Hvordan ta et rullende skjermbilde i Windows 10

Hvis du noen gang har prøvd å ta et skjermbilde av en nettside som har mer innhold enn det som vises på skjermen din, har du kanskje opplevd at det ikke viser hele innholdet. Heldigvis har Windows 10 en innebygd funksjon som lar deg ta et rullende skjermbilde av hele nettsiden. I denne artikkelen vil vi gå gjennom de forskjellige metodene for å ta et rullende skjermbilde i Windows 10.

Metode 1: Bruke Skjermbildeikonet

Den enkleste måten å ta et rullende skjermbilde i Windows 10 er å bruke skjermbildeikonet. Dette ikonet finner du i listen over "Action Center" som er plassert i høyre hjørne av skjermen. For å ta et skjermbilde, følg disse trinnene:

 1. Åpne nettsiden du vil ta et skjermbilde av.
 2. Klikk på skjermbildeikonet i "Action Center", eller bruk hurtigtasten "Windows + Print Screen".
 3. Skjermbildet vil lagres automatisk i "Bilder" mappen under "Skjermbilder".

Metode 2: Bruke rullevinduet

En annen metode for å ta et rullende skjermbilde i Windows 10 er å bruke rullevinduet. Denne metoden lar deg ta et skjermbilde av hele nettsiden, selv om den er større enn skjermen din. For å ta et skjermbilde ved hjelp av rullevinduet, følg disse trinnene:

 1. Åpne nettsiden du vil ta et skjermbilde av.
 2. Trykk på "Windows + Shift + S" for å åpne rullevinduet.
 3. Hold venstre museknapp nede og dra musen for å markere området du vil ta et skjermbilde av.
 4. Skjermbildet vil bli kopiert til utklippstavlen og du kan lime det inn i et dokument eller et bildebehandlingsprogram.

Metode 3: Bruke det innebygde klippeverktøyet

Windows 10 har også et innebygd klippeverktøy som lar deg ta skjermbilder av en valgt del av skjermen din. Klippeverktøyet inkluderer også en funksjon for å ta rullende skjermbilder av nettsider. For å ta et rullende skjermbilde ved hjelp av klippeverktøyet, følg disse trinnene:

 1. Åpne nettsiden du vil ta et skjermbilde av.
 2. Åpne klippeverktøyet ved å søke etter "Klippeverktøy" i søkefeltet på oppgavelinjen.
 3. Klikk på "Ny" for å starte et nytt klipp.
 4. Klikk på "Rullende" i listen over modusene.
 5. Klikk på "Neste" og følg instruksjonene på skjermen for å ta skjermbildet.

Metode 4: Bruke en gratis skjermopptaksapp

Hvis du trenger å ta rullende skjermbilder jevnlig, kan det være lurt å bruke en gratis skjermopptaksapp. Det finnes mange forskjellige alternativer tilgjengelig, men noen av de mest populære inkluderer OBS Studio, Screen Recorder og Bandicam.

Metode 5: Bruke betalte programmer

Hvis du trenger mer robuste skjermopptaksalternativer eller et robust bilderedigeringsprogram, kan det være lurt å vurdere å kjøpe et betalt program. Noen av de mest populære alternativene inkluderer Adobe Photoshop og Camtasia.

Konklusjon

Uansett hvilken metode du velger, er det enkelt å ta rullende skjermbilder i Windows 10. Fra å bruke det innebygde klippeverktøyet til å bruke en gratis eller betalt app, finnes det mange forskjellige alternativer å velge mellom. Finn ut hvilket alternativ som passer best for deg og begynn å ta rullende skjermbilder av dine personlige favorittverktøy og nettsteder i dag.

Index
 1. Metode 1: Bruke Skjermbildeikonet
 2. Metode 2: Bruke rullevinduet
 3. Metode 3: Bruke det innebygde klippeverktøyet
 4. Metode 4: Bruke en gratis skjermopptaksapp
 5. Metode 5: Bruke betalte programmer
 6. Konklusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up