Unike spesialfunksjoner på iPhone å bruke

Vet vi alt om iPhone og iPad? I denne veiledningen, la oss oppdage noen triks, funksjoner og alternativer for å endre i innstillingene

Hver gang Apple slipper ut, er de nye oppdateringer for iOS, vil vi få nye funksjoner som vil gjøre vår iPhone alltid i takt med tiden og med behovene til brukere lojale mot merkevaren. Mens mange oppdateringer har åpenbare funksjoner, legger mange andre til lite kjente funksjoner som risikerer å gå ubemerket hen.

I denne artikkelen vi vil sammen se de mest spesielle funksjonene som finnes på iPhone. Noen av disse tipsene fungerer bare på den nyeste iPhone-modellen (

LES OGSÅ: Slik gjenoppretter du standardinnstillinger (og data) på iPhone og iPad

1) Administrer skjermen alltid på

På iPhone 14 Pro og 14 Pro Max kan vi dra nytte av skjermen alltid på, slik at du umiddelbart kan se mottatte varsler og varsler uten å måtte låse opp telefonen. Funksjonen bruker lite batteri sammenlignet med å slå på selve skjermen.

For å administrere denne funksjonaliteten åpner vi appen Innstillingerla oss komme inn i menyen Skjerm og lysstyrke og slå bryteren ved siden av elementet på eller av Alltid aktivslik at du selv kan bestemme om du vil bruke denne innovative funksjonen.

2) Håndter vibrasjon når du berører tastaturet

Den siste iOS-oppdateringen brakte noe veldig velkommen til Apple-brukere: haptisk tilbakemeldingsom tilfører en behagelig vibrasjon når du trykker på tastene på telefonens integrerte tastatur, slik at du tydelig kan oppfatte tastene som trykkes.

For å aktivere eller deaktivere denne funksjonen åpner vi appen Innstillingerla oss komme inn i menyen Lyder og haptiske tilbakemeldingerla oss trykke på menyen Tastaturtilbakemelding og vi betjener bryteren ved siden av varen Haptisk tilbakemeldingbestemmer seg for å opprettholde denne behagelige vibrasjonen eller ikke.

3) Beskytt private notater

Vi har laget et notat på iPhone, men vi vil forhindre at noen leser det ved en feiltakelse? Heldigvis kan vi det beskytte våre private notater med Face IDslik at det kun med ansiktet vårt vil være mulig å få tilgang til innholdet i notatet.

For å fortsette åpner vi appen Innstillingerla oss komme inn i menyen Merkvelger vi alternativet Passord og i neste skjermbilde velger vi alternativet Bruk enhetens passord og stemmen Bruk Face ID eller Bruk Touch ID (avhengig av hvilken type iPhone du bruker).

4) Endre eller avbryt sending av iMessages

Hvis vi ofte sender meldinger med iMessage vil du like det, håper at nå er det mulig redigere eller oppheve sending av meldinger innen sekunder etter at du har sendt dem.

For å redigere eller avbryte meldinger, åpne Meldinger-appen, skriv inn meldingen du vil sende i chatten til en venn eller bekjent, og i tilfelle feil trykker du lenge på meldingen slik at du kan bruke alternativene. Redigere Og Avbryt sending.

Hvis personen vi sender meldingen til ikke har iOS 16, vil de fortsatt se den feil meldingen, selv om de etter en kort stund vil se endringene tatt i bruk (ligner på det som vises på WhatsApp og Telegram).

5) Slett dupliserte bilder

Apple Photos-appen er referansepunktet for de som tar mange bilder, siden vi umiddelbart kan se alle bildene vi har tatt med iPhone. Hvis telefonen vår fylles opp med dupliserte bilder det er ikke nødvendig å bruke tredjepartsapper for å slette dem, siden appen nå integrerer en funksjon for å umiddelbart slette dupliserte bilder.

For å slette dupliserte bilder på iPhone åpner vi appen Fotoberører vi menyen Albumvi blar til albumsiden, velg menyen Duplikater og velg manuelt hvilket bilde du vil slette eller om du vil slette alle dupliserte bilder (bare velg dem og bruk søppelbøtteikonet nederst).

6) Fjern motiver fra bildebakgrunner

Blant de mest populære funksjonene til de nye iPhone-ene finner vi den som lar deg fjerne motiver fra bildebakgrunnerslik at vi kan fjerne uønskede gjenstander og personer fra bildene våre eller kutte ut en person (eller en gjenstand) og sette dem i et annet bilde.

Å bruke funksjonen er veldig enkelt: vi åpner bildet der vi ønsker å fjerne et objektvi trykker og holder på objektet vi vil fjerne eller flytte, og så snart det er omgitt av de nye kantene, kan vi bruke sletteknappen for å fjerne det eller, hvis vi vil flytte det, bare åpne et nytt bilde og lim den inn i den.

Bildet som er beskåret med fingeren kan også lagres som et nytt bilde ved å åpne Notes-appen eller åpne en hvilken som helst bilderedigeringsapp (som f.eks. PhotoshopExpress).

7) Aktiver tilpasset romlig lyd

Hvis vi eier Apples AirPods 3 og AirPods Pro vi kan utnytte romlig lyd for å få enda mer engasjerende lyd, også basert på avstanden og posisjonen til de to øretelefonene (faktisk vil frontkameraet være nødvendig for justeringer).

For å dra nytte av denne funksjonen åpner vi AirPods-dekselet, kontrollerer at de er koblet til vår iPhone og åpner deretter appen Innstillingertrykker vi på menyen AirPodstrykker vi på Tilpasset romlig lyd og følg instruksjonene på skjermen for å aktivere funksjonen riktig.

8) Se passordet for Wi-Fi-nettverket

En av begrensningene til moderne telefoner er mangelen på en rask metode for vse passordene til Wi-Fi-nettverkene vi har koblet til; denne grensen kan overvinnes med den nye versjonen av iOS 16, som viser Wi-Fi-passord i klartekst hvis brukeren ber om det.

For å se passordet til nettverket vi er koblet til i det øyeblikket, er alt vi trenger å gjøre å åpne appen Innstillingertrykk på menyen Wifitrykk på "i"-ikonet ved siden av nettverket vi er koblet til og trykk til slutt på Passord for å låse opp Wi-Fi-passordvisningen.

9) Enhåndsmodus

På moderne iPhones kan du også bruke en praktisk enhåndsmodusveldig nyttig hvis vi har en iPhone med en veldig stor skjerm (som i tilfellet med iPhone 14 Pro Max).

For å aktivere denne modusen har vi to metoder: vi kan ganske enkelt dra den nedre delen av skjermen nedover til størrelsen på selve skjermen er redusert; på iPhones med Touch ID, dobbelttrykker du (uten å trykke) på knappen Hjem for å bringe toppen av skjermen nærmere.

Hvis de angitte snarveiene ikke fungerer, må vi først aktivere funksjonen og ta oss til banen Innstillinger > Tilgjengelighet > Berøring og aktivere stemmen din Tilrettelagt tilgang.

10) Siri stemmekommandoer

På iPhone kan vi bruke Siri-talekommandoer for å starte applikasjoner med stemmen vår.
For å aktivere talekommandoer må du holde inne sentralknappen i noen sekunder eller hodetelefonknappen for å se Siri-skjermen vises, klar til å lytte til oss.

Alternativt kan vi ta oss selv langs stien Innstillinger -> Siri og søk og aktiver elementene øverst, dvs Aktiver "Hei Siri", Trykk på Hjem-knappen for Siri Og Bruk Siri når den er låst.

Blant de mest nyttige kommandoene vi kan bruke finner vi:

 • Ring
 • Hva er klokka?
 • Spill album_navn eller sangnavn
 • neste eller forrige for å hoppe til neste sang
 • Avbryt eller avbryt å gå ut
 • Du åpner app_name
 • Send melding til kontakt navn
 • Skriv på WhatsApp til kontakt navn

For å lære mer kan vi lese vår guide til Flere nyttige ting å si til Siri (talekommandoer for iPhone og iPad).

Konklusjoner

Med forslagene ovenfor kan vi utnytte potensialet til den nye iPhoneog dermed unngå å alltid åpne Google og søke etter en app for å få en funksjon som mest sannsynlig allerede er integrert i enheten (spesielt hvis vi har en nyeste generasjon iPhone).

Hvis vi ønsker å kjøpe en ny iPhone etter mange år med Android-smarttelefoner, anbefaler vi deg å lese våre guider om hvordan overføre kontakter hvis du bytter telefon eller SIM (med Android og iPhone) kom igjen hvilken iPhone er best å kjøpe i dag.

Index
 1. 1) Administrer skjermen alltid på
 2. 2) Håndter vibrasjon når du berører tastaturet
 3. 3) Beskytt private notater
 4. 4) Endre eller avbryt sending av iMessages
 5. 5) Slett dupliserte bilder
 6. 6) Fjern motiver fra bildebakgrunner
 7. 7) Aktiver tilpasset romlig lyd
 8. 8) Se passordet for Wi-Fi-nettverket
 9. 9) Enhåndsmodus
 10. 10) Siri stemmekommandoer
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up