg på med Microsoft-kontoen din, bekreft advarselsvinduet og vent til den beskyttede plassen lastes inn.

Nå er det bare å dra eller kopiere filene og mappene vi ønsker å beskytte; etter en viss tid vil tilgangen til hvelvet bli blokkert, og du må logge på igjen med Microsoft-kontoen din for å fortsette (vi kan øke hastigheten på tilgangen ved å laste ned Microsoft Authenticator på telefonen og bruker passordløs tilgang).

2) Bruk Lock-A-FoLdeR

Hvis vi ikke vil bruke OneDrive til å beskytte personlige filer, kan vi stole på gratisappen Lock-A-FoLdeRden enkleste å bruke for å skrive inn passord for mapper og filer på Windows.

For å bruke denne appen, dra ganske enkelt den kjørbare Lock-A-FoLdeR inn i mappen som skal krypteres, trykk på den kjørbare filen du nettopp kopierte og velg passordet for å kryptere alt innholdet, og vær oppmerksom på forslagsdelen og delen e-post (som skal brukes til passordgjenoppretting).

På slutten av konfigurasjonen, trykk på Beskytte for å beskytte alt innholdet i mappen; for å få tilgang til innholdet igjen, er alt vi trenger å gjøre å trykke på den kjørbare Lock-A-FoLdeR og skrive inn det valgte passordet.

3) Bruk BitLocker

Til beskytte alle mapper på PC-en Vi kan bruke BitLockerinnebygd i profesjonelle versjoner av Windows (inkludert Windows 10 Pro og Windows 11 Pro og ikke tilgjengelig i Windows 11 og 10 Home).

Hvis vi har en PC med Pro-versjonen av Windows, kan vi kryptere hele disken som operativsystemet er installert på ved å åpne Start-menyen, skrive inn BitLocker på tastaturet og åpne verktøyet BitLocker-administrasjon.

Klikk på knappen i vinduet som åpnes Aktiver BitLocker ved siden av systemdisken og vent på slutten av prosessen (det kan ta litt tid avhengig av størrelsen på disken og hastigheten). Under prosedyren, husk å velge autentiseringsmetoden via Microsoft-konto og lagre sikkerhetskopien av gjenopprettingsnøkkelen på samme konto (anbefalt valg).

Når den er aktivert, husk å opprette en Sterkt passord for Microsoft-konto og av lås alltid PC-en når vi ikke er tilstede, slik at ingen kan få tilgang til filene uten Microsoft-kontopassordet.

For mer informasjon, vennligst les vår guide om Bitlocker-kryptering på Windows for disker og USB-stasjoner.

4) Bruk VeraCrypt

Hvis vi ikke ønsker å kryptere hele disken eller vi eier en kopi av Windows 11 eller Windows 10 Home, kan vi bruke gratis og åpen kildekode-programmet VeraCrypt for å kryptere alle typer filer eller mapper.

Ved å installere dette programmet på datamaskinen vår vil vi ha muligheten til å lage krypterte "beholderfiler" som, når de er montert som systemvolumer i grensesnittet, fungerer som om de var ekstra partisjoner på datamaskinen.

Alt vi trenger å gjøre for å kryptere filene er å flytte eller kopiere filene og mappene inne i den nye krypterte partisjonen, og deretter lukke volumet fra VeraCrypt-grensesnittet: det vil bli utilgjengelig for alle som ikke kjenner tilgangspassordet og ikke vet det selv hvilken fil fungerer som en "beholder".
For øyeblikket er dette en av de mest effektive og sikre metodene for å skjule filer og mapper, også takket være den høye sikkerheten til krypteringen.

For å lære mer om hvordan dette programmet fungerer, inviterer vi deg til å lese guiden vår Krypter PC-disken og Windows-oppstart med VeraCrypt.

5) Bruk 7-Zip

Hvis vi ser etter en metode for å lage en komprimert og kryptert fil som vi kan dele med andre brukere uten å måtte montere "volum"-filer hver gang, kan vi bruke den komprimerte filbehandleren 7-ziptilgjengelig gratis og under en åpen kildekode-lisens.

For å lage en kryptert komprimert fil åpner vi programgrensesnittet, navigerer til mappen som skal beskyttes og velger den, trykker på knappen Legg til øverst til venstre, og sørg for å stille inn i vinduet som vises glidelås som Arkivformat, AES-256 som Kryptografisk metode og til slutt skriver vi inn det valgte passordet i feltene Oppgi passord Og Skriv inn passord på nytt.

Når endringene er fullført, trykk OK nederst for å begynne å lage den komprimerte filen i ZIP-format, som kun kan pakkes ut av de som kjenner passordet. I denne forbindelse hadde jeg også forklart et veldig fint og enkelt Windows-triks som filer kan skjules i et bilde eller bilde. Feilen med komprimeringsprogramvare, hvis den brukes for dette beskyttelsesmålet, er at mappen må pakkes ut hver gang du trenger å åpne filene inne.

Andre programmer for å administrere komprimerte filer (og som er i stand til å kryptere filer og mapper) finner du i vår guide ZIP- og RAR-programmer, for å komprimere filer, pakke ut og åpne arkiver.

5) Andre nyttige programmer og verktøy

De vi har vist deg ovenfor er de mest effektive og raskeste metodene for å beskytte filer og mapper med passord på Windows, men det er mange andre gratis verktøy og programmer som vi kan prøve, for eksempel de som er synlige i listen nedenfor:

 • Clock-apper er en gratis programvare for alle versjoner av Windows som passordbeskytter viktige filer og mapper uten å måtte angi passord. Etter installasjonen kan du låse og beskytte filer og mapper ved å høyreklikke på dem og velge alternativet Clock-fil fra kontekstmenyen. For å åpne filen på nytt og fjerne beskyttelsen, høyreklikk på den og gjør den Uncloak filuten behov for å bruke passord.
 • Sikker mappe det er i stedet en rask og enkel løsning fordi integreres med Windows-grensesnittet og det blir den raskeste måten å låse mapper på med bare et par klikk. En annen nyttig funksjon er at den lar deg både beskytte mappen og blokker den og skjul den samtidig. Dette kan gjøres ved å velge riktig alternativ i hovedvinduet. For å låse opp mappen må du velge filen fra hovedvinduet og bruke opplåsingsknappen øverst til venstre. Opplåsingsfunksjonen er også til stede som et element i høyreklikk-kontekstmenyen (hvis mappen ikke er skjult). Første gang du starter programmet, må du angi beskyttelsespassordet.
 • IoBit passordmappe Det er enkelt å bruke og trygt å beskytte filer og mapper. Med IOBit-programmet kan du angi passord for å åpne mapper som også kan skjules for andres syn.
 • FileWall er en krypteringsapplikasjon for Krypter og dekrypter filer raskt på harddisken som integreres i Windows legge til et alternativ i menyen som vises når du høyreklikker på en fil. Den bruker AES-128 bit kryptering og ingen kan få tilgang til dokumenter og åpne beskyttede filer uten å skrive inn passordet. Filewall fungerer også for sanntidskryptering av mapper, så hvis du beskytter en mappe, blir alle filene i den umiddelbart gjort utilgjengelige og kan ikke åpnes uten passord.
 • AxCrypt Det er veldig praktisk siden integreres i Windows Utforsker og legger til et element (krypter/dekrypter) til høyreklikkmenyen for å beskytte individuelle filer. Du kan sette opp beskyttelse via passord eller via "nøkkel-fil" som kan lagres på en USB-pinne.
 • Enkelt filskap beskytter individuelle filer og mapper med passord og har også funksjonen til å skjule dem. Bruken er veldig enkel, bare åpne programmet, angi et enkelt passord og legg til alle elementene du vil kryptere.
 • Krypter ved klikk som navnet antyder, lar den deg beskytte filer og mapper med ett klikk. For å åpne beskyttede filer må du skrive det tidligere innstilte passordet.

La oss prøve dem alle, slik at du nøye kan vurdere hva du skal bruke for å beskytte Windows-mapper med et passord.

Konklusjoner

Ved å bruke metodene rapportert ovenfor vil vi raskt og enkelt kunne legge inn passord på mapper og filer på Windows, selv om vi ikke er store dataeksperter. De sikreste og mest effektive metodene er absolutt OneDrive og VeraCryptmen la oss ikke undervurdere kraften til Lock-A-FoLdeR og de andre løsningene som tilbys.

Et mer ambisiøst mål er imidlertid ikke så mye å skjule og gjøre privat, men å eie blokkere et program, selv om ikonet er på skrivebordet. For å gjøre dette trenger du profesjonell programvare, de som vanligvis brukes på hoteller eller internettpunkter, men for din hjemmedatamaskin kan du fortsatt tilpasse deg med gratis programvare som de som vises i vår guide på Hvordan låse programmer med passord på Windows PC.

I en egen guide viste vi deg hvordan beskytte filer mot sletting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up