Hvordan klippe ut deler av videoer på YouTube og dele dem

Index
  1. Bruk tidsstempler når du deler video
  2. Bruk YouTubes klippfunksjon
  3. Bruk YouTube-kapitler
    1. Konklusjoner

Med den nye versjonen av YouTube er det ikke nødvendig å dele hele videoen, men vi kan bare trekke ut de vakreste eller mest interessante delene

For å dele et spesifikt øyeblikk fra en YouTube-video er det ikke nødvendig å dele hele lenken til videoene, siden selve nettstedet lar deg klippe ut en bestemt del av en YouTube-video og lage en lenke kun på den delen, for å vise bare den morsomme eller interessante delen av en video lastet opp til plattformen.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan klippe ut deler av videoer på YouTube og dele dem i en hvilken som helst chat eller på sosiale medier, kun ved å bruke verktøyene som tilbys av YouTube selv for dette formålet. For fullstendighetens skyld vil vi vise deg hvordan du klipper ut deler av YouTube-videoer både fra en PC og fra en mobilenhet, slik at du kan handle fra hvilken som helst enhet.

Bruk tidsstempler når du deler video

Hvis den delen av videoen som skal deles har vært tilstede i en viss tid, kan vi bruke delingsfunksjonen på YouTube til å starte videoen fra det valgte minuttet (eller fra minuttet vi stoppet på pause), og dermed bare dele en en del av videoen; den som mottar lenken og åpner den, vil se videoen fra minuttet vi har satt.

For å bruke tidsstempler fra PC, åpne en hvilken som helst nettleser og gå til nettstedet YouTubeåpner vi videoen vi har tenkt å dele, stopper avspillingen på det nøyaktige minuttet vi ønsker å starte fra og trykker på ikonet nederst Dele.

I vinduet som åpnes aktiverer vi elementet Start frala oss sjekke at kjøretiden er riktig og deretter bruke knappene øverst (Hva skjer, Facebook, Twitter, Bygg inn eller E-post) eller trykk på elementet Kopiere ved siden av koblingen for å dele deler av videoen med hvem som helst.

YouTube-tidsstempler kan også legges til manuelt: på en hvilken som helst forkortet YouTube-kobling vi kan legge til lenken "?t=XhXmXs" (erstatter X-ene med timer, minutter og sekunder å starte fra), mens på klassiske YouTube-koblinger vi kan bruke strengen "&t=XhXmXs".

Fra en smarttelefon eller nettbrett er det ikke like enkelt å lage tidsstemplersiden vi må åpne YouTube-appen, gå til ønsket video, pause i riktig minutt og trykk på knappen Deletrykke på Kopier link og legg til tidsstemplet manuelt som vist ovenfor.

Bruk YouTubes klippfunksjon

For å klippe svært presise deler av YouTube-videoer kan vi bruke funksjonen Klippintrodusert av YouTube nylig.

For å kunne dra nytte av denne funksjonen først og fremst La oss åpne en kanal på YouTube (ved å bruke hvilken som helst Google-konto), ved å logge på fra YouTube-siden, trykke på profilikonet øverst til høyre og til slutt trykke Opprett en kanal.

Etter å ha opprettet en kanal, la oss gå til videoen som skal klippes og trykke på knappen nederst Klipp og vi velger hvilken del av videoen som skal deles offentlig på kanalen; vi kan velge hver del av videoen og kutte fra minimum 5 sekunder til maksimalt 1 minutt av den valgte videoen.

Etter å ha valgt hvilken del du vil dele, legg inn en kommentar og trykk videre Del klipp. Videoene vil bli delt på kanalen vår og vil være tilgjengelig for alle brukere som er registrert på kanalen vår eller for enhver bruker som er tilstede på plattformen, gitt at klipp som deles med denne metoden er alltid offentlige (det er ikke mulig å endre personvernet).

Klipp-funksjonen er også tilgjengelig på YouTube-mobilappen: for å bruke den, gå ganske enkelt til videoen du vil klippe og trykk på knappen Klipp og følg de samme instruksjonene som i forrige avsnitt.

Videoklippene laget med denne metoden (både fra PC og mobil) kan igjen deles fra YouTube-kanalen vår til et annet sosialt nettverk eller i en chat, ved å bruke knappen Dele.

Bruk YouTube-kapitler

En annen gyldig metode for å klippe ut deler av videoer på YouTube og dele dem involverer bruk av kapitler. Ikke alle videoer på YouTube tar i bruk kapitler, men hvis vi kommer over en video med disse egenskapene, kan vi dra nytte av inndelingen ved å start videoen fra det mest interessante kapittelet.

Å fortsette la oss åpne video med kapittelinndelingertrykk ned på elementet Vis merklikk på elementet Vis alt (umiddelbart over kapitlene) og bruk knappen i vinduet som åpnes til høyre Dele på kapittelet vi ønsker å bruke.

Ved å velge å dele kun kapittelet vil vi få en lenke med tidsstemplet til kapitlet, utmerket for å starte videoen kun fra det punktet som interesserer oss, automatisk kutte hele delen av videoen som er til stede før starten av kapittelet.

Selv fra mobil er det mulig å bruke YouTube-kapitler til å klippe videoer: for å fortsette åpner vi videoen med kapitlene inne i YouTube-appen, trykk på pilspissen ved siden av videotittelen, trykk på Se alt og vi bruker Del-knappen for å starte videoen fra kapittelet som interesserer oss.

Konklusjoner

I denne guiden viste vi deg hvordan du klipper ut deler av videoer på YouTube og deler dem uten å bruke noen ekstern tjeneste eller app: YouTube-tjenesten er nå så avansert at den tilbyr alt nødvendig for brukeren, som ikke lenger trenger å gå gale gjennom nettjenester fulle av popup-vinduer eller reklame for å kutte en del av videoen som vises på den mest kjente videodelingsplattformen i verden. verden.

Fortsatt på YouTube-temaet kan vi lese guidene våre om triks på YouTube-siden og forskjellige måter å se videoer på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up