Beste Telegram-funksjoner: klistremerker, samtaler, flere enheter og chat

Index
 1. 1) Last ned Telegram på hvilken som helst enhet
 2. 2) Hvordan starte chatter fra PC
 3. 3) Start en hemmelig chat
 4. 4) Bruk klistremerker
 5. 5) Ring gratis og videosamtaler
 6. 6) Opprett en gruppe eller kanal
 7. 7) Bruk og send GIF-er
 8. 8) Bruk nære mennesker
 9. 9) Administrer varsler
  1. Konklusjoner

Har vi aldri brukt Telegram? La oss sammen se hvordan du begynner å bruke den og alle funksjonene til meldingsappen

Den eneste reelle alternative appen til WhatsApp er definitivt Telegramen komplett og funksjonsrik gratis meldingsapp kan ikke få deg til å angre på WhatsApp-appenerstatte den etter behov.

Hvis vi vil prøve appen, men ikke vet hvor vi skal begynne, vil vi forklare i denne guiden de beste Telegram-funksjoneneslik at selv en bruker som ikke er vant til endringer eller som nylig har brukt en smarttelefon kan bytte til Telegram uten hjelp, umiddelbart dra nytte av de innovative funksjonene som finnes.

LES OGSÅ: Telegram: Triks, hemmeligheter og skjulte alternativer for den mest komplette meldingsappen

1) Last ned Telegram på hvilken som helst enhet

Vi kan Last ned Telegram for PC, Mac, Android og iOS, det vil si for ethvert moderne operativsystem. Her kan vi umiddelbart legge merke til den første fordelen med Telegram: det er ingen grense for antall tilkoblede enheter, og hver enhet fungerer separat fra den andre, uten restriksjonene på WhatsApp (selv om Noe er endret fra dette synspunktet).

Det er veldig enkelt å installere Telegram-appen: vi kan laste den ned fra Google Play Butikk på Android-enheter og fraApp Store for å legge den til iPhone eller iPad).

Kompatibiliteten er veldig høy, til det punktet at selv på gamle smarttelefoner fra 4-5 år siden er det fortsatt mulig å installere det uten problemer. Når den er lastet ned til enheten vår, åpner du den og skriver inn telefonnummeret vårt for å begynne å registrere kontoen vår: akkurat som på WhatsApp, vil vi få tilsendt en aktiveringskode via SMS som skal brukes i appen for å bekrefte mobilnummeret og til slutt få tilgang til tjenesten.

Aktivering via SMS er kun nødvendig ved første oppstart: når vi legger til Telegram på andre enheter, vil koden bli sendt direkte til en av enhetene som vår Telegram-konto allerede er aktiv på (som en tjenestemelding).

For å dra full nytte av Telegrams tjenester, må du gi ditt samtykke til alle tillatelser som vil bli bedt om fra deg, spesielt for å få tilgang til adresseboken og sende varsler. Hvis du vil bytte fra WhatsApp til Telegramdet er mulig Overfør Whatsapp-chatter enkelt til Telegram.

2) Hvordan starte chatter fra PC

Som allerede nevnt i forrige kapittel, lar Telegram deg administrere flere enheter samtidig, uten at du nødvendigvis trenger å la smarttelefonen være tilkoblet. For å starte vårt Telegram fra datamaskinen installerer vi offisielt Telegram-program (kompatibel med Windows, Mac og Linux), skriver vi inn telefonnummeret vårt og henter sikkerhetskoden fra appen til vår allerede konfigurerte mobilenhet.

Vi vil ha praktisk talt alle funksjonene til Telegram selv på arbeidsdatamaskinen eller studienettbrettet, uten å måtte forlate andre aktive økter. Hvis vi ikke kan installere apper eller programmer på enheten vår, kan vi alltid stole på siden Telegram Websom fungerer som en nettapp.

3) Start en hemmelig chat

Normalt er Telegram-meldinger allerede ganske sikre, men for å rute trafikk er tjenesten avhengig av en rekke servere rundt om i verden. For å unngå bruk av disse serverne og for å opprette en ekte hemmelig chat mellom oss og kontakten, åpner du bare chatten med samtalepartnerentrykk på toppen av profilbildet deres, bla nedover siden og trykk opp Start hemmelig chat.

Etter bekreftelse åpnes et nytt chattevindu, hvorfra vi kan sende alle hemmelige meldinger uten å etterlate spor, stille inn en selvdestruksjonstidtaker (fra menyen øverst til høyre) og deaktivere funksjoner som kan kompromittere personvernet (varslene vil være anonyme og frem-knappen er heller ikke tilgjengelig).

Selv om det ikke er direkte synlig i disse chattene, er det ikke mulig å ta skjermbilder: appen ber systemet blokkere denne funksjonaliteten.

4) Bruk klistremerker

Blant de mest populære funksjonene til Telegram er det absolutt klistremerker og animerte klistremerker, en ekte trend som fullstendig endrer måten å kommunisere på i chat. For å legge til klistremerker i chattene våre, er alt vi trenger å gjøre å trykke på smileikonet nederst til venstre og trykke på firkantsymbolet med et smil inni, tilstede i den nedre linjen.

For å legge til nye, trykk ganske enkelt på det +-formede ikonet i topplinjen, ved siden av klistremerkepakkeikonene (hvis vi ikke ser ikonet, blar vi til venstre siden det alltid er det siste ikonet i raden) og velg hvilke du vil legge til blant de levert av Telegram, ved å trykke på knappen Legg til. Hvis vi ser et nytt klistremerke vises i en chat med venner eller slektninger og vi ønsker å legge det til samlingen vår, trykker du bare på det og velger Legg til klistremerke.

I tillegg til de grunnleggende klistremerkene er det også nye premium-klistremerker, kun tilgjengelig for de som abonnerer på Telegram Premium; disse klistremerkene er valgfrie og vi kan lett klare oss uten dem, men hvis vi vil være moteriktig er det verdt det abonnere på Telegram Premium åpne appen, klikk på Innstillingerved å trykke opp Telegram Premium og betale for abonnementet.

5) Ring gratis og videosamtaler

En annen svært ettertraktet funksjon på meldingsapper er den som lar deg foreta gratis sikre samtaler mellom Telegram-kontakter. For å starte en samtale, åpne chatten med kontakten, trykk på menyen med de tre prikkene eller på profilbildet øverst til høyre og trykk på elementet Hvem elsker.

Lydkvaliteten er veldig god, og Telegram advarer om sikkerheten til samtalen ved også å vise grafisk tilfeldige symboler som kan sammenlignes med samtalepartneren (som det fremgår av den ikke-avlyttede P2P-samtalen).

6) Opprett en gruppe eller kanal

To andre svært nyttige funksjoner i Telegram er grupper og kanaler, nyttige for å ha en delt chat mellom venner, kolleger, leietakere, klasser eller slektninger eller for å administrere en slags "feed" av nyheter og tilbud, for å kommunisere til våre kunder eller til brukere som følger oss.

For å opprette en gruppe eller kanal, trykk ganske enkelt på knappen med de tre horisontale linjene øverst til venstre (på Android) eller chat-ikonet øverst til høyre (på iPhone og iPad), og velg deretter Ny gruppe eller Ny kanal.

Når valget vårt er bekreftet, er alt vi trenger å gjøre å invitere så mange venner eller bekjente som mulig, velge dem fra adresseboken vår og også be om deres hjelp til å få samfunnet til å vokse.

7) Bruk og send GIF-er

En annen veldig nyttig Telegram-funksjon er GIF-støtte, små animerte bilder hentet fra filmer, TV-serier, kjente personer eller morsomme situasjoner som vi kan bruke i chatter for å ha det gøy. Med Telegram trenger vi ikke å åpne nettleseren for å søke etter nye GIF-er: i stedet trykker vi på smileikonet nederst til venstre og deretter på ikonet GIF i den nederste linjen.

For å søke etter nye bruker du bare søkefeltet Søk etter GIF-er og skriv inn det animerte bildet. For å hjelpe oss med søket anbefaler vi at du også bruker begrepene på engelsk.

8) Bruk nære mennesker

En annen funksjon som vi kan utnytte av Telegram er Nære mennesker, et system som lar oss komme i kontakt med folk i nærheten som bruker Telegram. For å bruke den, åpne appen, trykk på venstre side på Telegram-menyen og trykk på menyen Nære menneskerslik at du kan se hvem som er tilgjengelig for å chatte.

Ved interesse kan vi også gjøre oss synlige ved å klikke videre Gjør meg synligslik at folk i nærheten kan kontakte oss.

9) Administrer varsler

Hvis vi ikke ønsker å motta varsler fra en kontakt, åpner vi den støtende chatten, trykker på menyen med de tre prikkene eller på profilbildet øverst til høyre og velger deretter Stille varsler.

Et nytt vindu åpnes der du kan velge varigheten av stillheten: vi kan starte fra en time opp til 2 dager. Hvis vi derimot vil slå av varsler for en chat eller en gruppe, må vi velge elementet Deaktiver.

For å administrere alle unntakene og kontrollere varslene for hvert element som kan håndteres av Telegram, åpner vi menyen til venstre og trykker på Innstillinger (på Android) eller klikk nederst til høyre på Innstillinger (på iPhone og iPad), så la oss gå til menyen Varsler og lyder.

Tapper på Private chatter, Grupper eller Kanaler vi vil være i stand til å bestemme hva som skal vises varsler på, hvilke kontakter, grupper eller kanaler som skal blokkeres eller om vi skal låse opp noen blokkeringer som tidligere er plassert.

Konklusjoner

Telegram er virkelig sterk, en app der utveksling av meldinger bare er en av de mange funksjonene som er tilgjengelige og kanskje ikke engang den viktigste. Slik jeg ser det, representerer muligheten til å følge nyheter, oppdateringer og bilder fra kanaler, nettsteder og kjente personer en av de mest effektive måtene å holde seg oppdatert og informert om ethvert emne av interesse. Foreløpig er det også mye morsommere og mer praktisk enn WhatsApp, og du kan også foreta videosamtaler og gruppekonferanser med Telegram (nylig lagt til funksjon).

En annen funksjon som ikke skal undervurderes er Bots, som vi snakket om i vår AI-guide beste automatiske og multifunksjonelle Telegram Bots.

Hvis vi derimot trenger en rask og praktisk sky for å sende filer mellom enheter, inviterer vi deg til å lese vår guide om hvordan Overfør filer til Whatsapp- og Telegram-skyen.

For å fullføre veiledningen kan vi også lese artikkelen om Populære Telegram-kanaler å følgeblant hvilke det også er Navigaweb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up