Du kan opprette et fellesskap på WhatsApp for å forene grupper med felles interesser

Index
  1. 1) Hva er et WhatsApp-fellesskap
  2. 2) Hvordan opprette et fellesskap på WhatsApp
  3. 3) Administrasjon av et fellesskap på WhatsApp
  4. 4) Hvordan låse opp fellesskapsfunksjonen på WhatsApp
    1. Konklusjoner

Du kan nå opprette et fellesskap på WhatsApp, en ny gruppeadministrasjonsfunksjon, for å chatte med folk som har felles interesser

På WhatsApp kan vi lage grupper for venner og kanaler for de som ønsker å følge oss hele tiden, men hva om vi ønsket å skape et nytt fellesskap basert på en felles hobby, interesse eller tidsfordriv? Til nå kunne vi bare opprette grupper, men Hva skjer har utvidet sine sosialiseringsmuligheter ved også å tilby Fellesskapsfunksjonmer designet for de som ønsker å dele ideer til felles og bare snakke om det vi liker, selv med fremmede.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan opprette og administrere fellesskap på WhatsApp og hva vi kan gjøre hvis funksjonen ikke er tilgjengelig ennå på telefonen vår (siden funksjonen ikke er låst opp for alle ved lansering).

1) Hva er et WhatsApp-fellesskap

WhatsApp-samfunn lar brukere organisere og samle grupper med felles interessersom fotball, IT, matlaging, videospill, teknologi generelt, studieveier og mye mer.

Fellesskapsadministratorer kan sende deltakere oppdateringer via oppslagstavler og fellesskapsdeltakere kan holde kontakten ved å nå ut i fellesskapet eller snakke privat med et av fellesskapets medlemmer.

Vi snakker faktisk om en forbedret versjon av gruppene som allerede er til stede på WhatsApp, designet for å øke sosialiteten mellom grupper av mennesker (faktisk kan vi legge til gruppene som allerede er til stede på profilen vår). Funksjonen er ikke til stede på alle enheter og i alle deler av verden foreløpig, men i løpet av kort tid det vil være tilgjengelig for alle.

2) Hvordan opprette et fellesskap på WhatsApp

Til opprette et WhatsApp-fellesskap fra en Android-telefon vi åpner meldingsappen, trykker på knappen øverst til venstre Samfunnettrykker vi på Opprett et fellesskap og skriv inn navnet, beskrivelsen og profilbildet til fellesskapet.

Fellesskapet må være knyttet til en gruppe, enten allerede eksisterende eller opprettet ny.

Hvis vi ville i stedet opprette et WhatsApp-fellesskap fra iPhone alt vi trenger å gjøre er å åpne WhatsApp-appen, trykk på knappen Samfunnet nederst, trykk opp Opprett et fellesskap og også i dette tilfellet skriv inn navnet, beskrivelsen og profilbildet til fellesskapet.

Også WhatsApp Web el'WhatsApp-app for PC og Mac de lar deg opprette et nytt fellesskap, uten å gå gjennom telefonappen. I dette tilfellet kan vi åpne vårt nye fellesskap ved å åpne appen eller nettstedet, logge på ved å skanne QR-koden, klikke på knappen Fellesskap-fanen og følger de samme trinnene sett fra mobile enheter.

3) Administrasjon av et fellesskap på WhatsApp

Det første du må vite når du oppretter et fellesskap er grensene som pålegges av WhatsApp selvsom vi finner nedenfor:

  • vi kan opprette et WhatsApp-fellesskap med maksimalt 50 grupper i tillegg til oppslagstavlen;
  • vi kan legge til opptil 5000 deltakere til et fellesskapsstyre.

Ved å trykke på Fellesskapet i Whatsapp kan du endre informasjonen og administrere deltakerne. Du kan også trykke på knappen Inviter deltakere å kunne ikke bare invitere venner, men også til lag en lenke eller en QR-kode for å spre slik at alle som vil melde seg på.

Hvis vi er administratorer av fellesskapet vårt, kan vi derfor "slå sammen" opptil 50 grupper inn i det og legge til opptil 5000 personer for tilgang til den offentlige oppslagstavlen (en slags utstillingsvindu for ideene og innholdet som finnes i fellesskapet).

Fellesskapets oppslagstavle lar administratorer legge ut kunngjøringer og meldinger relevant for alle som deltar i fellesskapet: faktisk bare administratorer kan legge igjen meldinger på oppslagstavlen, for å unngå for mye uorden.

Deltakere med tillatende personvern (mulighet for å bli lagt til i hvilken som helst gruppe) legges automatisk til tavlen når de blir med i et fellesskap. Hver fellesskapsdeltaker kan se hvor mange deltakere som er en del av det, men også deaktivere oppslagstavlevarsler.

Hvis vi har blitt invitert til et fellesskap, men mottar for mange varsler fra dashbordet vi kan forlate styret mens vi fortsetter å være en del av fellesskapetfor å unngå å forlate turen vi har valgt å delta på.

Administratorer er de eneste som kan se alle fellesskapsdeltakerevelg nye administratorer (men skaperen vil alltid kunne gripe inn for å løse vanskelige problemer og fjerne andre administratorer).

Fellesskapsadministrasjonsmenyen er tilstede i menyen øverst til høyre (på Android) etter å ha åpnet et fellesskap; hvis vi i stedet ønsket å administrere fellesskapet fra iPhone, åpner du bare Fellesskapsmeny og trykk på Administrer grupper.

4) Hvordan låse opp fellesskapsfunksjonen på WhatsApp

Mange brukere har fortsatt ikke fellesskapsfunksjonen låst opp på telefonen. Siden funksjonen ennå ikke er tilgjengelig i alle land og på alle enheter, er rådet vi kan gi deg å vente og hele tiden oppdatere WhatsApp-appen, slik at du kan motta denne nye funksjonen før eller siden.

Hvis vi tror at appen ikke er oppdatert, kan vi oppdatere den manuelt ved å åpne Google Play Store (på Android), trykke på profilikonet øverst til høyre, trykke på Administrer apper og enheterOppdateringer tilgjengelig og trykker på Se etter oppdateringer.

På iPhone kan vi tvinge WhatsApp-oppdateringen ved å åpne App Store, trykke på profilbildet og trykke videre Oppdater alt under seksjonen Oppdateringer venter.

Også på Android-enheter kan vi laste nedWhatsApp Beta APK, og tvinger dermed utseendet til den nye funksjonen. For å installere APK-ene kan vi lese guiden vår om hvordan installere Android-apper fra APK-filer.

Konklusjoner

WhatsApp-fellesskap er et svar på supergruppene sett på Telegram, men på en mye mer sosial måte. Faktisk kan vi forene flere eksisterende grupper for å skape et stort fellesskap av venner eller mennesker med samme interesser, administrere oppslagstavlen til dette fellesskapet og koble sammen mennesker som ikke har møtt før nå.

Vi har allerede opprettet en Navigaweb.net fellesskap (selv om det er tomt for øyeblikket, og vi vil se om og hvordan du bruker det) som du fortsatt kan registrere deg til fra denne adressen https://chat.whatsapp.com/BlI90qFAhAx4qGpo4iF9uP eller via denne QR-koden.

For å lære mer kan vi lese vår sammenligningsguide mellom Telegram vs WhatsApp kom igjen hvordan skjule WhatsApp-meldinger, chatter og kontakter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up