Slik bruker du en ekstern harddisk med Xbox One

Som du kanskje vet eller ikke vet, må alle AllXbox One-spill være fullt installert på konsollens harddisk for en optimal spillopplevelse. Dette er uavhengig av om du har kjøpt et spill på en fysisk plate eller ikke.

Det er ikke så ille å vente på installasjonen, men det er hastigheten som lagringsplass forsvinner med. Problemet stammer fra det faktum at spill av Xbox One er enorme.

For eksempel veier The Master Chief Collection hele 62,74 GB. Grand Theft Auto V er på enorme 49,03 GB. For å sette disse tallene i perspektiv, leveres Xbox One med 500 GB, 1 TB eller 2 TB innebygd lagringsplass. Med store budsjetttitler som ofte ligger rundt 50 GB, kan du se hvordan lagringsplass raskt kan bli et problem.

Det pleide å være at hvis du fant deg selv å gå tom for plass, hadde du begrensede alternativer, ingen av dem var spesielt tiltalende. En mulig løsning var å erstatte den interne stasjonen i Xbox One med en større.

Dessverre, Microsoft godkjenner det ikke, og det ugyldiggjør konsollens garanti. Det eneste andre alternativet var å slette et spill og installere det på nytt hvis du ville spille det igjen. Dette betydde at folk med store spillbiblioteker som forventet å kunne spille alt de ville til enhver tid var uheldige.

Heldigvis hørte Microsoft det kollektive stønn fra fortvilte Xbox-eiere og ga ut en oppdatering som lar brukere koble til en ekstern harddisk. For øyeblikket støtter Xbox One to eksterne stasjoner samtidig, slik at brukerne enkelt kan utvide lagringsplassen.

Er du klar til å gi Xbox One et lagringsløft etter den massive Mass Effect Andromeda-oppdateringen? Det trodde vi.

Krav

Før du trekker en gammel flash-stasjon ut av en skuff og stikker den inn i en av Xbox Ones USB-porter, er det en håndfull bestemmelser. Først av alt må stasjonen være minst 256 GB. Dette betyr at du kan bruke en USB-flash-stasjon, så lenge den er stor nok.

For det andre må stasjonen være USB 3.0. Årsaken bak dette er enkel: USB 3.0 gir raskere overføringshastigheter. USB 3.0 støtter en dataoverføringshastighet på 5 Gbit/sekund (eller 625 MB/sekund). Denne hastigheten er nødvendig for å sikre at spill og applikasjoner lastes raskt.

Det siste Microsoft ønsker er dårlig publisitet som kan skade Xbox-merket fordi folk brukte en billig stasjon med langsomme dataoverføringshastigheter. De fleste moderne harddisker og USB-flash-stasjoner støtter USB 3.0 i dag, men dobbeltsjekk før du går til kassen.

Har vært rapportert at ekstern lagring for Xbox One er begrenset til 16TB, noe som er enormt. Størrelsen på den eksterne stasjonen din vil avhenge av hvor mye plass du trenger og hvor mye du har råd til. Hvis du har en stor samling av spill og apper, vil du sannsynligvis gå for en ganske stor kjøretur.

Seagate produserer en «game drive » som markedsføres mot de som ønsker å øke lagringsplassen på Xbox One. Disken kommer i 2TB og 4TB varianter, og bortsett fra Xbox-logoen som er utsmykket på hjørnet, ser den ikke ut til å være annerledes enn andre bærbare harddisker kjører.

Dette betyr at du kan bruke hvilken som helst tilgjengelig ekstern stasjon. Hvis du har en ekstra harddisk fra en gammel bærbar eller stasjonær, kan du til og med kaste den i en boks og bruke den.

Laptop eller stasjonær?

Det finnes to forskjellige typer eksterne harddisker på markedet, ofte referert til som "desktop" og "portable". Bærbare stasjoner er mye mindre og er kun avhengige av USB-kabelen for strøm og dataoverføring. Stasjonære stasjoner er betydelig større og krever en separat strømforsyning i tillegg til en USB-kabel.

Bærbare stasjoner er litt mer praktiske, men stasjonære stasjoner har en tendens til å være raskere. Harddiskhastigheten måles i RPM, og flere RPM betyr bedre ytelse. Bærbare harddisker har en tendens til å spinne med 5400 RPM, mens stasjonære harddisker spinner med 7200 RPM. Harddisker med raskere ytelse gir raskere oppstartstider og kortere lastetider.

Merk: SSD-stasjoner kan virke som et godt valg på grunn av deres bedre ytelse sammenlignet med mekaniske stasjoner. Likevel, Eurogamer han konkluderte med at det ikke var særlig fordelaktig å bruke en med Xbox One.

Anlegget

Koble harddisken til en av de ledige USB-portene på Xbox One-konsollen. Dette kan gjøres enten konsollen er på eller av. Xbox vil oppdage stasjonen og spørre om du vil bruke den som ekstern lagring. Si "Ja" og stasjonen vil bli formatert. Vær oppmerksom på at alle data på stasjonen vil bli slettet. Husk også at formatet på Xbox er proprietært, så du vil ikke kunne bruke den stasjonen med noe annet enn din Xbox.

Konsollen vil spørre om du vil at spill og apper skal lastes ned til den eksterne stasjonen som standard. Det er opp til deg, men du kan se en liten ytelsesforbedring hvis du velger den eksterne stasjonen. Den interne Xbox-stasjonen er av typen 5400 RPM, så hvis den eksterne stasjonen er raskere, kan du se kortere lastetider osv.

Spill- og appadministrasjon

Hvis du vil flytte et eksisterende spill eller en app fra konsollens interne lagring til den nye eksterne lagringen, må du gjøre det manuelt.

Gå til "Mine spill og apper"-menyen. Marker spillet du vil flytte og trykk på Meny/Hjem-knappen. Velg "Administrer spill" fra menyen som vises. Velg "Flytt til ekstern", og om noen sekunder vil spillet begynne å overføres. Du kan automatisere prosessen ved å velge "Flytt alle". Dette vil overføre alle spillene fra din interne til den eksterne harddisken, slik at du slipper å håndtere hvert enkelt spill individuelt.
/p>

Har du utvidet lagringsmulighetene til Xbox One ved å legge til en ekstern harddisk? Hvilken størrelse disk vil du anbefale? Liker du bedre ytelse når du bruker en ekstern stasjon? Gi oss beskjed i kommentarene!

Index
  1. Krav
  2. Laptop eller stasjonær?
  3. Anlegget
  4. Spill- og appadministrasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up