Hvordan bruke en nettverkssvitsj og koble den til

Vi vet ikke hva en nettverkssvitsj er og hvordan vi bruker den? La oss sammen se hvordan vi integrerer det i hjemmenettverket vårt

Når vi snakker om store lokale nettverk er det ikke mulig å stole på et enkelt modem eller ruter for å koble til alle enhetene, gitt at LAN-portene er begrenset. For å utvide antallet porter (og følgelig enheter) som vi kan koble til et enkelt modem, må vi bruke svitsjer, enheter designet spesielt for å multiplisere de tilkoblede enhetene på en enkel og rask måte.

I den følgende guiden vil vi vise deg hva er en nettverkssvitsj og hvordan koble den til nettverket vårt hjem eller bedrift, for å kunne tilby tilkoblingsporter for alle enhetene i rommet eller kontoret.

På slutten av guiden vil vi også vise deg beste bryterne vi kan kjøpe for ethvert behov, velge små og økonomiske for hjemmebruk eller små kontorer eller umiddelbart velge enorme brytere for forretningsbruk.

Hva er en nettverkssvitsj

Nettverkssvitsjen er designet for å administrere datatrafikk når det er flere enheter koblet til samme nettverksport (eller som refererer til en enkelt nettverksport på modemet, ruteren eller gatewayen generelt).

Dette er essensielt for å kunne rute nettverkspakker riktig: hvis mange forskjellige enheter opererer på samme port, kan det være umulig å motta de riktige pakkene tilordnet kun til en bestemt enhet.

Vi kan derfor tenke oss bryteren som en postmann: den tar pakkene fra "postsenteret" (ruteren eller modemet) og sender dem til riktig enhet, selv om de alle er tilstede på samme "sti" (i dette tilfellet nettverkskabelen som kobler bryteren til modemet). Det motsatte gjelder selvsagt også, der pakkene alltid havner fra enheten til postsenteret og ikke til en annen enhet (med mindre utveksling av pakker skjer frivillig mellom to enheter som er tilstede på samme nettverk).

Hvordan koble til en nettverkssvitsj

Nettverkssvitsjer er svært enkle enheter å sette opp, selv om vi ikke er dataeksperter og ikke studerte nettverk på universitetet. Først må vi koble bryteren til modemet, ruteren eller gatewayen som gir tilgang til Internett: vi bruker en enkel Ethernet-kabel for å koble en hvilken som helst LAN-port til en av LAN-portene på modemet. Det er ikke viktig hvilken port vi bruker: så lenge det ikke er WAN-porten (ofte dedikert til nettverkstilkoblinger via ruter).

Etter å ha opprettet den primære tilkoblingen vi kobler enhetene som krever tilkobling til nettverket til switchen, ved hjelp av andre Ethernet-kabler (som skal settes inn i de gjenværende LAN-portene på svitsjen). Vi kan også koble til flere brytere sammen i kaskade: hver svitsj kan multiplisere portene til den forrigeslik at du kan koble mange enheter til én enkelt LAN-port på modemet.

Faktisk har vi fullført konfigurasjonen: nå er det bare å koble til strømuttaket på bryteren og vente på at modemet (eller annen enhet med ruter- og gatewayfunksjon) oppdager enhetene som er koblet til via bryteren.

Svitsjer har sjelden konfigurasjonspaneler, gitt at administrasjon av IP-adresser (og tilhørende funksjoner som DHCP, NAT og brannmur) er modemets/ruterens ansvar; bare avanserte modeller kan tilby konfigurasjonspaneler for administrasjon av avanserte funksjoner (Power Over Ethernet, tilkoblingsprotokoll og lignende).

For å lære mer kan vi lese vår guide til forskjeller mellom modemer og rutere og ulike typer.

Beste nettverkssvitsjer for hjemme eller små kontorer

Etter å ha sett hva en switch er og hvordan den kobles til, la oss se hvilke modeller vi skal velge for hjemmebruk eller utvide tilkoblingsportene i små kontorer (maksimalt 20-30 enheter). Den første bryteren vi anbefaler at du ser på er TP-Link TL-SG105E.

Denne svitsjen gir 5 Gigabit LAN-porter (10/100/1000 Mbps), nettverksstatusovervåkingssystem, trafikkprioritetssystem, VLAN-modus, stålhus og flere kaskadekompatibilitet med samme enhet.

De beste alternativene til denne bryteren er TP-Link TL-SG108E 8-portssvitsj, Tenda Switch 8 Gigabit-porter SG108 og NETGEAR 5-ports Ethernet Plus-svitsj GS305E.

Beste nettverkssvitsjer for bedrifter eller store nettverk

For store bedriftsnettverk (mer enn 30 enheter) må vi umiddelbart fokusere på profesjonelle brytere, stor nok til å måtte settes inn i et stativ dedikert til tilkoblinger. Den beste bryteren for store nettverk er TP-Link TL-SG1016.

Med denne bryteren vil vi få 16 10/100/1000 Mbps Gigabit-porter, rackmonteringssystem, Plug & Play-teknologi, 802.1p/DSCP QoS-protokollstøtte, slitesterkt metallhus og Green Ethernet-teknologi.

De beste alternativene er D-Link GO-SW-16G Gigabit Easy Ethernet GigabitThe D-Link DGS-1210-26 26-Port Layer2 Smart Managed Gigabit Switch og det dyre Cisco SX550X-24 med 24 10 Gigabit Ethernet (GbE)-porter.

Konklusjoner

Bruk av nettverkssvitsjer vil tillate deg å ikke forbli bundet til antall LAN-porter på modemet eller ruteren, og dermed være i stand til opprette et stort LAN ved å bruke bare 4 eller 5 modemportersom vi vil koble så mange brytere til (også til stede i andre rom enn rommet hvor modemet er til stede).

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan Opprett et datamaskin-LAN hjemme eller på kontoret og hvordan løse tilkoblingsproblemer mellom PC og fildeling på LAN.

Index
  1. Hva er en nettverkssvitsj
  2. Hvordan koble til en nettverkssvitsj
  3. Beste nettverkssvitsjer for hjemme eller små kontorer
  4. Beste nettverkssvitsjer for bedrifter eller store nettverk
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up