Hvordan installere og konfigurere Cairo Dock på Ubuntu Intrepid

er et Mac OSX-lignende program som du kan installere på din Linux-maskin. En av fordelene den har i forhold til andre dokker er at den ikke krever noen komposittvindusbehandler for å fungere. Selv på en lavend PC vil det fortsatt fungere fint. Dette er ikke mulig for fjærer som Advance Window Navigator som avhenger av at komposisjonslederen (som Compiz) fungerer.

Hvis du bruker en PC som ikke støtter noen kompositeringsbehandling, eller hvis du vil prøve en alternativ dokkingstasjon for Ubuntu-maskinen din, følg denne veiledningen for å installere og konfigurere Cairo Dock på Ubuntu Intrepid.

Kairo Dock installasjon

Legg til depotet

På terminalen din,

gksu gedit /etc/apt/sources.list

Legg til følgende linje på slutten av filen. Lagre og lukk.

deb http://repository.cairo-dock.org/ubuntu intrepid cairo-dock

Legg til den signerte GPG-nøkkelen:

wget -q http://repository.cairo-dock.org/ubuntu/cairo-dock.gpg -O- | sudo apt-key add –

Installer appen:

sudo apt-get oppdatering

sudo apt-get install cairo-dock cairo-dock-dock-plugins

lastebrygge kairo

Gå til Programmer-> Systemverktøy -> Cairo-Dock.

Før Kairo-dokken lastes, vil du bli bedt om å velge dock-temaet. Velg favoritttemaet ditt fra rullegardinmenyen. Det er et forhåndsvisningspanel ved siden av slik at du kan se oppsettet før du fullfører temaet. Hvert tema kommer med sitt eget sett med ikoner og innstillinger. Hvis du vil bruke den nye temastarteren og virkemåten hver gang du endrer et tema, merk av i de to boksene under forhåndsvisningsruten. Dette kan overskrive alle innstillingene du har gjort før (hvis du har gjort noen).

Du bør se dokken vises nederst på skjermen og noen få skrivebord på skrivebordet. Det fine med Kairo-dokken er at alle ikoner/applikasjoner på dokken kan tas av og brukes som skrivebord.

Legge til/fjerne apper til Cairo Dock

Som jeg nevnte tidligere, kommer hvert tema med sitt eget sett med ikoner og lanseringer. Det kan være noen apper du ikke har bruk for, eller manglende apper som du vil ha i Dock. For å fjerne en hvilken som helst app fra dokken, høyreklikk ganske enkelt på det tilsvarende ikonet og velg Fjern denne starteren. For å legge til apper til dokken, gå til favorittappen din fra hovedmenyen på topppanelet. Dra til Dock og slipp den. Det er alt. Du bør se favorittappen din på kaien nå.

Legg til en underportal

Cairo Dock lar deg også legge til en subdock. Dette er en fin funksjon for deg å organisere en lignende app i en enkelt kategori, slik at dokkingen ikke er for komplisert.

Høyreklikk dokken og velg Legg til en underdokk.

Skriv inn et navn for den nye deldemningen.

Underdokken din trenger ikke å vises på samme måte som hoveddokken. I feltet Ekstra parametere velger du visningen du vil at underportalen skal vise. Klikk OK for å opprette underportalen.

For å legge til apper til underdokken, legg først appen til hoveddokken. Høyreklikk på appikonet og velg Endre denne lanseringen. Under navnet på beholderen den tilhører, velg navnet på underdokken du vil legge til. Klikk OK.

Kairo Dock-konfigurasjon

For å få tilgang til konfigurasjonsmenyen, høyreklikk ganske enkelt på dokken og velg Cario-Dock -> Konfigurer. Standardmenyen er enkel modus og har få konfigurasjonsalternativer. Nederst til venstre i menyen klikker du på Avansert-knappen for å bytte til avansert modus. Du skal nå se flere alternativer og faner vises i sidefeltet.

Jeg overlater til deg å utforske konfigurasjonsalternativene og tilpasse dokken etter din smak. Men her er noen innstillinger du kanskje vil bruke hvis dokken din kjører veldig sakte.

 • På System-fanen, i Etikett-delen, sørg for at alternativet "Vis kun gjeldende ikon" er valgt.

 • Reduser antall ikoner i dokken. Hvis du virkelig vil ha så mange ikoner i dokken din, sørg for at:

  – sorter dem i underdokker.

  – still inn dokken til kun å vises på det gjeldende skrivebordet (kan konfigureres i oppgavelinjefanen).

 • Hvis du bruker appleter som må oppdateres regelmessig (som klokken, RAM-måleren osv.), reduser oppdateringsfrekvensen for appen.

 • Bruk en 2D-visning i stedet for en 3D-visning.

 • Deaktiver alle animasjoner. I System-fanen, fjern merket for alternativet for å tegne refleksjoner i sanntid, og senk oppdateringsfrekvensen (ikke gå under 20Hz, det kan ha motsatt effekt).

Start Cairo dock automatisk ved pålogging

For å starte Cairo dock automatisk hver gang du logger på datamaskinen, gå til System -> Innstillinger -> Økter.

Klikk på Legg til. Skriv inn informasjonen som vist på bildet nedenfor.

Det er alt. Nyt kaien og all tilpasningen.

Referanse: kairo dock

Index
 1. Kairo Dock installasjon
 2. lastebrygge kairo
 3. Legge til/fjerne apper til Cairo Dock
 4. Legg til en underportal
 5. Kairo Dock-konfigurasjon
 6. Start Cairo dock automatisk ved pålogging

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up