Slik tilbakestiller du ruteren hvis du har treg Wi-Fi eller Internett

Har ruteren vår sluttet å fungere eller er den for treg? La oss sammen finne ut hvordan du tilbakestiller ruteren raskt

Når Internett eller Wi-Fi-nettverket er tregt, er det første du må gjøre start ruteren på nyttfor å gjenopprette ideelle forhold og løse små problemer på grunn av uavbrutt påslagning av denne svært viktige enheten.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan tilbakestiller du ruteren hvis du har treg wifi eller internettsom illustrerer alle prosedyrene vi kan søke om start alle rutere eller modem på nyttinkludert de som tilbys av telefonoperatører.

1) Hvorfor må jeg starte ruteren på nytt?

Ruteren din kan trenge en omstart eller tilbakestilling, ikke bare fordi Internett er tregt eller Wi-Fi ikke fungerer bra, men også av andre gyldige årsaker:

 • Hvis du har problemer med å koble til bestemte nettsteder eller nettjenester, vil en omstart tillate deg å tilbakestille Ruterens DNS-cachegjenopprette korrekt surfing på Internett.
 • Selv ruteren har vært slått på lenge en omstart nå og da kan bidra til å forbedre den generelle ytelsen.
 • Omstart kan fjerne eventuelle problemer med ruterens CPU og minnesom påvirker ytelsen til tilkoblede enheter.
 • En omstart er nyttig når strømmen går og ruteren ikke fungerer som den skal når den slås på igjen.
 • Hvis Internett-linjen mangler på grunn av operatørens blackout, kan en omstart tvinge signalet til å kobles til, og gjenopprette navigasjonen.

Det er derfor lurt å alltid huske prosedyren vi ønsker å bruke for å starte ruteren på nytt, slik at vi kan bruke den som passer best til situasjonen eller den raskeste.

2) Ta ut strømledningen

Den enkleste metoden for å tilbakestille den feilfungerende ruteren er å trekk ut støpselet i noen minutter og koble det deretter til igjen. Vi kan enten ta ut stikkontakten eller fjerne kontakten som går inn i ruteren: resultatet blir det samme.

Neste gang du starter ruteren vil den gjenopprette Internett-tilkoblingen og Wi-Fi-tilkoblingen, og løse de aller fleste problemene ovenfor.

3) Start ruteren på nytt fra PC-en

Hvis ruteren er for langt unna oss vi kan fortsette med omstart direkte fra PC-en ved å åpne en hvilken som helst nettleser som er koblet til ruteren (for eksempel Google Chrome), ved å gå til ruterkonfigurasjonspanelet, angi tilgangslegitimasjonen og identifisere knappen eller funksjonen for myk omstart av enheten.

Den myke omstartsprosedyren varierer fra rutermodell til modell, men bare se etter den (vanligvis i Administrasjon eller System) for å fortsette med den nødvendige omstarten.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan du går inn i ruteren for å få tilgang til innstillingene enkelt og kl Standard passord og pålogging for alle rutere.

4) Start ruteren på nytt fra telefonen eller nettbrettet

Akkurat som sett for PC vi kan starte ruteren på nytt ved å bruke telefonen eller nettbrettetuavhengig av hvilket operativsystem du bruker. Først av alt, la oss sørge for at den mobile enheten er koblet til ruterens Wi-Fi-nettverk, åpne deretter en hvilken som helst nettleser og få tilgang til konfigurasjonspanelet, slik at vi kan tilbakestille ruteren som vist i forrige kapittel.

Noen rutere (som i Fritz!Box) tilbyr også en dedikert app for å administrere ruterens funksjoner: fra appen kan vi start ruteren på nytt selv eksternt (selvsagt bare hvis problemet ikke gjelder direkte Internett-tilgang), løse problemer knyttet til DNS-cache eller forstyrret Wi-Fi-signal selv når vi ikke er tilstede hjemme.

Om dette emnet kan vi lese artiklene våre om hvordan du bruker FRITZ!Box VPN for å få tilgang til PC-er fra hvor som helst kom igjen hvordan fjernstyre ruteren.

5) Start ruteren på nytt med jevne mellomrom

Må ruteren vår startes på nytt med jevne mellomrom? I dette scenariet slår ingenting smarte stikkontakterutmerket for tidsplan for å slå ruteren på og av i henhold til et ukentlig eller månedlig program som ikke er knyttet til Internett-tilkoblingen (som uunngåelig ikke vil være aktiv når ruteren er slått av).

De beste smarte stikkontaktene med av og på planlegging er TP-Link Tapo Smart Socket WiFi Smart Plugg og Amazon Smart Plugmen vi kan finne andre gyldige modeller i vår guide på hvordan slå på lys, stikkontakter og termostater automatisk.

Konklusjoner

Hvis Wi-Fi- eller Internett-tilkoblingen er for treg, er den første tingen å gjøre å starte ruteren på nytt: bare på denne måten vil vi kunne utelukke problemer forårsaket av brukstid, DNS-cache-metning og overbelastning av ruterens interne komponenter (som faktum er en liten miniatyrdatamaskin som alltid er på).

Gjorde omstarten ikke de ønskede resultatene? Er Internett- eller Wi-Fi-tilkoblingen din alltid treg? I dette scenariet kan feilen ligge hos den enkelte enheten som er i bruk, i mange tilfeller smarttelefonen; for å løse dette foreslår vi at du leser våre guider om løsninger hvis internettforbindelsen er treg på smarttelefonen og på løsninger hvis Wi-Fi på Android ikke kobles til nettverket eller internett.

Hvis problemet gjelder operatøren, kan vi kontakte ham som vist i veiledningen ovenfor hvordan be om operatørhjelp fra TIM, WindTre, Vodafone, Fastweb.

Index
 1. 1) Hvorfor må jeg starte ruteren på nytt?
 2. 2) Ta ut strømledningen
 3. 3) Start ruteren på nytt fra PC-en
 4. 4) Start ruteren på nytt fra telefonen eller nettbrettet
 5. 5) Start ruteren på nytt med jevne mellomrom
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up