Hvordan løser jeg problemet med høy CPU-belastning på Google Chrome?

Når du surfer på Internett med datamaskinen, henger systemet i noen sekunder, fortsetter deretter som normalt og henger igjen. Når du åpner Oppgavebehandling, vil du se at Google Chrome bruker en stor prosentandel av prosessoren din. Du lurer kanskje på hvordan Chrome kan forbruke så mye av CPU-en din. Det er mange mulige årsaker til Chromes høye CPU-bruk, men det er også mange mulige løsninger.

Det er ikke uvanlig at nettlesere bruker en moderat til en stor prosentandel av datamaskinens ressurser, spesielt når du bruker Flash eller Java i en eller flere faner. Hvis du legger merke til en CPU-topp når du ser på enkelte sider, kan de inneholde buggy-kode eller, når det gjelder nettsteder som YouTube eller Netflix, bruke ressurskrevende utvidelser. Men hvis Google Chrome har konsekvent høy CPU-bruk uavhengig av nettleseraktivitet og nettleseren er oppdatert, kan det hende du må deaktivere noen plugins eller utvidelser eller tilbakestille programmet til standardinnstillingene.

Hvorfor er Google Chrome så treg med å bruke prosessorer i Windows?

Det er flere grunner som kan føre til at Google Chrome kjører med overdreven ytelse og tar opp all CPU-kraften. Se listen nedenfor for en nærmere titt på scenariet og for å løse problemet!

Mangel på administratorrettigheter: Brukere rapporterer at bruk av Google Chrome som administrator gjør det enkelt å løse problemet.

Mistenkelige utvidelser: Hvis du nylig har installert nye plugins eller utvidelser, bør du sjekke om de er ansvarlige for høy CPU-belastning.

Utdatert Flash Player-plugin: Flash Player må oppdateres kontinuerlig av stabilitets- og sikkerhetshensyn. Så installer den nyeste versjonen så snart som mulig!

Før du gjør det, må du imidlertid sørge for at du har minst 3 GB ledig plass på harddisken.
Merk at hvis du har mange åpne YouTube-videoer i Chrome med 4K/1080HD-oppløsning, kan det også forårsake høy CPU-belastning.

Hvorfor bruker Chrome så mye CPU?

Det er flere årsaker til Chromes høye CPU-belastning. La oss liste noen av årsakene. Du kan unngå disse årsakene ved å holde Chrome-nettleseren sunn i lang tid.

1.) Åpne for mange faner eller vinduer samtidig.
2.) Bruke ressurskrevende utvidelser eller apper.
3.) Skadelig programvare kan også påvirke Chromes CPU-bruk.

Google Chrome har et verktøy for å rapportere om skadelig programvare som påvirker nettleseren din. Noen ganger kan rapporteringsprogramvaren også bruke mye CPU-kraft. I dette tilfellet kan du ganske enkelt deaktivere rapporteringsprogramvaren.

Hvis du har mange faner åpne samtidig, kan du bruke Chrome-utvidelsen «The Great Suspender», som vil avlaste inaktive Chrome-faner fra datamaskinens minne og spare mye RAM og CPU-strøm.

Hvordan kan jeg fikse "Høyt CPU-forbruk"-feil i Google Chrome

Hold Chrome oppdatert

Google oppdaterer jevnlig Chrome-nettleseren for å fikse feil og legge til nye funksjoner som forbedrer brukeropplevelsen. For å få best mulig ytelse fra Chrome er det viktig å oppdatere til den nyeste versjonen. Chrome oppdateres automatisk når du er koblet til internett.

Men hvis du har problemer med å oppdatere, kan du gjøre det manuelt.

1.) Gå til Chrome-innstillingsmenyen i øvre høyre hjørne av nettleservinduet og klikk på "Hjelp"-alternativet som er tilgjengelig nederst i menylisten.
2.) Velg "Om Google Chrome" for å se etter oppdateringer.
3.) Chrome vil automatisk se etter nye oppdateringer og installere dem.

Færre åpne faner

Chrome har noen interessante alternativer for å administrere fanene dine. Men hvis du har mange åpne faner i nettleseren, øker det belastningen på datamaskinens prosessor og minne. Dette kan være enda verre hvis du har flere åpne faner for nettsteder som bruker tunge Flash- eller JavaScript-elementer, for eksempel YouTube og Netflix.

Så vurder å lukke noen av fanene som ikke er i bruk for øyeblikket.
Dette kan potensielt minimere CPU- og minnebruk.

1.) For å lukke en bestemt fane, klikk på fanens "X" eller bruk Ctrl + W eller Kommando + W snarvei.
2.) I Windows kan du også lukke flere faner samtidig ved å høyreklikke på en fane og velge enten alternativet for å lukke alle andre faner eller fanen til venstre for de valgte. Dessverre er ikke dette alternativet tilgjengelig i Mac-versjonen av Chrome.

Uønskede utvidelser og apper kan deaktiveres

En av de mange fordelene med Chrome-nettleseren er at den tilbyr et bredt spekter av utvidelser og nettapper. Disse utvidelsene og appene hjelper deg å få arbeidet gjort mye raskere. Noen av disse appene og utvidelsene kan imidlertid være svært ressurskrevende og forstyrre nettleseropplevelsen din.

1.) For å fjerne en nettapp fra Chrome, skriv "chrome://apps/" i adressefeltet og trykk Enter.
2.) Høyreklikk på appen du vil fjerne, klikk på "Fjern fra Chrome", og klikk på "Fjern" når du blir bedt om det.
3.) For utvidelser, bruk URL-en «chrome://extensions/» for å se alle installerte utvidelser. Vri den blå bryteren for å deaktivere utvidelsen (bryteren blir grå).
4.) Klikk på "Fjern"-knappen for å bli kvitt unødvendige utvidelser, og bekreft handlingen ved å klikke på "Fjern"-knappen igjen når popup-vinduet vises.

Chrome Task Manager er et verktøy for å overvåke CPU- og minnebruk.

Chromes høye prosessor- og minnebruk kan skyldes at visse faner eller prosesser kjører i bakgrunnen. I likhet med Windows oppgavebehandling har Google Chrome en egen innebygd oppgavebehandling. Du kan bruke den til å overvåke og stoppe ressurskrevende prosesser.

1.) Gå til Chrome-menyen og velg alternativet "Flere verktøy".
2.) Velg "Task Manager" fra den avanserte menyen.
3.) Her kan du se minnet og CPU-bruken for hver fane, app eller andre Chrome-prosesser.
4.) For å stoppe en prosess, velg den og klikk på "Avslutt prosess"-knappen nederst i Oppgavebehandling-vinduet.

For å fjerne skadelig programvare, bruk Chrome Cleanup-verktøyet.

Noen ganger kan skadelig programvare og utvidelser påvirke nettleseren din og forårsake overbelastning av prosessor eller minne. Google tilbyr kun et spesielt Chrome-oppryddingsverktøy for Windows-versjonen av nettleseren.
Den skanner og fjerner mistenkelig programvare, inkludert utvidelser og adware.

1.) Åpne Chrome-innstillinger på nettadressen "chrome://settings/".
2.) Rull ned og klikk på "Avansert" for å åpne flere innstillinger.
3.) Nederst på siden for avanserte innstillinger, velg "Tøm datamaskin".
4.) Klikk på "Søk"-knappen for å søke på datamaskinen.
5.) Chrome vil søke etter skadelig programvare, og deretter kan du klikke på "Avinstaller" for å fjerne den fra PC-en.

På en Mac må du bruke tredjepartsverktøy for å rydde opp i skadelig programvare.

Oftest stilte spørsmål

En av de vanligste årsakene til Chromes høye CPU-belastning har å gjøre med antall og type utvidelser du bruker. Vanligvis, når du legger til programvare (utvidelser, plugin-moduler, apper osv.) til systemet ditt, øker du risikoen for at datamaskinen din blir tregere. Generelt, ikke alltid.

  1. Start på nytt. Første trinn: Lagre arbeidet ditt og start datamaskinen på nytt.
  2. Stopp eller start prosesser på nytt. Åpne oppgavebehandlingen (CTRL+MINUTER+ESCAPE).
  3. Oppdater driverne.
  4. Se etter skadelig programvare.
  5. Strømalternativer.
  6. Finn spesifikke instruksjoner på Internett.
  7. Installer Windows på nytt.

Langsom behandling kan ha en rekke årsaker, hvorav noen er vanskeligere å løse enn andre. Men i de fleste tilfeller, hvis du lurer på hvordan du kan redusere CPU-bruken, er prosessen faktisk så enkel som å trykke på Control + Shift + ESC.

Dessverre blir det stadig mer vanlig at ondsinnede Chrome-utvidelser, dårlig utformede utvidelser eller inntektsgenererende utvidelser forårsaker overdreven CPU- eller minneforbruk på datamaskinen din fra Google Chrome. Dette kan føre til at Chrome og Windows bremser ned, fryser eller krasjer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up