Hvis webkameraet ikke fungerer på nettsteder, hvordan fikser du det

Hva du skal gjøre hvis webkameraet ikke oppdages eller ikke viser noe når det brukes på nettsteder eller nettapplikasjoner

Webkameraet er et uunnværlig verktøy for bruk av Zoom, Skype og andre videosamtaletjenester: frustrasjon når derfor svært høye nivåer når den slutter å fungere på nettsteder, uten noen åpenbar grunn.

Siden alle moderne nettlesere har full tilgang til webkameraer, kan årsaken til problemene finnes i en dårlig konfigurasjon av enheten på Windows, i et program som har blokkert dens eksklusive bruk, i en feil konfigurasjon i nettleseren eller på grunn av et webkamera driver problem.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan fikse et webkamera som ikke fungerer på nettsiderog viser deg alle tipsene for å komme i gang igjen og være produktiv umiddelbart, uten å måtte bytte ut webkameraet med makt.

Bruk Windows feilsøking

På Windows 11 og Windows 10 kan vi raskt løse alle problemer knyttet til webkameraet ved å bruke feilsøkingsverktøyet, integrert i operativsystemet og tilgjengelig når som helst.

For å prøve denne løsningen umiddelbart, trykk WIN+I på tastaturet, klikk på menyen Systemvelger vi menyen Feilsøkingtrykker vi på Andre feilsøkere og til slutt trykker du på knappen Løpe ved siden av oppføringen Videokamera.

Ved å følge instruksjonene som vises på skjermen vil vi kunne gjenopprette webkameradriveren, lukke alle programmer eller apper som blokkerer webkameraet og gjenopprette tilgangen til enheten.

Sjekk tillatelser fra Windows-innstillinger

Hvis verktøyet innebygd i Windows ikke løste problemet, kan vi fikse at webkameraet ikke fungerer på nettsteder sjekke sikkerhetstillatelserog dermed verifisere at alle nettleserne vi bruker på PC-en kan få tilgang til webkameraet og at det er tilgjengelig for bruk av appene som ber om det.

For å fortsette, la oss ta veien Innstillinger -> Personvern og sikkerhettrykker vi på elementet Videokameraaktiverer vi knappen ved siden av elementet Tilgang til kameraetsjekker vi at stemmen er aktiv Gi apper tilgang til kameraet og vi kontrollerer tilgangstillatelsene for nettleserne vi bruker for videosamtaler (Chrome, Edge eller en annen installert nettleser).

Sjekk tillatelser fra nettleserinnstillingene

I tillegg til systemtillatelsene må vi sjekke om vi ved en feil har fjernet tilgangstillatelsene til webkameraet i selve nettleseren.

For å utføre denne typen kontroll på nettleseren i farten Google Chrome vi trykker på de tre prikkene øverst til høyre for å åpne menyen Innstillingerla oss komme inn i menyen Personvern og sikkerhetklikker vi på Nettstedinnstillingerblar vi til vi finner oppføringen Kamera så sjekker vi at stemmen er aktiv Nettsteder kan be om tillatelse til å bruke kameraet og når vi blar gjennom siden, sjekker vi om et nettsted vi ofte bruker er til stede i seksjonen De kan ikke bruke videokameraet; i dette tilfellet trykker du ganske enkelt på søppelbøtteikonet ved siden av nettstedets navn for å fjerne blokkeringen på kameraet.

Hvis vi heller foretrekker det bruk Microsoft Edge som standard nettleser på Windows bare åpne nettleseren, trykk på de tre prikkene øverst til høyre, åpne menyen Innstillingerta oss til menyen Informasjonskapsler og nettstedstillatelseråpne menyen Kamera og kontroller at bryteren ved siden av elementet er aktiv Be om før tilgang (anbefalt) og at det ikke er noen side i seksjonen Blokkere.

Også i dette tilfellet trykker du bare på søppelbøtteikonet for å slette eventuelle nettsteder som har havnet på Edge-svartelisten.

Reparer Kamera-appen

Hvis tipsene ovenfor ikke løste problemet med webkameraet vi kan fortsette med reparasjonen av Kamera-appen: Denne appen er veldig nyttig for selfies og for å teste webkameraet, men i tilfelle problemer blokkerer den bruken av webkameraet for andre apper.

For raskt å løse ethvert problem med denne appen, trykk WIN+I på tastaturet, ta oss langs stien Apper -> Apper og funksjoneridentifiserer vi appen Kameratrykk på de tre prikkene ved siden av navnet på appen for å åpne menyen Avanserte alternativer og trykk på knappen Restaurere.

Hvis gjenopprettingsalternativet ikke er tilstrekkelig, bruk knappen Nullstille presenteres umiddelbart under, for å slette alle data og eventuelle problematiske innstillinger relatert til appen.

Oppdater webkameradriverne

Som en siste utvei kan vi prøve å Gjenopprett et webkamera som ikke fungerer på nettsteder ved å oppdatere driverenog forlater Windows Update for å hente den oppdaterte driveren fra Microsoft-servere.

For å fortsette, høyreklikker vi på Start-menyen og åpner menyen Enhetsadministrasjonla oss utvide menyen Kameraerhøyreklikker vi på det problematiske webkameraet, klikker på Avinstaller enhetensjekk elementet i vinduet og trykk OK for å fortsette.

Etter å ha avinstallert driverne starter vi PC-en på nytt, åpner Start-menyen, søk Windows-oppdatering og åpne elementet som er knyttet til det: på skjermen som åpnes, trykk Sjekk tilgjengelighet for oppdateringer for å se om en oppdatert driver for webkameraet er tilgjengelig.

Alternativt kan vi alltid søke etter webkameradriveren på Internett eller bruke et automatisk program som f.eks Driverforsterkere å umiddelbart laste ned den manglende driveren, som også vist i vår guide om hvordan oppdater driverne til en Windows-PC automatisk.

Konklusjoner

Et webkamera som ikke fungerer på nettsteder kan kompromittere avtalen på Zoom eller Google Meetnettsteder der du kan få tilgang til møter og videosamtaler direkte fra nettleseren din uten å installere noe på datamaskinen.

Før du går i total panikk, anbefaler vi deg å følge instruksjonene i veiledningen ovenfor til punkt og prikke, slik at du kan gjenopprette riktig funksjon av webkameraet på alle nettsteder. Hvis problemet vedvarer, anbefaler vi at du alltid har en for hånden Ekstra USB-webkameraspesielt hvis vi ofte jobber med videosamtaler.

For å lære mer kan vi også lese guidene våre om hvordan forstå om kameraet eller webkameraet er i bruk eller hacket og spionert på kom igjen hvordan du aktiverer webkameraet automatisk når PC-en slås på.

Index
  1. Bruk Windows feilsøking
  2. Sjekk tillatelser fra Windows-innstillinger
  3. Sjekk tillatelser fra nettleserinnstillingene
  4. Reparer Kamera-appen
  5. Oppdater webkameradriverne
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up