Opprett e-postgrupper i Gmail for å bruke som en gratis e-postliste

Index
  1. 1) Opprett kontaktlister på Google-grupper
  2. 2) Opprett kontaktlister på Google-kontakter
  3. 3) Hvordan sende eller videresende en e-post til gruppen
    1. Konklusjoner

Med Gmail og Google Groups kan du opprette en gratis e-postliste som du kan sende samme e-post eller melding til når du vil

Blant Google-produktene som kan brukes på bedriftsnivå, skiller de seg absolutt ut Gmail Og Google-grupper. Disse to tjenestene de gjør det enklere å sende e-postmeldinger til en gruppe menneskeruten å måtte skrive inn adressen til hver person som trenger å lese meldingen manuelt.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du oppretter grupper med personer (e-postlister) i tjenestene Google Kontakter og Google Gruppersom begge enkelt kan brukes i Gmail og kan tilpasses etter behov.

Listene over mennesker som vi skal lage vil tillate oss det sende en enkelt e-post til den gruppen uten å måtte angi alle adressene manuelt i mottakerfeltetog husker derfor direkte gruppen vi valgte å opprette ved sendingen.

1) Opprett kontaktlister på Google-grupper

For å lage en kontaktliste, la oss gå til siden Google-grupper, og sørg for at du bruker en gyldig Google-konto; hvis vi ikke har en Google-konto, kan vi bruke samme konto som vår Android-telefon eller opprette en ny fra egen side.

Etter å ha fått tilgang til Google Groups, trykk på øverst til venstre Lag gruppeskriv inn navnet på gruppen, opprett gruppe-e-posten fra bunnen av (som vil ha domenet @googlegroups.com), skriv inn en beskrivelse av ditt valg og trykk på Etter deg.

I neste skjermbilde, som administratorer av gruppen, må vi velge hvilke tillatelser som skal aktiveres, slik at vi kan bestemme i full autonomi hvem som kan søke etter gruppen, hvem som kan bli med i gruppen, hvem som kan se samtalene, hvem som kan publisere og til slutt hvem som kan se de registrerte medlemmene.

Herfra kan vi allerede gjøre en innledende deling mellom de ulike medlemmene, og overlate de mest delikate tillatelsene kun til gruppeeierne eller høyst til gruppelederne (dvs. moderatorene).

Når tillatelsesbehandlingen er fullført, trykk på Etter deg, slik at vi kan ta oss til skjermen der vi kan legge inn e-postene til samarbeidspartnere, studenter eller arbeidskolleger for å legge til i gruppen. Vi velger hvem som skal inkluderes blant gruppemedlemmene, blant gruppelederne og blant eierne (de vil ha samme fullmakter som oss), vi velger en velkomstmelding og til slutt trykker vi videre Lag gruppe for å opprette den nye gruppen.

Når gruppen er opprettet, velg den og trykk på nederst til venstre Gruppeinnstillingeråpner vi menyen Alternativer for e-post og vi velger et prefiks for å gjenkjenne gruppens e-poster, samt velge italiensk språk.

2) Opprett kontaktlister på Google-kontakter

Som et gyldig alternativ kan vi opprette kontaktlister direkte på Gmail, uten å måtte åpne tjenesten Google-grupper.

For å fortsette, la oss først åpne nettstedet Google-kontakteroppretter vi kontakter ved å trykke øverst til venstre Opprett kontakter (hvis de ennå ikke finnes i adresseboken), trykk på venstre side på Opprett etikett (hvis vi ikke ser noe element eller meny, trykk først på ikonet med de tre linjene øverst til venstre) og lag etiketten som skal brukes for kontaktlisten som skal brukes på Gmail.

Trykk nå på firkanten som vises etter at du har valgt navnet på kontakten, velg alle kontaktene som skal inkluderes i listen, trykk øverst Administrer etiketterklikk på etiketten du vil bruke og trykk til slutt på Søke om.

Alle de valgte numrene vil bli gruppert i samme etikett, klare til å bli tilbakekalt i Gmail.

3) Hvordan sende eller videresende en e-post til gruppen

Etter å ha utarbeidet kontaktlistene som vist i de foregående kapitlene kan vi bruke den som e-postlisterslik at du kan sende en enkelt e-post til alle deltakerne uten å måtte angi alles e-postadresser manuelt.

For å fortsette med å sende en ny e-post åpner vi Gmail-nettsted på datamaskinen vår, logg inn om nødvendig med samme konto som vi opprettet gruppen med (men på papiret kan vi også bruke en annen Gmail-adresse som ikke er tilknyttet gruppen), trykk øverst til venstre på Du skriver og i feltet der vi må sette inn mottakerne, vi skriver direkte inn navnet på gruppen eller navnet på etiketten.

Vi fyller ut resten av eposten som vanlig og trykker videre nederst Sende. E-posten vil bli sendt til alle deltakerne i gruppen eller kontaktlisten, som vil kunne lese den på e-posten deres eller ved å åpne gruppen opprettet i Google Groups (utmerket for de som har en klasse med elever).

På lignende måte kan vi videresende en e-post som vi allerede har mottatt; for å fortsette åpner vi e-posten som skal videresendes på Gmail, trykk på de tre prikkene øverst til høyre i e-posten, velg elementet Framover Det er i felt Askriv inn gruppens e-postadresse, fyll ut e-posten med teksten i meldingen og trykk på nederst Sende å bekrefte.

E-poster mottatt som en gruppe vil også inneholde fotnoter for å gjenkjenne hvilken gruppe de tilhører, i tillegg til å presentere enhver frase valgt i Google-gruppealternativene i emnet; vi kan tilpasse tilstedeværelsen av notatene eller emnet når som helst, for å forhindre at e-posten blir oppfattet som viktig av gruppen og ignorert.

Konklusjoner

Selv om Google-grupper ble født som et delingsmiljø og egner seg veldig godt som bedrifts- eller samarbeidende e-postlistegeneratorgitt at hver gruppe kan gjenkjennes via en dedikert e-postadresse og hver deltaker vil kunne motta e-posten til gruppelederen eller lederen, og dermed unngå å måtte legge inn alle adressene manuelt.

E-postlisten er rask og praktisk sammenlignet med CC (eller Carbon Copy)-feltet, BCC (Blind Carbon Copy) med andre former for sending av e-post, gitt at vi godt kan lage en privat gruppe der ingen ser hverandres e-poster og tilstedeværende medlemmerslik at vi kan sende e-post til alle uten å vise e-postadressen vår eller adressene til andre gruppemedlemmer.

Hvis vi er spesielt glad i samarbeids-e-poster eller ofte sender e-poster til mange mennesker, kan det også være nyttig å vite hvordan sende e-post til en gruppe kontakter og hvordan du bruker funksjonen til e-postfletting i Gmail for å sende personlig tilpassede e-poster til flere kontakter.

I en annen artikkel, guiden for Planlegg e-poster som skal sendes i Gmail for en fremtidig datospesielt nyttig hvis vi ønsker å planlegge sending av en e-postliste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up