OCR-programmer for å konvertere bilder og PDF-er til redigerbar tekst

Gratis nettsteder og programmer for å trekke ut tekst fra et skannet dokument og konvertere bilder, fakser og fotokopier til redigerbare Word-filer

OCR er akronymet som står for Optical Character Recognition og er en teknologi som lar deg forvandle et papirdokument til PDF og i andre formater redigere dem med vanlige tekstprogrammer (som Microsoft Word). Uten å gå i tekniske detaljer, lar OCR-programvare deg derfor ta et bilde av et skriftlig papir og konverter det til et digitalt dokumentklar for redigering eller rask deling via e-post.

Denne typen programvare er en trofast følgesvenn av skannerser så ofte bilder vil bli generert i stedet for et klart-til-bruk dokument; takket være OCR kan vi gjenkjenne tekster skrevet på et JPEG-bilde eller i andre grafiske formater og dermed få lesbar tekst, som deretter kan lagres i digitalt dokumentformat (PDF eller Word).

I denne artikkelen vil vi se hva beste gratis programmer og nettsteder for å konvertere et papirdokument (skriv ut, faks, fil osv.) i et digitalt PDF-dokument eller en redigerbar fil (med Microsoft Word eller lignende programmer).

LES OGSÅ: Gjenkjenne og trekke ut tekst fra bilde på Android med OCR-apper

Programmer for OCR-konvertering

PDF24-skaper

Det første programmet vi anbefaler at du prøver å konvertere bilder eller bilder til papirark og PDF-er til redigerbare tekster er PDF24-skaperkan lastes ned fra den offisielle nettsiden.

Med denne gyldige PDF-pakken kan vi konvertere papirtekstdokumenter til redigerbare PDF-er i noen få enkle trinn. For å bruke dette programmet åpner vi PDF24-appen, trykk på menyen Gjenkjenne teksttrykk på toppen Legg til filer og til slutt trykker vi på toppen på Start for å begynne å gjenkjenne skannede tegn. Når konverteringen er fullført, trykker du på Lagre fil øverst for å lagre de nye PDF-filene med den skannede teksten.

Microsoft OneNote

Et annet gyldig program som vi kan bruke på PC-en vår for å konvertere bilder til dokumenter via OCR, er program Microsoft OneNotetilgjengelig for gratis nedlasting fra Microsoft Store.

For å trekke ut tekst fra bilder, legg først bildet til et av programnotatene ved å trykke på øverst sett inn og trykk på menyen Bilder.
Etter å ha lagt til bildet på notatsiden, høyreklikker vi på det og bruker stemmen Kopier tekst fra bildet for å starte OCR inkludert i programmet; hvis bildet inneholder flere sider å importere kan vi også bruke stemmen Kopier tekst fra alle sidene i utskriftenfor å få all teksten i OCR.

Kognitiv OpenOCR

Hvis vi ser etter et gratis og åpen kildekode-program for å bruke OCR, anbefaler vi at du prøver det Kognitiv OpenOCR (kileskrift).

Kognitiv OpenOCR (Cuneiform) er et åpen kildekodeprogram som lar deg gjøre optisk tegngjenkjenning (OCR) og derfor gjør bilder til redigerbare tekstdokumenter med Word eller andre programmer.
Cuneiform støtter 23 språk inkludert den italienske og har spesielle algoritmer for å gjenkjenne tekst fra skrivere, fakser og fotokopier. Den gjenkjenner automatisk blokker med tekst, tabeller og bilder uten problemer i bruk og bevarer sideoppsettet perfekt.
For å bruke den, trykk ganske enkelt på gjenkjenningsveiviseren øverst og følg de veiledede trinnene for å importere et bilde og raskt konvertere det til en digital tekstfil.

Nettsteder for OCR-konvertering

google Dokumenter

Hvis vi vil bruke et nettsted til å konvertere papirark og PDF-er til redigerbare tekster, kan vi stole på google Dokumenterden gratis kontorpakken som tilbys av Google og tilgjengelig på den offisielle nettsiden.

For å dra nytte av denne muligheten, la oss først og fremst gå opp Google Disktrykk på tannhjulikonet øverst til høyre for å åpne menyen Innstillinger og i vinduet som vises, aktiverer vi elementet Konverter opplastede filer til Google Docs-redigeringsformat.
Nå er det bare å laste opp et hvilket som helst PDF-dokument eller bilde til Google Dokumenter for å kunne endre det med verktøyene som tilbys av nettstedet, med OCR-konverteringen som skjer automatisk, som også vist i veiledningen Trekk ut tekst fra en PDF eller et bilde med Google Dokumenter.

onlineocr.net

En annen gyldig nettjeneste for konvertering av ark med OCR er onlineocr.net.

For å bruke denne tjenesten laster vi inn bildefilene ved å trykke på Velg Filvelg språket for teksten, velg formatet på den endelige bildefilen (Word eller Excel) og trykk til slutt på knappen Konvertereslik at du kan laste ned redigerbare tekstdokumenter opprettet fra OCR-en til de opplastede bildene.

jeg konverterer

En annen webtjeneste som vi anbefaler å bruke for å konvertere papirark og PDF-er til redigerbare tekster er jeg konverterer.

Ved å bruke denne tjenesten vil vi ha 10 sider tilgjengelig som vi kan konvertere gratis, alt vi trenger å gjøre er å trykke på knappen Velg Fil (men vi kan også få tilgang til bildefiler som kommer fra skyen), vent til teksten blir gjenkjent og begynn endelig å laste ned dokumentet, som kan lagres i Word, PDF eller andre kjente tekstformater.

Andre nettsteder og programmer for OCR

Selv om sidene og programmene sett ovenfor er i stand til å tilfredsstille alle typer forpliktelser der det er nødvendig å bruke en OCR, kan vi alltid finne nye verktøy, verktøy og sider for OCR på Internett. Hvis vi ser etter gyldige alternativer, la oss ta en titt på informasjonen nedenfor:

 • Transkriber tekst i bilder med Google Keep det er den enkleste måten selv om det ikke fungerer med PDF-filer.
 • Enkel OCR er et enkelt og grunnleggende program som er i stand til å gjøre tekster skrevet på papir og skannet inn i datamaskinen redigerbare, med optisk tegngjenkjenning. Med SimpleOCR er det mulig å konvertere et hvilket som helst papirdokument til redigerbar elektronisk tekst som også kan brukes med Word.
 • Enkel skjerm OCR er et gratis program for Windows 10 og Windows 7 som lar deg trekke ut og fange tekst fra et hvilket som helst bilde eller skjermbilde. Easy Screen OCR (Optical Character Recognition)-verktøyet kan fange og konvertere skjermbilder til tekst. Den kan trekke ut tekst fra et bilde, video, nettside, dokumenter. Drevet av Google OCR, som sikrer høy gjenkjenningsnøyaktighet, støtter dette gratisprogrammet over 100 språk.
 • Boxoft Free OCR Converter er et annet flott gratis program som lar deg trekke ut tekst fra alle typer bilder (inkludert de fra skannede ark), på flere språk, inkludert engelsk, fransk, tysk, italiensk, nederlandsk, spansk, portugisisk og mer. I tillegg til bilder kan den også skanne papirkopier av dokumenter og konvertere dem til redigerbar tekst.
 • Ny OCR for øyeblikket tilbyr den bare uttrekking av tekst fra filer fra bilder og bilder, men den støtter noen andre funksjoner som mange online OCR-sider ikke tilbyr, for eksempel å angi flere gjenkjenningsspråk, som også er nyttig for å få en korrekt oversettelse fra tekst. Hvis bildet vippes, kan du også rotere det dynamisk.
 • OCR.space Det er definitivt et av de mest robuste alternativene vi har funnet, et av de beste OCR-verktøyene som også støtter WEBP-filformatet i tillegg til PNG, JPG og PDF. Du trenger heller ikke laste opp en fil, du kan bruke nettadressen til et bilde på nettet. Andre funksjoner inkluderer automatisk rotasjon, kvitteringsskanning, tabellgjenkjenning og automatisk skalering. Den utpakkede teksten kan også lagres i en PDF eller som en JSON-fil.
 • Sluttleser på nett er et nettsted for å konvertere et bilde til en tekstfil eller en PDF-fil til en Word-fil, alltid redigerbar. Denne siste funksjonen, konvertering av filer fra .pdf til .doc, kan også gjøres med annen spesifikk programvare for å redigere pdf-filer. Når vi snakker om et bilde konvertert til en tekstfil, mener vi i dette tilfellet en side skannet og lagret ved hjelp av administrasjonsprogrammet til en vanlig skanner, i en jpeg-, gif-, bmp- eller tiff-fil. For å bruke nettstedet må du registrere deg og konverteringen av filer skrevet på et hvilket som helst språk gjenkjennes, inkludert det italienske språket.
 • OCR TIL Word er et enkelt og kraftig program som kan trekke ut tekst fra en PDF eller et skannet dokument. Den utpakkede teksten kan deretter redigeres i Word.
 • Capture2Text er et program som er i stand til å kopiere tekst fra bilder enkelt og med et veldig enkelt grensesnitt å bruke

Før du velger, la oss prøve dem alle, så det blir lettere å konvertere bildene i vår besittelse til perfekte digitale dokumenter.

Konklusjoner

Ytelsen til disse programmene avhenger i stor grad av kvaliteten på bildet du vil gjenkjenne og følsomheten til skanneren som brukes: du går fra tekster som er gjengitt identisk til tilfeller der ikke en gang et ord gjenkjennes.
Alle programmer og nettsteder fungerer veldig bra, men kraften til OCR avhenger mye av kvaliteten på bildet du mater disse avanserte verktøyene.

I en annen guide så vi hvordan du gjør det Kopier og lim inn tekst i bilder, bilder og videoer på internett med Chrome.
Hvis vi i stedet ser etter et gyldig program for skanning på PC, kan vi lese vår guide Beste programmer for å bruke skanneren med Windows PC.

Index
 1. Programmer for OCR-konvertering
  1. PDF24-skaper
  2. Microsoft OneNote
  3. Kognitiv OpenOCR
 2. Nettsteder for OCR-konvertering
  1. google Dokumenter
  2. onlineocr.net
  3. jeg konverterer
 3. Andre nettsteder og programmer for OCR
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up