Slik slutter du å motta spam på mobiltelefon og PC

Generelle anbefalinger for å unngå å motta spam-e-poster på din mobiltelefon eller PC-e-postinnboks

Ordet Spam indikerer søppelpost, det vil si e-postmeldinger som du ikke ønsker å motta. Spam har alltid eksistert og er nesten en naturlig bivirkning av internettkommunikasjon. De beste spammerne er i stand til å sende den samme meldingen til mer enn en milliard mennesker samtidig.

Alle e-poster angående konkurranser, gevinster, premietrekninger, tilbud, låne- eller investeringsforespørsler, alle e-poster der banken ber deg bekrefte data, meldinger med voksent innhold og alt som er reklame skal klassifiseres som Spam.

I den følgende guiden vil vi vise deg de beste teknikkene for forsvar deg mot spam-e-poster og unngå å motta uønsket e-posten oppgave som ikke er umulig hvis grunnleggende forholdsregler er implementert og de mest moderne e-postadministrasjonsverktøyene brukes.

LES OGSÅ: Hvor kommer spam og søppelpost fra til e-posten min

1) Bruk aliaser

Det første effektive forsvaret mot spammere er alias, dvs. oppfunnet e-postadresser, men knyttet til vår hovede-postadresse. Ved å opprette et alias og bruke det til å registrere deg for en tjeneste eller en ny app, vil vi ha tilgang til velkomstmeldingene og tjenestebekreftelsesmeldingen (nødvendig for å fortsette), uten å kompromittere hoved-e-postadressen.

Hvis vi merker at spam øker på det aliaset, kan vi godt slette det, ha sikkerhet for ikke lenger å motta spam-e-poster; hvis den adressen brukes i en tjeneste, erstatt referanse-e-posten med et nytt alias, og endre e-posten før du sletter den.

For å lage effektive aliaser med de viktigste e-posttjenestene kan vi lese guidene våre om hvordan filtrere e-poster i Gmail med e-postaliaser kom igjen hvordan lage e-postaliaser i Outlook, Gmail, Yahoo for å legge til e-postadresser til kontoen din.

2) Bruk separate e-poster

For å unngå spam er det best å holde alt atskiltbruker derfor én e-post for jobb, én e-post for personlig post og én e-post for tilgang til tjenester og nye apper.

På denne måten vil vi konsentrere spam kun på én e-postadresse (den som brukes for tjenestene), som vi enkelt kan ignorere eller stille varsler en gang lagt til telefonen eller PC-en.

For å opprette en ny e-postkonto som all spam kan viderekobles til, kan vi lese artikkelen vår om opprett en e-postadresse: beste gratis e-posttjenester.

3) Bruk midlertidig e-post

Et godt triks som alltid er effektivt for å slutte å motta spam på PC og telefon innebærer bruk av midlertidige e-posterdvs. e-poster med en nøyaktig utløpsdato (vanligvis 10 minutter) og med et domene som er oppfunnet på stedet.

Dette trikset var en gang det eneste effektive mot spammen netttjenester har lært seg å gjenkjenne og blokkere e-poster generert med midlertidige tjenester, og aksepterer bare fullstendige e-posttjenester (bare aksepterer domener som f.eks. @gmail.com, @outlook.com og andre).

På midlertidige e-poster kan vi lese våre guider på hvordan lage midlertidige, utløpende e-poster gratis kom igjen hvordan du bruker en engangs-e-postadresse for å registrere deg på nettsteder.

4) Bruk anti-spam-tjenester

Alle større e-posttjenester (Gmail, Outlook) har en spamfilter som prøver å fange opp all e-post som bruker spam-opplegg eller meldinger som ligner på gamle uønskede meldinger, og derfor blokkerer e-posten og flytter den til Spam-mappen på kontoen vår (vi vil aldri se den, med mindre vi åpner selve mappen innen 30 dager etter at vi har mottatt den).

I tillegg til anti-spam-tjenestene som er inkludert i posttjenestene kan vi bruke dedikerte tjenester som f.eks Spamihilator Og MailWasherogså sett i vår ai-guide beste anti-spam-tjenestene for å beskytte bedriftens e-post og web.

5) Sjekk kompromitterte kontoer

Å skille e-poster er også viktig for unngå å bli offer for spam på kompromitterte kontoer. Hvis en nettkonto blir angrepet, avsløres alle brukernes personlige opplysninger (inkludert e-postadresser), og ender opp på e-postlister som er modne for spam og phishing.

For å forstå om e-postkontoen vår har blitt kompromittert av en nettkonto, kan vi stole på nettjenester som f.eks HaveIBeenPwned, Avast Hack Check Og Firefox-skjermi stand til tydelig å fortelle oss i hvilken nettjeneste e-postadressen vår ble hacket og om vi må iverksette tiltak.

Hvis vi mottar et varsel om kompromittering, er det best å endre passordet til e-postkontoen, passordet til den kompromitterte kontoen og aktivereto-faktor autentisering.

For å lære mer kan vi lese veiledningene på beste apper for å generere OTP, for sikker tilgang til nettsteder kom igjen hvordan du får tilgang til Google og Gmail med påloggings- og passordverifisering.

Konklusjoner

Spam er og vil alltid være veldig irriterende for alle, men hvis vi jobber med å ta hensyn til anbefalingene beskrevet ovenfor, bør vi, om ikke unngå det helt, i det minste sterkt begrense det til en enkelt konto, og kutte inn alle de farligste spammeldingene. sporene deres (som for eksempel phishing).

For mer informasjon kan vi lese artiklene om hvordan unngå svindel SMS og spam kom igjen hvordan gjenkjenne falske spam- eller phishing-meldinger.

Index
  1. 1) Bruk aliaser
  2. 2) Bruk separate e-poster
  3. 3) Bruk midlertidig e-post
  4. 4) Bruk anti-spam-tjenester
  5. 5) Sjekk kompromitterte kontoer
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up