Hvis Bluetooth-tastaturet ikke fungerer på Windows 11, hvordan fikser du det

Index
  1. Sjekk Bluetooth-batterinivået
  2. Slå Bluetooth på og av
  3. Tilbakestill Bluetooth-tastaturet
  4. Kjør Bluetooth-feilsøking
  5. Avinstaller Bluetooth-driveren
  6. Kjøp en ny Bluetooth-adapter
    1. Konklusjoner

Fungerer ikke Bluetooth-tastaturet vårt, stammer eller kobler det ikke lenger til datamaskinen? La oss se hvordan vi løser det.

Bluetooth-tastaturet er desidert praktisk å bruke på PC-er plassert på ryddige skrivebord (uten noen synlig ledning), men som alle eksterne enheter koblet til datamaskinen, kan det støte på de mest forskjellige typer feil: alt fra enkel plutselig frakobling til mangel på input for noen taster, uten å glemme tapet av tilknytning til PC-en og den totale feilen (den slår seg ikke engang på).

I den følgende guiden har vi samlet alle nyttige forslag til feilsøk et Bluetooth-tastatur som ikke fungerer på operativsystemet Windows 11. De fleste av de foreslåtte triksene kan også brukes på tidligere versjoner av Windows, men for enkelhets skyld vil vi bare vise deg fremgangsmåten for Windows 11, dvs. gyldig på alle datamaskiner som er kompatible med det nye Microsoft-operativsystemet.

Sjekk Bluetooth-batterinivået

De fleste Bluetooth-tastaturer kommer med en batterinivåindikator – før du prøver andre forslag Det er en god idé å sjekke LED-en på Bluetooth-tastaturetfor å vite om den er tilstrekkelig ladet.

Hvis lysdioden blinker rødt eller lysdioden for lavt batteri er aktiv, kan vi bytte batteriene inne i tastaturet eller bruke en standard USB-kabel for å lade det innebygde batteriet (på avanserte modeller).

Selv vi vet ikke hvilke batterier vi skal bruke til Bluetooth-tastaturet vi anbefaler deg å kjøpe en AAA batterisett (den vanligste på Bluetooth-tastaturer) eller en AA batterisett (sjeldnere på tastaturer av denne typen).

Slå Bluetooth på og av

Hvis batteriene er nye (eller det interne batteriet er fulladet), men Bluetooth-tastaturet fortsatt ikke fungerer som det skal, kan vi prøve gjenopprette tilkoblingen ved å handle på PCens Bluetooth-innstillingerslå funksjonen av og på og deretter prøve en slags "katastrofegjenopprettingsmodus".

For å fortsette med dette alternativet, høyreklikk på Start-menyen og klikk på menyen Innstillingerla oss komme inn i menyen Bluetooth og enheter og trykk på bryteren ved siden av Bluetooth-elementet, for å slå av enhver trådløs tilkobling.

Etter dette trinnet venter vi i minst 10 sekunder og bruker en kablet mus (Bluetooth-mus vil ikke lenger fungere) eller den bærbare pekeplaten for å reaktivere Bluetooth-tilkoblingsbryteren igjen, for å gjenopprette eventuell Bluetooth-tilkobling med datamaskinen.

Tilbakestill Bluetooth-tastaturet

Hvis det å slå Bluetooth-tilkoblingen på og av ikke har ført til de ønskede effektene, kan vi fortsette med de "harde måtene", fjerner Bluetooth-tastaturet fra tilkoblede enheter og prøver å koble den til igjen som om det var første gang.

For å fortsette i denne retningen, la oss ta veien igjen Innstillinger -> Bluetooth og enhetertrykker vi på Se andre enheteridentifiserer vi Bluetooth-tastaturet i delen Inndataklikk på de tre prikkene ved siden av navnet hans (til høyre) og trykk videre Fjerne.

Bluetooth-tastaturets tilkoblings-LED skal begynne å blinke (vanligvis blått), et tydelig tegn på at det ikke lenger er koblet til datamaskinen; i dette tilfellet trykker du bare på den øverste knappen Legg til enhetklikk på elementet blåtannvelg tastaturet fra de tilgjengelige enhetene og fortsett med tilkoblingen.

Kjør Bluetooth-feilsøking

Har noen metode fungert så langt? Bluetooth-tastaturet fungerer fortsatt ikke som det skal? I dette scenariet kan det være en god idé bruk feilsøkingsverktøyetintegrert i de nyeste versjonene av Windows og i stand til uavhengig å løse kjente problemer med Bluetooth-enheter.

For å bruke denne funksjonen, høyreklikk på Start-menyen og velg elementet Innstillingeråpner vi menyen Systemklikker vi på Feilsøkingklikker vi Andre feilsøkere og til slutt trykker du på knappen Løpe tilstede ved siden av varen blåtann.

Systemet vil gjenopprette tilkoblingen, gjenopprette driverne og endre tilkoblingsinnstillingene, også slette alle tilkoblede periferiutstyr; på slutten av prosessen må vi koble til tastaturet igjen som om det var første gang, i håp om å endelig ha løst problemet.

Avinstaller Bluetooth-driveren

Problemene med tastaturet dukket opp etter en Bluetooth-driveroppdatering? I dette tilfellet kan vi prøve å løse dette ved å avinstallere driveroppdateringer eller avinstallere alle drivere på PC-en, kun ved å bruke den generiske Windows-driveren.

For å avinstallere driverne høyreklikker vi på Start-menyen, åpner menyen Enhetsadministrasjonla oss utvide oppføringen blåtannvi identifiserer Bluetooth-adapteren og tastaturet, vi høyreklikker på begge og bruker elementet Avinstaller enhet, og passer på å også velge avinstallering av driveren.

På slutten av avinstalleringen starter vi PC-en på nytt; hvis alt gikk riktig, vil Windows bruke den generiske driveren ved neste omstart, og vi må koble Bluetooth-tastaturet til datamaskinen igjen, og løse alle problemene som er sett så langt.

For å forhindre automatisk oppdatering av drivere for Bluetooth-enheter kan vi lese vår guide om hvordan deaktiver automatisk driverinstallasjon i Windows 11 og 10.

Kjøp en ny Bluetooth-adapter

Har vi virkelig prøvd alt, men Bluetooth-tastaturet fungerer fortsatt ikke som det skal? I dette tilfellet kan problemet avhenge av en gammel eller defekt Bluetooth-adapterfra erstatte så snart som mulig (selv om vi bruker en bærbar datamaskin, hvor adapteren vanligvis er intern).

La oss først få en siste generasjon Bluetooth USB-adapter som TP-Link USB 2.0 Bluetooth Adapter UB500 Bluetooth 5.0 Dongle.

Etter kjøpet fjerner vi den gamle Bluetooth USB-adapteren fra PC-en; hvis vi har en bærbar datamaskin, la oss ta den inn igjen Enhetsadministrasjon (høyre museknapp på Start-menyen), vi utvider Bluetooth-delen, identifiserer den interne adapteren, høyreklikker på den og velger elementet Deaktiver enheten.

Nå som den gamle Bluetooth ikke lenger er aktiv, la oss koble til den nye TP-Link-adapteren ved å bruke en ledig USB-port på PC-en: om noen sekunder vil driveren bli oppdatert og vi vil kunne koble til alle Bluetooth-periferiene igjen, sikker på at det trådløse tastaturet denne gangen vil fungere skikkelig.

For å lære mer kan vi lese guiden vår om hvordan legg til Bluetooth til PC-en med en adapter.

Konklusjoner

Et Bluetooth-tastatur som ikke fungerer kan bli en tragedie, spesielt hvis problemet oppstår på en PC beregnet for kontorarbeid: i disse tilfellene er det best å huske på trinnene og rådene i denne veiledningen, for å kunne Reparer raskt et Bluetooth-tastatur som ikke fungerer på Windows 11.

Vi foreslår også at du har den for hånden et USB-nødtastatursom skal brukes hvis alle rådene ovenfor ikke har effekt: vi kan kjøpe en tradisjonelt USB-tastaturen mini USB-tastatur eller en USB-tastatur i gummi.

Fortsatt om emnet ødelagte PC-tastaturer kan vi lese guiden vår om hvordan erstatte et ødelagt tastatur midlertidig og hvordan reparer tastaturtaster (Windows PC).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up