Forbedre lyd- og musikkkvaliteten på PC

Hvordan optimalisere PC-lyden og forbedre lyd og musikklytting på Windows med Realtek HD Audio Manager og andre innstillinger

På en datamaskin kan lyd- og lydlytting alltid forbedres gjennom programvaremanipulasjon, gjennom equalizere og verktøy for å forsterke lyden.

Avhengig av hvilken PC som brukes, er dette mulig optimalisere lyden direkte gjennom Windows-innstillingene eller ved å bruke lydkortbehandlingsprogrammet, hvis tilgjengelig. Denne typen forbedringer det er ikke bare viktig å lytte til musikkmen også for lyden til filmer og videoer og lyder av videospill eller andre programmer.

I den følgende guiden vil vi vise deg alle tips for å forbedre lyd- og musikkkvaliteten på PCved å bruke integrerte verktøy, ny programvare og nye equalizere for å aktiveres på datamaskinene våre, også hjulpet av kvalitetshøyttalere.

LES OGSÅ -> Sett opp 5.1 eller 7.1 datamaskinhøyttalere for surroundlyd

1) Realtek Audio Manager

Hvis det er tilstede på vår PC, kan vi starte programmet Realtek Audio Manager fra det tilsvarende ikonet i systemstatusfeltet, søk etter det direkte fra Start-menyen eller tar oss til stien:

C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\

Navnet på den kjørbare filen kan være RtHDVCpl.exe eller forskjellig basert på versjonen av programvaren som er installert. Når Realtek HD Audio Manager er lansert kan du konfigurere lyden som kommer ut av datamaskinens høyttalere og bruken av mikrofonen.

For lydhøyttalerne kan du justere volumet, balansere venstre-høyre utgang og teste hver høyttaler for å se om den fungerer og om den er riktig koblet til PC-en. Du kan også bruke hodetelefonvirtualiseringsverktøyet til å skape en illusjon av et hjemmekinosystem når du bruker hodetelefoner i stedet for høyttalere.

I lydeffekter-fanen kan du bruke spesialeffekter på utgangslyden og angi en equalizer-profil tilpasset miljøet, for å redusere oppfattede volumforskjeller.

I fanen Standardformater kan du også velge standard lydkvalitet når det gjelder samplingshastighet og bitdybde. Så hvis du bruker en lyd-CD eller DVD, kan du angi lydformatet som CD-format eller DVD-format.

Fra Realtek HD Audio Manager-programmet kan du også optimalisere lydinngangen fra mikrofonenved å bruke alternativer for å undertrykke statisk bakgrunnsstøy under opptak og redusere akustisk ekko forårsaket av fronthøyttalerne.

2) Windows lydkonfigurasjon

Mislykkes det, kan du bruk Windows lydkonfigurasjonsverktøysom er betydelig mindre pen å se på og har langt færre alternativer, men kan fikse eventuelle forvrengninger i datamaskinens lyd eller problemer med lydkortet.

For å åpne denne menyen, høyreklikk på volumikonet og trykk på Lydinnstillinger; på Windows 11 åpnes et innstillingsvindu der vi må klikke Andre lydinnstillinger.

I det nye vinduet som åpnes velger du standard lydutgang og trykker på Konfigurer for å åpne en veiviser som lar deg fortelle Windows hvilken type høyttalere du bruker, enten det er et 5.1 surround-, et 7.1- eller et stereoanlegg med to høyttalere. Du kan deretter aktivere full-range høyttaleralternativet, for å si at de ikke er sekundære satellitthøyttalere eller for å aktivere og deaktivere eventuelle manglende høyttalere i et 5.1- eller 7.1-system.

Gå tilbake til skjermen for avspillingsenheter, velg standarden igjen og trykk denne gangen på Eiendom. I Egenskaper kan du se tilkoblingene til skjermkortet som er montert på PC-en for å forstå hvilken type høyttaler hver farge tilsvarer. I disse egenskapene er databladet viktig forbedringerfor å aktivere equalizeren og romkorreksjon.

I fanen Avansere du kan i stedet velge lydformatdet er det kvaliteten på lyder og musikk. Vanligvis, i tilfelle lytteproblemer eller til og med PC-krasj forårsaket av lydkortet, har disse forbedringene skylden, og det er alltid en god idé å deaktivere dem alle og stille inn kvaliteten CD 16 bit 44100 Hzsom er minimum.

3) FxSound

Hvis vi ser etter en kraftig og effektiv lydequalizer-programvare kan vi laste ned gratis FxSoundtilgjengelig for nedlasting fra Microsoft Store og kompatibel med Windows 11 og Windows 10.

Denne applikasjonen har alt du trenger å kunne presse lyden til vår stasjonære eller bærbare datamaskin maksimalt øke det maksimale volumet utover det som er tillatt, øke bassen, diskanten, stemmene til sangere eller hovedpersoner i spill, filmer og TV-serier og utnytte en ny equalizer for å presse lyden basert på typen musikk vi hører på.

4) EarTrumpet

ØreTrompet det er et av de programmene hvis nytte vi ikke føler før vi installerer det på datamaskinen vår.

Faktisk, med dette programmet lar det deg kontroller alle Windows-lydkilder direkte fra volumknappenog endrer dermed i sanntid volumet til hver enkelt app som startes, for Windows-lydene eller volumene som vi ønsker å deaktivere, og etterlater dermed bare lydene som interesserer oss.

5) Talemåler

For fans av lyd- og volumkontroll kan vi også laste ned applikasjonen Stemmemålertilgjengelig gratis for Windows 11 og Windows 10.

Dette programmet starter automatisk og gir en Full kontrollskjerm for lydmed mulighet for endre volumet og effektene til en hvilken som helst lydinngangved å bruke de innebygde knappene og knottene for å endre bass, mellomtoner og diskant for hver lydkilde.

Konklusjoner

For å forbedre kvaliteten på lyd på PC det bør være nok å bruke de innebygde verktøyeneved å bruke både verktøyene fra lyddriveren og de som tilbys på Windows 11 og Windows 10. Hvis disse verktøyene ikke er nok vi kan alltid bruke equalizere, mikserapper og avanserte lydbehandlereutmerket for fans av musikk eller veldefinerte og presise lyder.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan du aktiverer Spatial Audio og hvordan løse lyd- og videoproblemer på Windows-PC.

Det er også verdt å kombinere disse triksene med programmer for å lytte til musikk på PC-en for å finne de beste du kan bruke for musikk på PC.

Index
  1. 1) Realtek Audio Manager
  2. 2) Windows lydkonfigurasjon
  3. 3) FxSound
  4. 4) EarTrumpet
  5. 5) Talemåler
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up