Hvordan spille alle slags mediefiler i Windows (selv når Windows Media Player ikke gjenkjenner det)

Så bra som det er, er Windows Media Player fortsatt ikke den beste. Langtidsfans vil vite at WMP ikke støtter alle tilgjengelige medieformater, og det er mange ganger du må lete andre steder bare for å spille den aktuelle mediefilen.

Her har vi satt sammen en liste over mediespillere som kan spille av (nesten) alle andre formater.

1.

VLC er en spiller som trenger liten eller ingen introduksjon. Hvis det er noen mediefiler du ikke kan spille av, er det første du må vurdere VLC. Fra medieformater som MP3, AC3, MPEG-3 til MPEG-4, H.264, DivX, etc., støtter VLC dem alle. Den kan også brukes til å konvertere mediefiler fra ett format til et annet og forbedre komprimeringsforholdet. Den kan fungere som en strømmeserver, og du kan se online videoer ved hjelp av IPv4 (hovedsakelig brukt) eller IPv6-protokoll.

VLC er gratis å laste ned og bruke og finnes for nesten alle plattformer, inkludert iPad og iPhone.

OS støttet : Nesten alle operativsystemer.

to.

Media Player Classic er designet eksklusivt for Windows. Selv om den ligner Media Player v6.4, har den mange tilleggsfunksjoner. Den kan til og med brukes til å implementere en hjemmekino. Fjerning av videorevner er en annen funksjon. Den støtter også EVR (Enhanced Video Renderer). Minidump-oppretting når MPC HC krasjer, støtte for PN31 shuttle-fjernkontroll, multi-monitor oppsett, pikselskyggelegging for å konvertere BT601 – BT701, YV12 Chroma Up sampling pikselskyggelegging er noen andre funksjoner. Noen av de støttede video- og lydformatene er WAV, WMA, OGG, AU, AIF, AIF, AIFC, MOV, SND, AIFF, MIDI, MPEG, MPG, MP2, AC3, DTS, ASX, MP3, M3U, PLS, ASF, WM, WMA, WMV, AVI, CDA, JPEG, JPG, GIF, WAX, PNG, BMP, D2V, VOB, MP4, SWF, QT, FLV.

OS støttet : Windows NT/2000/XP/Vista/7

3. Moovida

Moovida er mer enn bare en mediespiller. Det er en funksjonsrik programvare som lar deg organisere dine digitale medier på en enkel måte. Den tilbyr et rikt mediebibliotek som du kan importere media fra lokale mapper, nettverksenheter eller til og med fra Internett. Videos Galore-funksjonen støtter et bredt utvalg av formater, inkludert DivX, avi, wmv, mkv, asf, flv, mov, h264 og ogg, Moovida er tilgjengelig på mer enn 20 språk. Moovida Immersed er en ny funksjon som støtter fjernkontrollnavigasjon på HDTV-en din.

OS støttet : Windows og Linux

Fire. GOM-spiller

Denne spilleren støtter nesten alle CODEC-er og tilbyr dermed støtte for ulike formater. I tilfelle du trenger en ekstra CODEC, vil GOM Player automatisk lede deg til stedet hvor du kan få en. Du kan spille av AVI-filer med ødelagt indeks. Den har sterk undertekststøtte, med hovedformatene SMI, SRT, RT, SUB (med IDX). Du kan lage og jobbe med dine egne spillelister. Støtter spillelister som ligner på M3U, PLS og ASX. Skjermbildefunksjonen er også tillatt og støtter avanserte funksjoner som farge-, kontrast- og lysstyrketilpasning. Noen av de støttede formatene er gom, dat, avi, divx, k3g, asf, wm, wmx, wmp, wmv, wvx, ogm, mpeg, mpg, mpe, m1v, m2v, vob, mp4, 3gp, lmp4, skm, dmskm, mkv og ifo.

OS støttet: Windows 98/ME/2000/XP/NT

5. smplayer

MPlayer er best kjent i Linux-verdenen, brukt som backend for ulike mediespillere. SMPlayer er Windows-implementeringen av Mplayer. Den kommer med et enkelt grafisk brukergrensesnitt som lar deg kontrollere funksjonaliteten til MPlayer. En av de mest interessante funksjonene til SMPlayer - den husker innstillingene for alle filer som spilles av. Hvis du forlater filmen halvveis, neste gang du gjenopptar den, vil den bli gjenopprettet til samme punkt der du forlot den og med de samme innstillingene: lydspor, undertekster, volum...

OS støttet : Windows

6.

Den lar deg spille nesten alt med letthet. Den kan enkelt tilpasses. Du kan justere skjermene, legge til plugin-moduler og endre avspillingsalternativene deres. Den støtter et bredt spekter av lyd-/videoformater, slik at du ikke trenger å ty til en annen spiller når den er installert. KMPlayer har et lite fotavtrykk på skrivebordet. Den har også et minimalistisk grensesnitt som gjør videoavspilling rask og jevn. Noen av de støttede formatene er VCD, DVD, Ogg, MPEG-1/2/4, AVI, MKV, 3GP, OGM, WMV, Real Media og QuickTime.

OS støttet: Win2000/XP/2003/Vista/7

8. K-Lite kodekpakke

Hvis alt du vil ha er muligheten til å spille av flere medieformater og ikke installere en ny mediespiller, så er K-Lite Codec Pack den eneste programvaren du leter etter.

K-Lite Codec Pack er en samling kodekfiler som trengs for å spille av alle populære lyd- og videoformater, samt flere mindre vanlige formater. Den integreres med Windows Media Player slik at du kan spille (nesten) hvilken som helst fil med WMP.

Det er alltid godt å bli bortskjemt med alternativer. Selv når Windows Media Player ikke gjenkjenner filformatet, trenger det ikke være verdens undergang for deg. Listen ovenfor over mediespillere + kodeker bør hjelpe deg med å komme videre med livet ditt. Hvilken annen metode bruker du for å spille av filen som ikke gjenkjennes av mediespilleren din?

Index
  1. 1.
  2. to.
  3. 3. Moovida
  4. Fire. GOM-spiller
  5. 5. smplayer
  6. 6.
  7. 8. K-Lite kodekpakke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up