Hvis du ikke kan se TV-kanaler, sjekk DVB-T2-støtte

Index
  1. 1) Sjekk DVB-T2-støtte
  2. 2) Kan ikke se TV-kanaler: hva skal jeg gjøre?
  3. 3) Se Rai-kanaler på Fire TV Stick
  4. 4) Velg en ny dekoder
    1. Konklusjoner

Alle TV-er må støtte DVB-T2 digitale bakkebaserte kanaler, hvis du ikke kan se dem, må du sjekke før du stiller inn kanalene

Med overgangen til det nye digitale bakkenett, kan mer enn én gammel TV vise seg å være utilstrekkelig, noe som resulterer i en TV som er totalt ubrukelig for å se på tradisjonelle kanaler eller for å få tilgang til de nye teknologiene som er planlagt for digital bakkenett.

Hvis TV-en vår ikke kan sees, kan vi fortsatt prøve å stille inn på nytt, og hvis problemet vedvarer, må vi sjekke DVB-T2-støtten og, i tilfelle et negativt resultat, finne andre "metoder" for å se TV-kanalene som er ikke lenger synlig.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan sjekke DVB-T2-støttehvordan stille inn TV-en til de nye kanalene og hva vi kan gjøre for å se italiensk TV i streaming via Amazons Fire TV Stick, den mest populære dongelen i Italia (mens vi venter på å kjøpe en ny TV).

LES OGSÅ: Hvordan finne HD-kanaler på digitalt bakkenett

1) Sjekk DVB-T2-støtte

Vi vet ikke om TV-en vår er klar for DVB-T2? For å avhjelpe dette kan vi umiddelbart sjekke om TV-en er kompatibel med mottak av DVB-T2-kanaler ved å stille inn TV-en på kanal 200 (av Mediaset) eller kanal 100 (av RAI).

Hvis siden med skriften vises HEVC Main10-testing, TV-en er kompatibel med den nye standarden, og det vil ikke være nødvendig å endre den eller kjøpe andre dekodere; det blir da nok å gjøre det igjen skann kanaler hvis du fortsatt ikke kan se dem.
Men hvis skjermen forblir svart, er ikke TV-en kompatibel.

Hvis disse kanalene ikke kan velges eller ikke er tilgjengelige, la oss prøve stille inn TV-kanallisten på nytt forlate den automatiske nummereringen og prøv igjen.

2) Kan ikke se TV-kanaler: hva skal jeg gjøre?

Bare hvis vi har en TV med DVB-T2-tuner og støtte for HEVC Main10 vi vil ha tilgang til DVB-T2-kanaler. Uten kompatibilitet med de to elementene som er oppført ovenfor, risikerer vi å befinne oss i ett av de to scenariene beskrevet nedenfor:

  • Jeg hører lyden, men jeg ser ikke videoen: TV-en vår er kompatibel med DVB-T2, men har ikke støtte for HEVC-kodeken, noe som gjør den inkompatibel med bildene som overføres.
  • Ingen lyd og video, jeg kan ikke se noen kanaler: det verste tilfellet, hvor TV-en vår er fullstendig inkompatibel med DVB-T2 og HEVC.

I begge tilfeller må vi bytte TV (et dyrere valg), utstyre oss med en kompatibel dekoder eller, mens vi venter på å kjøpe en ny TV, se Rai-kanalene direkte fra Amazon Fire TV Stick.

En egen diskusjon for Mediaset-kanaler, som kan ha et problem med lydkodekene som vist i vår guide ovenfor hvordan du ser på Mediaset-kanaler uten lyd eller på et fremmedspråk.

3) Se Rai-kanaler på Fire TV Stick

De som har en ikke-kompatibel TV, men utstyrt med en HDMI-port på baksiden, kan avhjelpe problemene som oppstår ved overgangen til det nye digitale bakkenettet ved å kjøpe en Fire TV Stick Lite på Amazonkoble den til HDMI-porten på TV-en, koble den til Wi-Fi-nettverket til hjemmemodemet og bruke menyen Botilstede direkte på startsiden til enheten.

For å legge til Rai-kanaler til enheten, trykk på tannhjulikonet (Innstillinger), trykke på Direktesendt TVla oss trykke på Synkroniser kilder kom igjen RaiPlay for å starte kanalsynkronisering.

Nå er det bare å trykke på Hjem-fanen på Fire TV-fjernkontrollen og ta oss til menyen Bo og klikk på din favoritt Rai-kanal for å starte avspilling. Hvis vi ikke ser noen kilder eller kilder for Fire TV-kanalene, er det bare å installereRaiPlay-appen fra butikken og utfør deretter synkroniseringen som beskrevet ovenfor.

For å se andre TV-kanaler på Fire TV kan vi også installere appene Mediaset Infinity, A7, Discovery+, TV2000 Og Sportitaliaalt tilgjengelig fra Fire TVs innebygde butikk.

4) Velg en ny dekoder

I tilfelle total eller delvis inkompatibilitet kan vi også velge en ny dekoder, og bruke mindre enn å kjøpe en ny TV.

For å løse problemer bare koble den nye dekoderen via HDMI til TV-en vår og prøv å kun bruke fjernkontrollen til den nye enheten: vi skal kunne administrere fjernsynet vårt uten å nødvendigvis bruke to fjernkontroller. Noen dekodere støtter også SCART-kontakten, slik at selv svært gamle fjernsyn kan kobles til.

Den beste dekoderen vi kan kjøpe for øyeblikket er STERKE SPRING-S1en moderne dekoder utstyrt med Android TV-operativsystem, Netflix, Prime Video, DAZN, Disney+, Youtube, HDR10, Wi-Fi-tilkobling, stemmefjernkontroll (uten talltastersom skal tas i betraktning ved kjøp), Bluetooth-tilkobling, integrert Chromecast-system.

Hvis vi ser etter en dekoder med numerisk fjernkontroll foreslår vi Nokia Streaming Box; hvis vi i stedet ser etter en mer tradisjonell dekoder uten smarte funksjoner, kan vi vurdere Thomson THT808 el'Humax Digimax T2.

For mer informasjon kan vi lese vår guide til beste smarte dekodere for gammel TV.

Konklusjoner

Sammenlignet med forrige bytte som fant sted i 2010 (med mange katodestrålerør-TV-er som skal oppdateres), denne gangen vil overgangen være mindre smertefull, spesielt hvis vi har fokusert på en high-end TV i dette tiåret eller hvis vi har bestemte seg for å kjøpe en ny TV fra 2018 og utover.

I alle andre tilfeller kan vi utsette den store utgiften til det nye fjernsynet ved å bruke Fire TV Stick eller kjøpe en rimelig set-top-boksslik at vi kan fortsette å bruke vår gamle LCD- eller plasma-TV uten problemer.

Hvis vi ønsker å sende antennen inn på loftet, kan vi prøve å se de digitale bakkenettkanalene direkte fra Internett, dra nytte av strømmestrømmene og se TV-kanaler på Chromecast (uten antenne) eller bruke en TV-kort for å se digitalt bakkenett på datamaskinen.

Hvis vi ikke vet hvordan vi skal velge den nye TV-en, inviterer vi deg til å lese våre guider på hvordan velge og kjøpe den beste TVen og hvordan kjøpe ny Smart TV

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up