Hvordan redusere viftestøy på din PC

Hvis du vil redusere støyen fra PC-ens vifter, sjekk ut disse spesialiserte maskinvare- og programvareanbefalingene nedenfor for tips om hvordan du får en mer stillegående PC.

Index
  1. Få lavstøyvifter
  2. Oppgrader CPU-kjøleren din
  3. rydde veien
  4. Bruk en lydløs sak
  5. Juster viftene dine
  6. Hold støvet nede
  7. konklusjon

Få lavstøyvifter

Hensikten med en vifte er å flytte luft, og luft i bevegelse lager støy. Selv billige fans kan oppnå dette grunnleggende målet, men de gjør det ineffektivt. Jo billigere viften er, jo høyere vil den vanligvis være.

Dyrere vifter kan designes bedre, med profiler som reduserer unødvendig luftstrøm og mekanisk støy. Du trenger også vifter som støtter pulsbreddemodulasjon eller PWM. Med denne funksjonen kan viften kjøre på mindre enn full hastighet, og produsere mindre støy ved å kjøre så sakte som mulig for å produsere nødvendig kjøling.

Fansen liker Blacknoise Noise Blocker Line bruker spesialdesignede gummihylser for å monteres på kabinettet, noe som reduserer vibrasjonen av viftens mekaniske komponenter mot metallet i kabinettet. Andre gode alternativer inkluderer nexus 120 den Antec TrueQuiet-linje (som tilbyr sporty LED-alternativer) og Ljå Splitstream.

Oppgrader CPU-kjøleren din

Fansen i ditt tilfelle er bare halve kampen. Du må også dempe PC-ens kjølervifte, som vanligvis er den høyeste viften på maskinen. Hvis du bruker lagerkjøleren som fulgte med PC-en din, vil du bytte den ut med en gang. Installer i stedet den største kjøleribben dekselet ditt kan støtte.

En kjøleribbe transporterer varme bort fra prosessoren med store ledende metallplater. Den varmen blir ført bort av kjøligere CPU-vifter og kabinettvifter. Sørg for at du bruker en termisk blanding av høy kvalitet som kan overføre varme fra CPU til kjøleribben så effektivt som mulig.

Varmeavledere som Ljå Kotetsu de kan fungere som en passiv kjøler, eller brukere kan koble til vifter for å forbedre kjøleytelsen. Vannkjølere liker NZXT Kraken X61 De er også et flott alternativ, men husk at en vannkjøler fortsatt bruker vifter til å trekke varme bort fra radiatoren.

rydde veien

Selv om utformingen av viftene dine har størst innvirkning på hvor mye støy viftene lager, kan bruk av riktig kabinett hjelpe eller hindre innvirkningen. Hvis et kabinett har dårlig luftstrøm, må viftene blåse hardere for å kjøle ned PC-ens komponenter.

Dette betyr mer støy, selv med stillegående vifter. Sørg for at kofferten har nok plass til at luft kan strømme rundt den. Et smalt hus vil være vanskeligere å avkjøle effektivt, og luft som blåser over tettpakkede komponenter vil skape støyfremkallende turbulens.

Du vil ha en tydelig bane for luftstrømmen å bevege seg gjennom. I de fleste moderne design bør dekselet ditt trekke inn kald luft fra fronten av maskinen, og deretter trekke ut varm luft bakfra. Du kan referere til diagrammet ovenfor for å se hvordan det oppsettet ser ut i de fleste tilfeller. Hvis du kan, unngå å blokkere inngangen med en harddisk som kan forårsake støyende turbulens og produsere massevis av varme.

Bruk en lydløs sak

Hvis du leter etter trygghet, vil du ha et etui designet spesielt for stillegående drift. Dette er ikke det samme som et tilfelle av spill-PCer, som ofte har diametralt motsatte funksjoner til stille databehandling. Et stillegående PC-deksel vil gi ubegrensede luftstrømningsventiler og ha en god luftstrømbane inne i dekselet.

De vil også inkludere lydisolering for å redusere hørbar komponentstøy og et vibrasjonsbestandig kabinett. Spilletuier, fokusert på estetikk og topp- og sidemonterte vifter, tilbyr ingen av disse funksjonene. Tilfeller som Fractal Design$0027s Definer R5 de er designet for å kjøre stille, med en GPU i full størrelse og god plass for utvidelse.

Juster viftene dine

Hvis du har fikset maskinvaresituasjonen på datamaskinen din, kan vi begynne å støtte maskinvaren med programvarealternativer. Vi må installere noe overvåkingsprogramvare for å spore hastigheten til viftene våre. gratisvarenSpeedFan er det mest populære alternativet i fellesskapet, og du kan se og redigere viftekurver.

Ideelt sett vil du at fansen skal snurre så sakte som mulig samtidig som du unngår overoppheting. Dette krever eksperimentering, og du må lage kurver som er spesielt skreddersydd for din sak, komponenter og arbeidsbelastninger.

Hold støvet nede

Støv er den mest støyende delen av eldre, dårlig vedlikeholdt utstyr. Den bygger seg opp rundt vifter og andre komponenter, og forhindrer effektiv flyreise og ødelegger kjølekraften. Enten du vil holde PC-en i gang stille eller friske opp en gammel PC, må du holde den så støvfri som mulig. Dette betyr å rense det allerede akkumulerte støvet med trykkluft og et mikrostøvsuger. Hvis du har et ekstremt støvete miljø, bør du vurdere støvfiltre, men vær oppmerksom på at de kan øke støyen ved å begrense ventilasjonen.

konklusjon

Hvis du vil kjøle ned PC-en din, må du investere i vifter av høy kvalitet. Sørg også for at luftstrømmen din ikke er unødig begrenset, og få en god CPU-kjøler for å holde støynivået nede. Hvis du vil fordype deg dypere i stille og stille databehandling, kan du besøke SilentPCReview.com for dybdeartikler og produktanbefalinger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up